• U bent ingelogd als:

Jonathan sterkste in derby tegen DOSC; 2-1 winst!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen
 • Zaterdag 19 januari 2019 hervatting van de competitie na de winterstop van iets meer dan een maand. Op het programma de derby thuis tegen het Dolderse DOSC. De rood-blauwen uit Den Dolder nemen geen florissante plek op de ranglijst in en kenden in de eerste seizoenshelft weinig succes.

  Het was nog even dubben of de wedstrijd wel doorgang kon vinden. Een deel van het hoofdveld kende lang op deze zaterdag een ijsbezetting. De prima fluitende scheidsrechter Thijs Groot uit het Noord-Hollandse Limmen was na inspectie van het veld overtuigd dat er gespeeld kon worden,

  Na het prima trainingskamp in het Spaanse Valencia (zie elders op de site) was het voor coach Rob Zomer toch enigszins puzzelen. Topscoorder Darif Labardi ontbrak wegens knieproblemen en ook Aldo Himan was niet present. Rob Zomer had Hicham el Mourabit geposteerd als hangende linkerspits.

  Onder winterse maar zeker ook acceptabele omstandigheden werd met de wedstrijd gestart waarbij de opkomst hartelijk en met warmte werd ondersteund door een deel van de Jonathan-jeugd.

 • Het eerste deel van de eerste helft was Jonathan de overheersende ploeg. Dat betaalde zich al snel uit. Het was uiteindelijk Jesse Bertens die Alexander Prent in stelling bracht. Zijn inzet was teveel voor de Dolderse doelman en de 1-0 voorsprong stond op het scorebord.

  Toeschouwers die er voor gingen zitten in de verwachting dat Jonathan de score uit ging bouwen kwamen bedrogen uit. Weliswaar kregen groen-witten nog een tweetal grote kansen om de score te verhogen maar het ontbrak aan doeltreffendheid. De trekker werd dus niet overgehaald. Dat gaf DOSC de nodige energie om het Jonathan moeilijk te maken. En dat gebeurde dus in het laatste deel van de eerste helft. Resultaat vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker waarbij Jonathan er niet helemaal fris uitzag (1-1).

  Na rust het debuut van onder 19-speler Jurre van Droffelaar. Hij verving Hicham el Mourabit. Jurre kan terugkijken op een verdienstelijk debuut. Al snel in de tweede helft moest de man van het scorebord in actie komen. Wouter Botermans werd in de visie van scheidsrechter Groot teveel aan het shirt getrokken en omarmd. Strafschop besliste de referee en Jesse Bertens schoot de penalty onberispelijk in (2-1). Nadien speelde Jonathan defensief een prima pot en kreeg DOSC weinig tot geen mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Aan de andere kant toch weer kansen voor Jonathan om de score te vergroten. Helaas stonden de viziers niet scherp. Uiteindelijk dus en kleine maar wel verdiende overwinning op onze plaatsgenoten uit Den Dolder.

  Op zaterdag 26 januari 2019 wordt de competitie voortgezet met een uitwedstrijd tegen v.v. Veenendaal. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur op sportpark de Groene Velden II in Veenendaal. Voor de route is het adres Groeneveldselaan 15, Veenendaal.

  Opstelling Jonathan:
  Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluis, Bart Rijnja, Tijani Arkhouch (Rogier van der Hout), Jaouhad Amjahid, Ayoub el Hachimi (Daan de Jong), Wouter Botermans, Alexander Prent, Jesse Bertens, Hicham el Mourabit (Jurre van Droffelaar)

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.

  Man of the match: Bart Rijnja

Geef een reactie