• U bent ingelogd als:

Jordi Verheijen wil wel eens aan de hoofdklasse ruiken

Geplaatst in Clubnieuws

Kleine verdediger is ‘controlerend geneesheer’ bij VVZ’49

Eersteklasser VVZ’49 poogt alle jaren de hoofdklasse te bereiken, maar strandde vaak met de haven in zicht. Jordi Verheijen is daar duidelijk over: ‘De club roept het elk jaar. Ik vind het zelf moeilijk. Misschien dit seizoen, maar of we daar handhaven is een tweede. Nou ja, dan hebben we de hoofdklasse wel meegemaakt.’

Verheijen is een echte VVZ-er. Op zijn vijfde startte hij op de Eemweg. Nu 22 jaar oud heeft hij er drie seizoenen op zitten in de hoofdmacht. De talentvolle rechtsachter is van vaste waarde geworden. Opvallend is dat hij nooit echt opvalt. Of het moet zijn dat de Soester nogal eens een kaart ontvangt. Afgelopen seizoen liep hij zeven keer tegen geel aan en dat neemt hij zichzelf kwalijk: ‘ Kaarten door duels kan ik mee leven. Maar met domme kaarten dupeer ik mijn team.’ Hij wijst daarmee op het commentaar geven op de arbiter na de wedstrijd tegen Woudenberg. ‘Ja, dan krijg ik kritiek van de technische staf.’

Zijn geringe lengte speelt hem, naar eigen zeggen, geen parten: ‘ Ik compenseer dat met snelheid en felle duels. Toch kan ik aardig hoogspringen en bovendien repareer ik de foutjes van mijn medespelers. Trainer Henk van Asch noemde mij controlerend geneesheer’, lacht de scholier. In zijn drie seizoenen met VVZ maakte Verheijen maar één mooi seizoen mee. ‘ Dat was mijn eerste seizoen onder trainer Harrie Epskamp. We hadden Arnold Klein in de ploeg en die was bepalend voor het team en zette de lijnen uit. De daaropvolgende seizoenen waren beduidend minder en moesten we strijden tegen degradatie. Gelukkig bleef de sfeer in de groep goed. Dat kwam omdat er veel Soester jongens in de ploeg speelden. Daarom viel de ploeg nooit uit elkaar. Toch ben ik nooit bang geweest dat we zouden degraderen.’

Hij kijkt uit naar het nieuwe seizoen en denkt aan een basisplek: ‘ Dat moet wel lukken. Het liefst als centrale verdediger, maar daar ben ik eigenlijk te klein voor. Dan maar weer rechtsback, kan ik weer lekker mee naar voren trekken.’ Een plaats in de top drie zit volgens Verheijen zeker in het vat: ‘ We hebben er wat nieuwe jongens bij gekregen van een hoger niveau. Als we de neuzen allemaal dezelfde kant op kunnen krijgen komen we ver.’ Die taak krijgt Simon Ouaali de nieuwe trainer van VVZ. Verheijen is content met Ouaali: ‘ Het is een rustige man. Streng op de training, maar buiten het veld aardig. Ik denk dat het voor mijn eigen ontwikkeling goed is.’ Uitstekend presteren en niet echt opvallen lijkt voorlopig zijn toekomst: ‘ Ik heb nog nooit iets vernomen van een andere club. Bij VVZ heb ik het naar mijn zin. Toch wordt de keus bij een aanbieding van een hoofdklasser voor mij moeilijk’, bekent Verheijen eerlijk.

Ton van Zoeren