• U bent ingelogd als:

Jonathan slaat na rust toe; 4-0 winst op Focus’07

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na de hectische pot tegen FZO nu de thuiswedstrijd tegen het Culemborgse Focus’07. Een bekende tegenstander en al een aantal jaren onderleiding van Raymond Graanoogst die wij daarvoor al tegen kwamen in de wedstrijden tegen UVV. Wie de statistieken van de onderlinge ontmoeten kent weet dat Jonathan voor Focus’07 een angstgegner is. Slechts een keer wist Focus’07 de winst te pakken. Alle andere keren ging Jonathan met de winst naar de kleedkamer. Aan de vooravond van de competitie werd Focus’07getypeerd als een van de kandidaten voor de top in de 3e klasse D.

Het seizoen verloopt voor de Culemborgers echter grillig en bevindt het zich in de middenmoot. Coach Rob Zomer had vanwege de gedwongen afwezigheid van Roy Versluijs voor de laatste man positie gekozen voor good old Stephan de Bree dit seizoen spelend in het 2e team van de groen witten. Het ging Stephan zonder problemen af. Daarnaast had de coach een plek ingeruimd voor Ayoub el Hachimi. Normaliter spelend in Jonathan onder 19. Zijn debuut was zo verdienstelijk dat hij tot man of the match werd aangegewezen. Het was donker maar vooral erg winderig op sportpark Achter ‘t Slot waar Luke Brandt arbiter van dienst was. Op zijn leiding viel weinig aan te merken. Het spel daarentegen kon het publiek in de eerste helft maar moeilijk vermaken. Er was sprake van een vlakke wedstrijd zonder noemenswaardige hoogtepunten. Focus’07 kreeg een goede kans om de score te openen maar verzuimde dit te doen. Het was dan ook logisch dat er met 0-0 de rust werd ingegaan.

Na rust tapte Jonathan uit een ander vaatje. Het was dreigender en werd gaande weg de bovenliggende ploeg. In de 53e minuut nam Jonathan dan ook de leiding. Het was Jesse Bertens die doel trof. De eerlijkheid gebied dat daar wel een grove fout in de Culemborgse verdediging aan vooraf ging. Maar niet te min rondde Jesse prima af (1-0). Een klein kwartiertje later de 2-0 op het scorebord. Na een prima aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van de meegekomen Matthijs Visser. diens voorzet werd door Darif Labardi uitstekend ingekopt. Focus’07 trachtte nog wel om de bakens te verzetten maar kon de vuist niet ballen tegen de solide Jonathan verdediging.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd bouwde Jonathan de score nog uit. Jesse Bertens en Aldo Hima tekenden voor de 3-0 en 4-0. Een verdiende winst die wellicht iets te hoog uitviel. Komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop en wel uitwedstrijd tegen nummer 3 van de ranglijst SV Houten.

Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur!!! op sportpark Oud Wulven in Houten. Voor de navigatie is het adres Oud Wulfseweg 2 Houten.

Opstelling Jonathan: Xavier Gyina, Matthijs Visser, Stephan de Bree, Bart Rijnja, Tijani Arkhouch, Jaouhad Amjahid, Ayoub el Hachimi, Darif Labardi, Alexander Prent, Jesse Bertens, Wouter Botermans Ingebrachtye wissels: Rogier van der Hout, Osmerald (Aldo) Hima, Daan de Jong Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode. Man of the match: Ayoub el Hachimi

Verslag: Ies Visser

 

 

Geef een reactie