• U bent ingelogd als:

Keerlijk, dit weer !

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hier kom je voor naar sportpark Bijleveld. Eerst het tweede dat spectaculair met 5-3 wist te winnen van Elinkwijk en als klap op de vuurpijl een even spectaculaire pot van het eerste dat door een 2-1 overwinning op ZSGOWMS de koppositie overnam van AGB.

Nog amper begonnen en SCH’44 liet meteen zien wat de bedoeling was. Volop de druk erop en proberen zo snel mogelijk te scoren. Dit lukte bijna want na nog geen minuut spelen was het Erwin van der Klis die op aangeven van Hugo Peters een schot op het doel van ZSGOWMS naast zag gaan. Nog geen vijf minuten later was het weer Hugo Peters die ditmaal Nathan Spaan in scoringspositie bracht. Helaas werd Nathan op het moment van schieten even aangetikt waardoor hij zijn evenwicht verloor en onderuit ging.

Het was SCH’44 dat oppermachtig aan het voetballen was. Heerlijk om dit weer te aanschouwen wat door vele supporters werd gedeeld. Na een kwartier kreeg de keeper van ZSGOWMS, Randy Sanches, een saldo schoten op zich afgevuurd . Eerst Mitch Maas en daarna Sjoerd Vlasman die met een kanonskogel rakelings naast schoot.

SCH’44 verdiende de voorsprong en die kwam er ook.  Na twintig minuten spelen stuurde Mitch Maas vanaf het middenveld op rechts Nathan Spaan weg. Nathan op volle snelheid richting de achterlijn waarna hij rond de zestien de bal aflegde op de reesd meegekomen Mitch die overtuigend in schoot.

De Harmelenaren bleven de druk erop houden en kort erna bereikte Erwin van der Klis met een prachtige pass Sjoerd Vlasman die net naast het doel kopte. Na een half uur spelen werden de rollen omgedraaid en kreeg ZSGOWMS meer grip op de wedstrijd. SCH’44 kreeg het moeilijk maar wist tot aan de rust de voorsprong te behouden.

In de tweede helft lukte het ZSGOWMS dan toch langszij te komen. Een schot op het doel vanuit buitenspelpositie wist Nick Mansveld nog te toucheren. De bal rolde door en met een alles of niets glijbeweging probeerde Kristiaan van Vliet de bal uit het doel te houden. Ook hierbij rolde de bal door en was het Maceo Rigters die uiteindelijk glijdend de bal wel goed wist te raken.

SCH’44 ging meer risico’s nemen wat resulteerde in weer prima kansen voor de Harmelenaren. Sjoerd, op dreef met zijn schoten, raakte de lat en een doelpoging van Dirk Jan de Wit werd knap tegengehouden door Sanches. Met de genomen risico’s ontstond er ook aan de kant van SCH’44 meer ruimte. Zo kreeg in de zeventigste minuut ZSGOWMS een uitgesproken mogelijkheid om op voorsprong te komen. Gelukkig voor de Harmelenaren werd de 100% kans naast gekopt.

Ondanks de speldenprikken van de Amsterdammers kreeg SCH’44 wat het verdiende. Nathan Spaan wist via een strakke pass Ivo Roest te bereiken die knap wegdraaide tussen keeper en verdediger en koelbloedig de 2-1 in tikte.

Na de volle negentig minuten was het nog even billen knijpen maar de weer uitstekend keepende Nick Mansveld wist op magistrale wijze de alles of niets pogingen van de zeer sterk spelende Ryan Brown te pareren.

Heerlijk weer, ondanks de regen, het frivole en sprankelende spel terug te zien. Nog steeds willen en nu ook lukken geeft de burger uit Harmelen moed.

Mooi mannen, volgende week naar Naarden. Ondanks de vier verliespartijen van NVC moet we deze ploeg niet onderschatten. Echter doch, in 1672 lukte het de Franse troepen van Koning Lodewijk XIV de Naarden Vesting te veroveren. Laat het op 9 oktober 2016 de beurt zijn aan de Harmelense troepen van René van der Keizer Kooij.

Tot volgende week.