• U bent ingelogd als:

Jubileumwedstrijd om nooit te vergeten

Geplaatst in Rubrieken / Columns

Buurjongen Gijs toont de cijfers 1-0 wanneer Haller binnen anderhalve minuut heeft gescoord. (foto Wout Slijper)

Bron: 030.nl/Vak P 

Het was de duizendste wedstrijd in Galgenwaard, en het werd een duel om nooit te vergeten.  Spannend en uiteindelijk dramatisch in de 99-ste minuut met de late gelijkmaker (3-3) en natuurlijk de lelijke val van Robbin Ruiter die daarbij een sleutelbeen brak en een hersenschudding opliep waardoor de doelman voorlopig niet meer inzetbaar is voor de formatie van Erik ten Hag. Maar laten we met het positieve beginnen: wij op Vak P hebben vanaf het eerste fluitsignaal op het puntje van onze stoel gezeten.

 

Dit keer zat er een jongen van tien naast ons, Gijs uit Leiden die we nog nooit eerder gezien hadden. Na anderhalve minuut bleek het gelukkig een FC-supporter want bij de 1-0 van Sebastien Haller draaide hij zich juichend op en liet dezelfde cijfers zien die op zijn rug stonden. ,,Ik ben niet alleen voor Utrecht maar ook voor Ajax’’, riep Gijs  ons euforische toe. ,,En nu staan we bovenaan.’’ En onze achterbuurman Ad kon niet nalaten op te merken: ,,Van mij mag die scheidsrechter nu wel affluiten.’’

 

Drie minuten later betrok zijn gezicht en dat van Ad toen Dirk Kuijt de gelijkmaker al weer voor zijn rekening had genomen. Maar Gijs en wij op Vak P wisten niet wat er de komende anderhalf uur nog aan sensatie zou volgen. De statistici bij FC Utrecht hadden weken geleden al de duizendste thuiswedstrijd aangekondigd (tegen Go Ahead) maar ze hadden een foute berekening gemaakt. Het was nu echt een jubileumduel en het werd er eentje met een passend scenario en een sfeervol decor. De beide supportersgroepen overtroffen elkaar in strijdliederen, maar bij deze gelegenheid alles binnen de perken. Zoals meestal bij de duels tussen beide rivalen.

 

Toen Robbin Ruiter uitviel, moesten we meteen terugdenken aan voorgaand seizoen toen de keeper uit Volendam ook een periode verstek moest laten gaan zoals de bekerfinale tegen Feyenoord. We zullen nooit weten of zijn blessure FC Utrecht destijds de KNVB-beker heeft gekost maar zeker is dat zijn toenmalige plaatsvervanger geen waardige opvolger was. Hopelijk gaat dec tijdelijke stand-in David Jensen het beter doen in de komende duels tegen ADO, Heracles en Roda. En tussendoor staat ook nog die belangrijke bekerwedstrijd bij PEC Zwolle te wachten.

 

Tja, die blessuretijd die we nog wel een tijdje zullen meedragen in onze herinnering. Liefst negen minuten waren (terecht) bijgeteld en onze jonge buurman Gijs wist niet meer waar hij het zoeken moest zoals zoveel meelevende kijkers in het kolkende Galgenwaard. Toen Michiel Kramer uiteindelijk toch nog de 3-3 binnenkopte, keken we elkaar mismoedig aan. Maar gelukkig won dank zij Gijs het realisme. ,,Ik heb een prachtige wedstrijd gezien en mijn favoriet Haller heeft twee keer gescoord….’’