• U bent ingelogd als:

Kansloze nederlaag VV de Meern tegen ADO ‘20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een druilige zondag was het toneel voor de wedstrijd van onze vlaggenschip tegen ADO ’20. Een bekende club voor ons, dit was al de 2e keer dit (kalender)jaar dat de ploeg uit Heemskerk bij ons op bezoek kwam. Op 2 april jl. wisten wij met 2-2 gelijk te spelen tegen de latere kampioen in de hoofdklasse, waarbij het met name Gokhan Yasar was die voor dit puntje zorgde met goal nummer 26 en 27 tot dan toe. Ik heb dit seizoen nog niet één keer geschreven over het gemis van deze topspits, maar dat dit fenomeen ons persoonlijk naar de 3e divisie heeft geholpen is een feit. Gelukkig spelen zijn broertjes nog bij ons en is hij zelf vrijwel iedere thuiswedstrijd aandachtig toeschouwer bij onze club.

 

Vandaag dus nieuwe ronde nieuwe kansen. ADO stond een stukje hoger op de ranglijst dan wij met 19 punten, waar wij genoegen moesten nemen met 12 punten uit 13 wedstrijden. Er was een fase dat wij in the winning mood waren, maar deze fase ligt al even achter ons. Vorige week was het Westlandia dat al 4 rondes ongeslagen was en vandaag gold hetzelfde voor ADO ’20. Kortom, wij waren duidelijk de underdog en moesten trachten deze ongeslagen reeks van ADO ’20 te doorbreken. Iedereen was fit vandaag, dus er moesten keuzes gemaakt worden door trainer Joël Titaley. Dat deed hij o.a. door Tobias Elmensdorp te passeren en Lennard van den Brink op zijn positie rechtsachter te posteren. En dat zorgde vooraf al voor gefronste wenkbrauwen onder de supporters, Lennard is vrijwel wekelijks de beste speler aan VV De Meern-zijde op zijn positie centraal achterin, dus om hem op de rechtsachter positie te posteren werd met scepsis ontvangen. Verder keerde Rick Hauwert terug in de basis en was de opstelling verder gelijk aan de wedstrijd van vorige week tegen Westlandia.

 

Vooraf twijfel ik of ik de wedstrijd warm vanuit de kantine zal volgen of vanaf ons vaste plekje op de tribune. Aangezien één van onze supporters altijd een handdoekje in zijn handtas heeft en we dus plaats kunnen nemen op droge bankjes kies ik voor het laatste. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Thijs voor het begin van de wedstrijd en als ik op het scorebord kijk lijkt het alsof ik naar een korfbalwedstrijd zit te kijken, 9-9 is de tussenstand. Hopelijk zit er nog garantie op ons nieuwe scorebord, want deze is duidelijk nog niet berekend op de juiste standen. Feit is dat we goed aan de wedstrijd beginnen en de eerste kans van de wedstrijd na 5 minuten voor ons is, helaas gaat de bal net voorlangs.Een paar minuten later laat Lejon Cats zich in de luren leggen na een steekbal, maar kan Rick Hauwert redding brengen en de bal tot corner verwerken. En deze waren gevaarlijk, vrijwel iedere corner zorgde voor onrust in onze defensie. Na 10 minuten dan de eerste grote kans voor ADO, maar gelukkig struikelt de aanvaller over de bal en loopt dit met een sisser af. Aan de andere kant krijgt Kesly den Haag dan een hele grote kans om de score te openen, maar waar hij een hoek had moeten kiezen schiet hij recht op de keeper af en blijft het 0-0. Aan de rechterzijde stoomt Lennard ten Brink, aangemoedigd door het publiek, regelmatig mee op, maar we zijn voorin niet scherp genoeg. We spelen slordig, maar komen er toch regelmatig snel uit zonder dat dit tot hele grote kansen leidt. Na 13 minuten dan een groot schrikmoment voor ons als een kopbal van ADO via Joey tegen de lat verdwijnt, hier komen we goed weg. Dat is echter maar tijdelijk, want in de 16e minuut is het alsnog raak voor ADO. Eén van de vele corners van ADO wordt totaal verkeerd ingeschat door Joey Swanink en Gert Jan van Leiden toornt hoog boven iedereen uit om de 0-1 binnen te knikken.

 

In deze fase lijkt de angst toe te slaan bij ons, misschien was het de opdracht, maar we gaan weer grossieren in balletjes breed en terug spelen. Dit herinnert mij aan de beginfase van dit seizoen, waar we trachten vanuit een gesloten verdediging te spelen en te gokken op de omschakeling. Dat dit niet werkte weten we inmiddels, hopelijk vallen we niet terug in hetzelfde patroon. We krijgen nog 2 corners tegen die wederom gevaarlijk zijn tot we in de 20e minuut eindelijk weer eens van ons doen spreken. Een vrije trap van Anis Ziani wordt via de lat over het doel gekopt door Rick Hauwert. Vanaf dit moment is het even een open wedstrijd. Ook wij doen middels een gevaarlijke corner van ons spreken, maar een ADO verdediger kan vanaf de doellijn redding brengen. Kort voor rust dan even commotie als 2 spelers van ADO kort na elkaar een gele kaart krijgen, waarbij wij meer van slag zijn dan ADO. Joey Swanink kan een terugspeelbal eenvoudig wegtrappen, maar doet dit erg matig. De bal valt zo in de voeten van een ADO speler die de bal speelt naar een aanvaller die het duel opzoekt met Rick Hauwert. Na een lichte aanraking besluit deze ADO-speler als een stervende zwaan ter aarde te storten en scheidsrechter Thijs trapt erin….Wederom een onterechte penalty tegen en dat is zuur. Echter, de aanleiding is de slechte uittrap van Joey Swanink. En zo kan Jesper de Vré de 0-2 binnenschieten en kijken we bij rust tegen een achterstand aan.

 

Na rust 2 wissels aan de kant van De Meern. Giovanni Nicolaas heeft plaatsgemaakt voor Fathi Ben Ahmed en Hakan Yasar is binnen de lijnen gekomen in plaats van Tom Waltman. Niet bepaald aanvallende wissels bij een 2-0 achterstand, maar ja….welke gedachte hier ook achter zit, iedere tactische verandering kan na 2 minuten al de prullenbak in als Lejon Cats rood krijgt. Ik kon het niet zien, maar scheidsrechter Thijs was onverbiddelijk. Lejon zelf vond het in ieder geval een onterechte rode kaart, maar ik hoorde ook andere geluiden. Doet er ook niet toe, we moeten door met 10 man. En het duurt niet lang voordat ADO hiervan profiteert. Het begint bij onze verdediging die slecht staat en Luke de Ruyter zo uit laat halen, maar vanuit mijn perspectief was het ook nog eens een houdbare bal voor Joey. Joey is een goede keeper, maar hij had duidelijk niet zijn dag vandaag. En zo staan we na 50 minuten met 3-0 achter en spelen we ook nog eens met 10 man, kansloze missie zou je zeggen…..In de 60e minuut doen we dan nog even van ons spreken als Zakaria El Bennay een mooi schot aflevert waarop de keeper (alias Jeroen Verhoeven……pizzzzzaaaaa!) redding kan brengen en Anis Ziani in de rebound op de lat schiet. En kort daarna verschijnt Fathi Benahmed alleen voor de keeper, maar deze grote kans is niet aan hem besteed. Maar dit waren onze wapenfeiten, meer kunnen we niet uitrichten. Sterker nog, ADO krijgt legio kansen om ons een hele grote nederlaag toe te brengen, maar zij springen hier slordig mee om. In de 84e minuut is het dan alsnog 0-4. Mark den Hartogh staat tegenover een overmacht aan aanvallers en kan weinig uitrichten waarna Rick Neele de bal fraai achter Joey Swanink weet te werken. En zo eindigt deze wedstrijd in een grote nederlaag en zitten we duidelijk in een mindere fase.

 

De grote vraag is waarom het de laatste weken niet loopt, terwijl wij daarvoor een uitstekende fase kenden. Nederlagen kunnen natuurlijk nog wel eens het vertrouwen aantasten en wellicht speelt dat een rol. Mij valt op dat we ons de laatste weken weer primair op verdedigen richten, de bal weer heel veel zijwaarts en terug spelen, oftewel ons meer richten op het tegenhouden van doelpunten dan op het scoren van doelpunten. Wellicht gaat dit onbewust, maar ik hoop dat we snel weer met wat meer lef gaan spelen en vooruit durven denken. A.s. zondag dient zich daarvoor de volgende kans alweer aan als we uitspelen bij OFC. Zondag jl. heeft deze ploeg met 1-0 gewonnen bij Hercules en zij staan inmiddels op de 6e plaats met 23 punten uit 14 wedstrijden. Dat is een aanzienlijk verschil met onze 15e plaats met 12 punten uit 14 wedstrijden. We kunnen dus aan de bak. Helaas moet ik vanwege andere verplichtingen een keertje overslaan, maar Laurens Zandbelt zal de honneurs waarnemen.

 

Edwin Ebskamp

 

’16 0-1 Gert Jan van Leiden

’42 0-2 Jesper de Vré

’50 0-3 Luke de Ruyter

’84 0-4 Rick Neele

 

De Meern: Joey Swanink, Rick Hauwert, Mark den Hartogh, Lejon Cats, Lennard van den Brink, Steve Blokland,  Anis Ziani, Tom Waltman (’45 Hakan Yasar), Giovanni Nicolaas (’45 Fathi Benahmed), Kesly den Haag, Zakaria El Bennay