• U bent ingelogd als:

Jonathan verslaat Lopik in eerste ronde nacompetitie; winst na strafschoppen in spannend duel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 juni, de 1e wedstrijd in de nacompetitie en wel uit naar en in tegen de sv Lopik. Nummer een na laatst in de competitie van de 2e klasse B en dus veroordeeld tot nacompetitie. Voor Jonathan een kijkje omhoog. Voor Lopik een niet gewenste blik naar omlaag.

In de voorbereiding had coach Rob Zomer zijn team al laten oefenen op de verwachte omstandigheden in Lopik. Het belangrijkste natuurlijk het levende gras in Lopik. Daarom de laatste training niet meer op veld 1 maar op veld 4 in de aanloop naar deze wedstrijd.

Coach Rob Zomer beschikte over een bijna volledige selectie. Ayoub el Hachimi had nog te veel last van zijn knieblessure en stond dan ook nog opnieuw langst de kant. Aanvoerder Roy Versluis was na een periode van kwakkelen weer present en leidde zijn verdediging deze middag soeverein.

Het was zomers op het sportpark aan de Rofafweg in Lopik. Het was verrassend om te zien hoeveel groen witte supporters de weg via eigen auto of met de bus naar Lopik hadden weten te vinden.

De eerste helft was een bijna op zich gelijkwaardige wedstrijd waarbij Lopik wel wat meer balbezit had maar qua dreiging toch wat onderdeed ten opzichte van de groen witten. Het was dan ook Jonathan dat de leiding nam. Matthijs Visser ging op de rechterflank op safari en in 1e instantie leek dat te mislukken maar het spreekwoord is “de aanhouder wint” en dat betaalde zich uit. Matthijs kon uiteindelijk de bal prima voorgeven waarna Jesse Bertens de trekker overhaalde (0-1).

Jonathan bleef wel iets gevaarlijker in het eerste deel van de wedstrijd maar kwam toch op een gelijke stand. Balverlies in de voorhoede leverde Lopik een prima counter op. Toen ook Matthijs Visser werd uitgekapt schoot de linkerspits in maar zijn niemendalletje verdween door het hobbelige veld achter doelman Xavier Gynia (1-1). Toen iedereen dacht dat de 1-1 de ruststand zou zijn kwam men bedrogen uit. Een minuut voor het rustsignaal kreeg Pepijn Hopstaken op zo’n twintig meter van het doel de bal en haalde vernietigend uit (1-2). Daarmee werd ook de kleedkamers opgezocht.

Na rust verzuimde Jonathan definitief de trekker over te halen. Jesse Bertens kreeg een prima mogelijkheid om de voorsprong naar een hoger level te tillen maar helaas faalde hij.

Het voor behoud van het 2e klasse schap vechtende Lopik kwam toch nog langszij. Een vlot lopende aanval werd naar behoren afgerond en met de 2-2 gingen beide ploegen naar de verlenging.

In die verlenging werd niet meer gescoord. Voor beide ploegen deden zich weinig mogelijkheden voor om de gelijke stand om te toveren naar winst. Vlak voor het einde van de verlenging kregen de mensen van het zenderpark nog een mogelijkheid om Jonathan de nek om te draaien maar de inzet ging huizenhoog over. Na het laatste fluitsignaal van de met name in de eerste helft warrig fluitende scheidsrechter Nefkens werd de penaltystip opgezocht. Daarin acteerden beide ploegen in eerste instantie vlekkeloos. Zowel Jonathan als Lopik wisten de eerste vier strafschoppen te verzilveren. Ook de vijfde werd door Jonathan benut en was het aan Lopik om de gelijkmakende achter Xavier Gynia te produceren. Helaas de Lopikker dacht met een panenka de Zeister goalie te kunnen verschalken maar schoot hoog over. Met de penaltywinst belandt Jonathan dan ook in de halve finale van de nacompetitie en treft het voor de derde keer dit seizoen het Soester VVZ’49. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur op het sportpark aan de Eemweg in Soest.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluijs, Bart Rijnja, Coen Rodenburg (Daan de Jong), Pepijn Hopstaken (Aldo Hima), Abdelilah Tihouna, Jaouad Amjahid, Jesse Bertens, Wouter Botermans (Henk van Delft), Alexander Prent (Rogier van der Hout)