• U bent ingelogd als:

JSV1 – DHSC1 1-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Beker wedstrijd 20-8-2016

Gisteren middag met support van een groot aantal mensen van DHSC speelde we de eerste serieuze (beker) wedstrijd bij JSV uit Nieuwegein. JSV speelt eerste klasse en speelt al jaren mee in de bovenste regionen.

DHSC starten gedurfd in een 3-4-3 opstelling.
De eerste 30 min had DHSC het erg moeilijk en mochten we blij zijn dat het maar bij één tegendoelpunt bleef.
Op het middenveld was het zoeken naar een juiste veld bezetting. Voorin werd de voorste linie niet goed aangespeeld en we leden dan ook te snel balverlies wat resulteerde in dat DHSC flink onder druk kwam te staan.

JSV kwam in de 21 min op voorsprong door Jonathan Mehrez een goal met een luchtje van buitenspel.
De gastheren kwamen daarna nog enkele keren goed door met kort combinatie spel maar tot een goal leidde dat niet.
DHSC kwam in de eerste helft aanvallend niet verder dan 3 kleine kansjes. In de rust werd er niet gewisseld door de trainers Rick Schipper en Jeffrey Sneijder.
In de 50ste minuut van de wedstrijd kreeg doelpuntenmaker Jonathan Mehrez van JSV een grote kans uit een scherpe counter , deze schoot tot grote opluchting van heel DHSC de bal over voor een leeg doel.
Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd, het middenveld stond vanaf dat moment als een huis en pakte telkens de tweede bal waardoor JSV geen rol van betekenis meer had. In de 60min werd er voor de eerste keer gewisseld aan DHSC zijde.
Rick van Arnhem kwam ongelukkig terecht en moest plaats maken voor Jordi van Houten..

De 2de wissel volgden en Danny Lijffijt verliet het veld voor Christian Gandu.
Zoals gezegd had JSV in 2de helft weinig meer te vertellen dit kwam mede door een meer dan uitstekende invalbeurt van Christian Gandu deze was keer op keer zijn directe tegenstander(s) de baas.
Na 2 sterke acties waarbij er een overduidelijke overtredingen werden gemaakt (waar niet voor gefloten werd), werd er uiteindelijk in de 66 min voor de derde keer wel voor een overtreding gefloten.
Vrije bal vanaf zijkant links . Achter de bal nam plaats Mo Bouabgha deze plaatste de bal zeer scherp en zuiver bij de eerste paal op het hoofd bij de uitstekend inlopende Niek Brunninkhuis deze kopte de bal recht in de bovenhoek 1-1. Vlak na de goal nog een wissel (70ste min ) bij DHSC uit het veld ging de op het oude nest terug gekeerde Oussama Belkaraouia deze maakte plaats voor Jochum Lagerwey. Jochum viel erg sterk en gedreven in.
Tussendoor nog even te benoemen een zeer goede redding van de keeper Niels Renes.

In de 76ste minuut nam Christian Gandu plaats achter de bal voor een vrije trap van 23 meter deze draaide goed weg van de keeper 1-2.
Na een aantal minuten slordig en te gehaast spel van DHSC kwam DHSC alsnog een paar keer goed voor het doel van JSV tot een doelpunt leidde dit helaas niet.
De verdediging hielt goed stand onder aanvoering van een goed spelende Samet Sukus. Een aantal minuten in blessure tijd zet Christian nogmaals aan , nu van de rechterkant, passeert in de 16 meter 2 spelers van JSV en trekt op de achterlijn een bal terug naar de tweede paal waar een zeer attente Wesley van Zoolingen kwam aanlopen om de trekker over te halen 1-3.