• U bent ingelogd als:

Kansen festival aan de Noordweg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

OOK TEGEN HOUTEN KAN SAESTUM GEEN VUIST MAKEN 

Wedstrijden worden gewonnen,  gelijkgespeeld  of verloren . Dit kan liggen aan het  spel van de thuisclub of aan het spel van de gasten. Dan heb je ook nog de scheidsrechter en zijn assistenten.  Vanmiddag speelden al deze elementen mee maar de belangrijkste reden was toch het missen van de gecreëerde kansen door de thuisclub.   

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidrechter van vanmiddag begonnen de gasten uit Houten het Saestum zeer moeilijk te maken. Het middenveld van Saestum stond absoluut niet goed en het snelle spel van de ploeg uit Houten overvleugelde de thuisploeg. In de 5e minuut leidde dit tot de eerste mogelijkheid dat de gasten de score zouden openen. Vanaf rechts ontsnapte de rechterspits aan de aandacht van de verdediging van Saestum en de bal eindigde tegen de binnenkant van de paal en stuiterde zo in de handen van de keeper van Saestum Chris Engel. `

Saestum was gewaarschuwd. Trainer Maykel Tak gaf het middenveld nieuwe instructies om goed te gaan staan en wat meer naar achter te gaan staan  waardoor de opbouw van de aanvallen van Houten konden worden opgevangen.  Deze ingreep had het resultaat dat Houten volledig werd weggespeeld.

In de 6e minuut een goede aanval over rechts waarbij Wouter Outmans met een prachtige voorzet Mo Talhaoui bereikte die met een geplaatst schot het doel op een haar na mistte. 6 Minuten later mistte Glenn van Greuningen na een goede aanval over rechts. 13e Minuut goed doorzetten van Nick mist op een haar het doel. 19e Minuut voorzet Mo verdediger kopt bal van doellijn. 21e Minuut 3e mogelijkheid Mo om de score te openen. 22e  Minuut wederom na goed voetbal miste Luuk Bruijnis  net na een assist van Mo. 24e Minuut een counter van Houten over rechts werd op het laatste moment door de verdediging te niet gedaan. 28e Minuut bal op de lat van Houten na een goede redding van keeper Chris Engel. 29e minuut wederom een kopbal van Luuk die het doel mistte. 30e minuut eindelijk dan de 1-0 helaas de kopbal van Luuk gaat over. 31e minuut 3 doelpogingen werden door flipperkast voetbal om zeep geholpen. 34e Minuut keeper redt Houten door zich voor de voeten van de doorgebroken Luuk Bruijnis te gooien. 38e Minuut Mano mist het doel op een haar. 42e Minuut een aanval over rechts goed doorzetten van Nick Garia een pracht kopbal van Luuk 1-0 Saestum.

De rust werd na deze kansrijke 1e helft  met een 1-0  voorsprong bereikt.  

De 2e helft werd met dezelfde elf gestart en gaf in eerste instantie hetzelfde beeld als de eerste helft  maar na zo’n 10 minuten nam Houten het initiatief over en kwam de thuisploeg niet meer tot het voetbal toe als in de eerste 45 minuten. In de 61e minuut mocht de aanvaller van Houten Nigel van Zelst in buitenspel positie de gelijkmaker scoren. Het was de scheidsrechter ontgaan dat de bal via de voet van een medespeler de in buitenspel positie staande Houtense aanvaller bereikte. Het spel golfde van het ene naar het andere doel, maar beide ploegen waren niet in staat het verschil in doelpunten te laten uitdrukken. Daar dacht de scheidsrechter anders over en gaf na een scrimmage in de 16 meter onnodig een strafschop aan de bezoekers. Tevens kreeg Mano Bakkenes hierbij zijn 2e gele kaart en kon met rood het veld verlaten. Het seizoen zit er op voor Mano . In de 80e minuut mocht Mo nog zien dat de keeper een schot via een uiterste inspanning tegen de lat te slaan. En in de 86e minuut mocht Luuk zijn laatste kopbal uit een voorzet van de goed invallende Tim Kok net naast koppen. 

Een absoluut onnodig verlies vanmiddag tegen de ploeg uit Houten die volgend jaar op zaterdag te bewonderen zijn. Zij stoppen met het zondagvoetbal.  

As Zondag onze laatste thuiswedstrijd tegen VVZA uit Amersfoort  die nog een bedreiging kunnen zijn voor de ploeg uit Culemborg die nu nog op de eerste plaats staan.