• U bent ingelogd als:

JSV onderuit in ‘grote’ KNVB-beker

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

JSV verloor woensdagavond zijn wedstrijd in de grote KNVB-beker thuis tegen topklasser HBS uit Den Haag. De ploeg kwam een slecht begin tegen HBS niet meer te boven…

Het gebeurt niet vaak, maar JSV zaterdag 1 speelde als eersteklasser in de landelijke KNVB-beker. Tegen topklasser HBS was van een stunt geen sprake, maar speelde de Nieuwegeiners een verdienstelijke wedstrijd. In een vermakelijk duel kreeg de thuisploeg al snel twee doelpunten tegen, vocht het zich terug in de wedstrijd en verloor het uiteindelijk met 1-3.

JSV begon met een aantal nieuwe gezichten in de basis, waaronder de op het oude nest teruggekeerde Ferdi Vrede en vanuit de jeugd doorgestroomde Sergio Anaya. Ook nieuwkomers Martijn Kroneman en Tom Klein Obbink begonnen vanaf het begin aan het bekerduel die voor JSV dramatisch begon.

Al in de eerste minuut kreeg HBS een corner die bij de eerste paal direct werd verlengd tot in de verre hoek: 0-1. Vervolgens viel de tweede treffer van de Hagenaars al in de zevende minuut. Na een onhandige overtreding net buiten het strafschopgebied werd de vrije trap laag bij de tweede paal binnen gekruld en stond het al 0-2.

Nauwelijks van de schrik bekomen mengde ook JSV zich in de wedstrijd. Barry Zwezerijnen, die dit seizoen als vervanger zal fungeren voor de vertrokken spits Patrick Heeshakkers, werd prachtig weggestuurd door een sterk spelende Suleiman Akani en schoof onder de keeper door beheerst binnen. Met de treffer van de zwart-witten kwam ook het vertrouwen in het team terug en werd het zowaar een gelijk opgaand duel. Vooral aanvallende middenvelder (en eerstejaars senior!) Sergio Anaya liet zien heerlijk te kunnen voetballen. Onbevangen en met zelfvertrouwen hield de tiener zich gemakkelijk staande tussen het geweld van de topklassers.

In de 21e minuut leek HBS de voorsprong van twee weer te kunnen herstellen. Aanvoerder Ricardo Bakker trok de snelle spits naar de grond bij een voorzet van de zijkant en zag de bal op de stip belanden. De ervaren Pascal Florie onderscheidde zich echter door de bal te pakken, waarna in de rebound de bal werd afgekeurd wegens te snel inlopen. Florie moest tien minuten voor rust nogmaals ingrijpen op de inzet van de rappe nummer 10 van HBS en deed dat overtuigend. Zo bleef de 1-2 stand na 45 minuten op het bord staan.

De enerverende eerste helft kreeg een iets minder vervolg in het tweede bedrijf, maar leverde wel een treffer op voor de favoriet. Voor de derde keer moest Florie de bal uit het net halen na een dood spelmoment. Dit keer was het de lange centrale verdediger die raak kopte uit een corner. De wedstrijd zat daarmee in het slot en werd kalm uitgespeeld door HBS. De ploeg van trainer Michael van den Berg gaf zich echter niet snel gewonnen en bleef proberen om terug in de wedstrijd te komen.

De grootste kans daarop was voor Zwezerijnen die volledig vrijstaand de bal recht in de handen van de keeper kopte, maar ook Kroneman had nog een hard schot in huis. Echt in de problemen kwam HBS verder niet en twee flinke kansen op 1-4 werden ook niet verzilverd. Zo kwam er al een snel einde aan het ‘echte’ bekertoernooi voor JSV en treft HBS, met technisch-directeur André Wetzel op de bank, tegenstander FC Oss in de volgende ronde.

Zo vroeg in het seizoen en met nog een aantal spelers geschorst of niet helemaal speelklaar was het echter wel een goede wedstrijd voor JSV en smaakt het absoluut naar meer. Het seizoen in de 1e klasse A begint op 5 september met een uitduel tegen VVZ’49.

Voordien echter speelt zaterdag 1 nog twee bekerwedstrijden thuis om de ‘regionale’ beker. Daarin werd afgelopen zaterdag uit knap 0-0 gespeeld (terwijl JSV het betere van het spel had en vlak voor tijd een strafschop had móeten krijgen) tegen hoofdklasser De Meern. In de poule staan nog twee thuiswedstrijden gepland. Op 29 augustus (zaterdag a.s.) wordt om 14.30 afgetrapt tegen Woerden, terwijl op dinsdag 1 september Sportlust op bezoek komt om 20.00 uur.

Scoreverloop JSV-HBS 1-3:
0-1 Ricardo Samoender, 0-2 Ricardo Samoender, 1-2 Barry Zwezerijnen, 1-3 Bart Koffeman