• U bent ingelogd als:

Jong De Graafschap heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Magreb’90 met 0-3 verloren.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

"Ik heb geen goede wedstrijd gezien, we zijn eigenlijk geen moment in het spel geweest", concludeerde trainer Richard Roelofsen. "Bij Magreb zat veel drive in de ploeg. Voor deze wedstrijd had ik aangegeven om rustig aan de bal te zijn, maar wel in een hoog baltempo te spelen. De eerste helft werd Magreb niet gevaarlijk, terwijl wij twee grote kansen creëerden. In de rust zei ik dat de ruimte op de flanken lag. Magreb wilde counteren, met drie snelle spelers voorin." Kort na rust had Jong De Graafschap opnieuw een grote mogelijkheid om op 1-0 te komen. "Via een mooie aanval over de zijkanten kwam de bal terecht bij Kyvon (Leidsman), die over de goal kopte."

Na een uur spelen kreeg Bart Straalman zijn tweede gele kaart en tien minuten later scoorde Magreb de 0-1. Jong De Graafschap kon de achterstand in het resterende halfuur niet meer ombuigen. Na de treffer van de Utrechters zag Roelofsen dat zijn ploeg de controle uit handen gaf en scoorde Magreb twee doelpunten. "We wilden te snel spelen en waren de organisatie kwijt. We hebben 4-4-1 gespeeld, maar na de 0-3 was de wedstrijd gespeeld. Al met al is het een teleurstellend resultaat."

Door de nederlaag staan de Doetinchemse beloften op plek zeventien in de Derde Divisie. "We moeten stabieler worden en in de uitvoering constanter presteren. Vooral het verdedigen moet beter.

Trainer Jamal Yahiaoui van Magreb'90: "We hebben wederom laten zien dat we een team zijn".De Graafschap mocht van geluk spreken dat het bij 0-3 is gebleven. Tactisch hebben wij ze overklast en ik moet zeggen dat alles volgens plan is verlopen. In het begin hadden we wat moeite met hun formatie (1:4:4:2 ruit) maar gaandeweg stonden we als een huis, en dat doet mij goed wat we hebben een zwaar programma voor de boeg. Zondag OFC uit en dan moeten we er weer staan".

Basisopstelling Jong De Graafschap: Rondeel; El Malki, Straalman, Vreman, Cicek; El Hammouchi, Huntelaar, Dusink, Keurntjes; Versteeg, Leidsman.

Magreb'90: Ouaji, Ahinful, Mensah, Samsay, Demirci, Sardi, El Ghazouani Ouaj, Mijnals, Bellahsen, Reclaoui