• U bent ingelogd als:

Kleinst mogelijke zege voor sc Hoevelaken tegen SEC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hoevelaken heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Op eigen veld werd SEC met 1-0 aan de zegekar gebonden, terwijl koploper CJVV en nummer twee IJFC elkaar op gelijke hoogte hielden. Door deze resultaten is Odysseus ineens de nieuwe koploper en staat Hoevelaken op één punt achterstand op plaats drie. Het blijft ongemeend spannend aan kop in de Derde Klasse D, want tussen de nummers één en vijf zit slechts een kiertje van twee punten.

De tweede minuut van de tweede helft was voor Hoevelaken de belangrijkste minuut van de wedstrijd. In wind en regen viel de bal voor de voeten van Joost van den Heuvel, die zich niet bedacht en de bal onhoudbaar in de touwen schoof. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want best was het allemaal niet, wat Hoevelaken en SEC in de door diverse weerselementen beheerste wedstrijd lieten zien. Hier en daar werden wat speldenprikken uitgedeeld, maar echt gevaarlijk werd het voor beide doelen niet. Dat de scheidsrechter van dienst zes minuten liet doorspelen was voor alle belanghebbenden dan ook meer een kwelling dan een toegift. En daarmee is het verhaal over Hoevelaken – SEC eigenlijk wel verteld.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Ludo Horst, Pascal de Jong, John Kok; Dennis de Haas, Joost van den Heuvel, Michel van de Bunt; Maikel Bakker, Patrick Kloppenburg (83. Coen Bos), Jeffrey Huisman (62. Joeri van den Hoeven).

Score: 47. Joost van den Heuvel