• U bent ingelogd als:

Jong FC Utrecht in Eindhoven onderuit

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

26 augustus 2016

Beloftenploeg uit Domstad niet tegen koploper Jong PSV opgewassen (2-0).

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) in Eindhoven verloren van Jong PSV. Tegen de gedeelde koploper van de Jupiler League gaven de Utrechters weinig kansen weg, maar kregen ze er ook niet veel.

Natuurlijk, juichen doen ze, de Jong PSV-talenten, een klein kwartier voor tijd. Dan is het middenvelder Pablo Rosario die de rebound benut na een knappe parade van Menno Heus. Rosario schuift de bal in de hoek, even kalm als precies, en verdubbelt de marge: 2-0 de tussenstand, gespeeld de partij.

Kwartier
Of je dat kunt zeggen, dat de wedstrijd gespeeld is, met nog een kwartier voetballen te gaan? Ja, in dit geval toch wel. Jong FC Utrecht speelt op de Eindhovense kunstgrasmat namelijk een partij waarin het weinig kansen krijgt, simpelweg niet vaak en dreigend genoeg in de buurt kan komen van het door Hidde Jurjus bewaakte doel. Jong PSV krijgt echt niet veel meer kansen, maar benut de mogelijkheden die het krijgt wel.

Opener
De score-opener wordt geproduceerd door Matthias Verreth, kort na de rust. Een cornersituatie is het waaruit de Brabanders het meeste halen. Verreth wordt eventjes een momentje niet bewaakt, krijgt daardoor ruimte en de bal bovendien. Een droog schot levert de Eindhovense talentenploeg een 1-0 voorsprong op.

Comeback
Op het hoofdveld van De Herdgang maakt Myenty Abena bij Jong FC Utrecht zijn rentree. De centrale verdediger, terug van een blessure, maakt een gedegen indruk en werkt mooie duels af met Jupiler League-topscorer Sam Lammers, die tegen de Domstedelingen niet tot scoren komt.

Oefenvoetbal
Een interlandperiode breekt nu aan en dat betekent in de regel: oefenvoetbal. Ook voor Jong FC Utrecht, dat aanstaande dinsdag op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Jong NEC speelt. Dat duel begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Fortuna Sittard-thuis
De volgende competitiepartij van Jong FC Utrecht, dat in Eindhoven overigens wordt geleid door Henny Lee en niet Robin Pronk, die vanwege privéomstandigheden ontbreekt, is op maandag 12 september. Die dag krijgen de Utrechters in Stadion Galgenwaard bezoek van Fortuna Sittard. De kaartverkoop voor dat duel begint spoedig.

Jong PSV – Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
47. Matthias Verreth 1-0
77. Pablo Rosario 2-0

Gele kaarten: Pablo Rosario (Jong PSV), Rodney Sneijder (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 700.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Jong PSV:
Hidde Jurjus; Bram van Vlerken (90+1. Thomas Deng), Damian van Bruggen, Suently Alberto, Jurich Carolina; Dante Rigo (90+1. Philippe Rommens), Pablo Rosario, Albert Gudmundsson; Matthias Verreth, Sam Lammers, Kenneth Paal (76. Nikolai Laursen).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Ali Ulusoy, Myenty Abena (46. Rodney Sneijder), Jelle de Lange, Tafari Moore; Rick van der Meer, Sylla Sow, Serhat Cakmak (73. Mitchell van Rooijen), Odysseus Velanas; Dani van der Moot (81. Hamza Boukhari), Rodney Antwi.