• U bent ingelogd als:

Klantenbinding FC pas na de rust

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De jeugd van Delta Sports gaat uit z’n dak in Galgenwaard bij de openingstreffer van uitblinker Yassin Ayoub. (foto Mathijs van Echtelt)

Bron: 030.nl/Vak P 

Het gebeurt niet vaak dat ik op Vak P begroet wordt door zoon en kleinzoon. Maar tegen Excelsior kwamen Mathijs (46) en Guus (10) voor de aftrap even langs om sterkte te wensen en een mooie strijd tegen Excelior. ,,Het wordt 2-1 voor Utrecht,’’ fluisterde mijn kleinzoon me nog even profetisch toe voordat hij naar zijn eigen vak vertrekt om samen met zijn jeugdige teamgenoten van Delta Sports de wedstrijd mee te maken en mogelijk te juichen wanneer de thuisclub zou scoren.

 

Het was een goede gedachte om voor deze ‘vroege’ wedstrijd extra korting te geven voor jeugdige fans. Er was nu volop sfeer in het stadion, zelfs in de eerste helft toen niet aan klantenbinding werd gedaan. FC Utrecht speelde angstig, precies  zoals na rust tegen NEC. Het het publiek schrok pas wakker toen Solyan Amrabat in de 44e minuut tegen de paal knalde. Tot dat moment had de jeugd zich meer bezig gehouden met spelletjes op de tribune dan kijken naar het strijdtoneel op de groene grasmat. 

 

Gelukkig veranderde het beeld totaal nadat scheidsrechter Richard Liesveld voor de aanvang van de tweede helft had gefloten. FC Utrecht gooide de lethargie van zich af en Excelior dat tot dan toe moeiteloos op de been was gebleven, wankelde. Tot euforie van de jeugdige spelers van Delta Sports en de rest van het stadion kon in korte tijd twee keer uitbundig gejuicht worden bij fraaie treffers van de uitblinkende Yassin Ayoub en Nacer Barazite.  

 

In de slotminuten was het nog even billen knijpen omdat Excelsior zowaar tegen scoorde, maar verder liet FC Utrecht het niet komen zodat een verdere opmars op het linker rijtje gestalte kreeg. De klantenbinding die de thuisclub na rust tevoorschijn toverde, bracht uiteindelijk toch nog tevreden gezichten bij het merendeel van het publiek, op mijn Vak P en dus ook bij mijn familieleden, elders in Galgenwaard.  

 

Het komende programma ziet er boeiend uit, met een uitwedstrijd tegen FC Twente, een thuisduel tegen koploper Feyenoord en tussendoor een bekerduel in en tegen Zwolle. Wanneer coach Erik ten Hag erin slaagt om zijn spelers niet een speelhelft maar de volle negentig minuten te laten vlammen, kunnen er nog mooie dingen op de ranglijst gebeuren.  Zeker als ook de dit keer volkomen onzichtbare Richairo Zivkovic zijn vorm hervindt, kan FC Utrecht in november elke opponent problemen geven.