• U bent ingelogd als:

Jonathan neemt wraak en wint thuis van SVM

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SVM verliest door persoonlijke fouten onnodig van Jonathan.

SVM had in de thuiswedstrijd met een puike partij voetbal de winst in Maartensdijk kunnen houden. Zonder topscoorder Mike de Kok en stylist Tom Jansen startte SVM voortvarend tegen Jonathan. Met de weer herstelde Roy Wijman werden kansen gecreëerd, maar stond het vizier niet op scherp. Tegenover een wat gevaarlijker Jonathan ontspon zich een leuke en van SVM kant goed gespeelde eerste helft. Halverwege de eerste helft leidde slordig balverlies op het middenveld van de geelbaluwen tot een 1-0 achterstand en binnen 10 minuten ook tot de 2-0.Waarom kiezen  SVM middenvelders toch te vaak voor de moeilijke oplossing, terwijl gewoon simpel combineren risico uitsluit.Maar SVM herpakte zich en Mark de Brauw scoorde nog voor de rust de verdiende 2-1 uit een snel en goed uitgevoerde combinatie.

Na de rust toonde SVM veel inzet om de gelijkmaker te scoren, maar Jonathan was de gevaarlijkste ploeg. Mede door goed keeperswerk en kansen missen door Jonathan bleef het spannend. SVM bracht weer de zeer ervaren en slim spelende Marco Willemse in het veld en er kwamen weer kansen. Mark de Brouw en Roy Wijman kregen de kans om te scoren, maar deden dit niet. Met nog een kwartier te spelen floot de scheidsrechter tot verbazing van iedereen voor een penalty voor Jonathan en kon  SVM met 10 man verder, terwijl  een gele kaart terecht was geweest.In plaats van de gelijkmaker nu een 3-1 achterstand.SVM kreeg nog de mogelijkheid op de 2-3 maar de gegeven penalty werd door de weer veel inzet tonende Diederick Hafkemeyer hard op de paal geschoten. SVM verdiende meer maar kreeg door slordig balverlies  de deksel op de neus .

Wessel Huigen en Stefan van Keulen vielen goed in.

SVM 1 speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur  thuis tegen OSM uit Maarssen en kan dan laten zien dat de punten in Maartensdijk blijven .SVM 2 speelt om 12.00 uur thuis tegen IJFC 4.