• U bent ingelogd als:

JSV Nieuwegein boekt gelukkige zege op VVZ’49

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hoe kan het verkeren. Een week geleden speelde zaterdag 1 bij koploper Sliedrecht een prima wedstrijd met een 0-3 zege en gisteren speelde het een matige wedstrijd met een gelukkige overwinning op middenmoter VVZ ’49. In deze fase van de competitie is het altijd meegenomen om een mindere wedstrijd in winst om te kunnen zetten en de drie punten te laten bijschrijven. De ploeg klimt hierdoor naar de gedeelde vierde-vijfde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op de nummer drie.

Coach Michael van de Berg moest wat omzettingen doen vanwege de afwezigheid van Rowan Mankers en Daan van der Valk (geschorst), Ferdi Vrede (blessure) en Michiel van der Valk (werk). In de basisopstelling was nu een plek ingeruimd voor Sergio Anaya, Vernon Vorswijk en Jeroen Scholman.

Al snel deden zich over en weer wat kansjes voor en al in de  5e minuut was een aanval van JSV raak. Een voorzet van Björn van der Horst werd door Barry Zwezerijnen afgerond 1-0. De aanval van VVZ zorgde echter steeds voor gevaar voor het doel van JSV, maar Pascal Florie wist telkens met goede reddingen de gelijkmaker te voorkomen. Het voetbal van JSV werd slordiger – veel lopen met de bal en slechte passes – zodat VVZ kon terugkomen in de wedstrijd. In de 39e minuut werd een snelle tegenaanval via de linkervleugel afgerond 1-1. Drie minuten later nam VVZ zelfs een voorsprong. Darryl Wright werd uitgespeeld als vleugelverdediger waarna VVZ uit de voorzet kon scoren 1-2.

Bij de start van de tweede helft bleef Darryl geblesseerd in de kleedkamer achter en Jeroen Bliemer nam zijn stek over. Het voetbal was van beide kanten niet goed van JSV kreeg geen grote kansen. Eerder bleef het gevoel hangen dat de Soestenaren zouden scoren uit een van hun aanvallen waarmee geprofiteerd zou worden van het mindere voetbal van JSV. In de 60e minuut moest Jeroen Bliemer het veld al weer verlaten (hamstringblessure) en werd hij vervangen door de jonge Dani Martinus die gedurende de rest van de wedstrijd prima inviel.

Een beetje tegen de verhouding in kwam JSV in de 65e minuut aan de gelijkmaker. Na een door de keeper gestopte inzet van Björn van der Horst viel de rebound voor de voeten van Barry Zwezerijnen die de kans keurig afmaakte (2-2). JSV hervond zich en drong VVZ terug. In de 70e minuut kwam met Tom Klein Obbink de derde wissel in het veld die de plaats innam van Sergio Anaya. Kort hiervoor en erna moesten Martijn Kroneman en Jeroen Scholman een gele kaart incasseren na overtredingen. De 3-2 hing in de lucht. Pas in de 88e minuut kwam deze tot stand. Uit een corner werd de weggetrapte balbuiten nét binnen de zestien opgepakt door Ricardo Bakker die met een schitterende diagonale knal de bal in de ‘korte’ kruising schoot (3-2). Met het schot bezorgde de aanvoerder zijn ploeg drie punten. En, zoals gezegd, matige wedstrijden in winst omzetten levert ook drie punten op.

Aanstaande zaterdag is de uitwedstrijd bij GDC in Eethen. Na de resultaten van vandaag is GDC officieel gedegradeerd. Bevrijd als ze zullen van de last van het degraderen, is het dus oppassen geblazen voor de ploeg van Michael van den Berg. En we zien vanwege de kans op de nacompetitie toch graag ‘winst’. De kans op een ‘extraatje’ verspelen we niet graag.