• U bent ingelogd als:

Kater voor Roda’46

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Roda’46 gaat in slotfase ten onder tegen Sliedrecht

De teleurstelling was groot in het kamp van Roda na afloop van de wedstrijd tegen Sliedrecht. Acht minuten voor het einde stond de Leusdense ploeg met 2-1 voor tegen koploper Sliedrecht. Knap, want Roda stond al voor de rust met tien man, omdat keeper Janssen rood kreeg. Maar in de laatste minuten van de boeiende wedstrijd scoorde Sliedrecht toch nog twee keer, waardoor zij alsnog wonnen, 2-3.

Het duel was erg aantrekkelijk. De rood-zwarten uit Leusden gaan steeds meer spelen volgens het idee dat trainer Koen Janssen voor ogen heeft. Snel druk zetten en zorgen dat de tegenstander geen tijd krijgt om rustig uit te verdedigen. Een moeilijke tactiek, die veel energie vergt, maar waardoor de wedstrijden van Roda Zat1 zeer de moeite waard worden om te bekijken.

Ook tegen koploper Sliedrecht hanteerde de brigade van Koen Janssen deze tactiek. En aanvankelijk met succes. Na een half uur spelen werd het 1-0 door een doelpunt van Cedric Sangwa. Een ongelukkig moment van keeper Janssen betekende echter de gelijkmaker, 1-1.

Even later moest doelman Thijs Janssen zelfs het veld verlaten, nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde.

In de rust drukte coach Janssen zijn spelers op het hart om vooral door te gaan met het spelen van pressie. “We kunnen wel met man en macht gaan verdedigen, maar dan schiet de tegenstander er ook eentje in. Door ons eigen spel te spelen kun je wellicht nog winnen.”Het bleek een goede zet van de Roda-trainer. Ondanks de numerieke minderheid deed de thuisclub niet onder voor Sliedrecht. Het lukte Roda zelfs op voorsprong te komen. Sedan Ozan zorgde voor de 2-1.

De thuisclub leek op een verrassing af te gaan. Hoewel Sliedrecht sterker werd bleef Roda overeind. Invaller keeper Micha Claassen verrichte een schitterende redding en voorkwam daarmee een doelpunt. Maar de bezoekers wisten toch de drie punten mee te nemen. Twee keer wisten de Sliedrechters de bal nog in het doel van Roda te krijgen. Beide keren uit een hoekschop.

Door deze doelpunten bezorgde de koploper, die en passant ook de eerste periodetitel binnenhaalde, de thuisploeg een enorme kater. De Leusdense club speelde voor rust één van de beste ontmoetingen van het seizoen. En ook na de pauze was Roda niets minder dan Sliedrecht, ondanks het feit dat er met een man minder werd gespeeld. Maar aan het einde stonden de mannen van Koen Janssen met lege handen. Het vertoonde spel moet echter veel vertrouwen geven.