• U bent ingelogd als:

Jonathan heeft geen kind aan Focus’07: 0-5 winst in Culemborg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 13 april de uitwedstrijd tegen Focus’07 in Culemborg. De thuiswedstrijd tegen de Gelderlanders was met 4-0 een prooi voor Jonathan. Er was sprake van enige “angst” vanwege het resultaat van vorige week van Focus’07 uit bij VVZ’49. Een door niemand gedachte winst op de Soester  titelkandidaat.

Kon coach Rob Zomer vorige week nog beschikken over een volledige selectie vandaag was het anders. Roy Versluis moest toch wegens hamstringklachten verzuimen en ook Tijani Arkhouch was wegens een bevel van de KNVB niet present.

Jonathan liet vanaf de aftrap van de prima fluitende Leroy de Groot zien voor de volle winst te willen gaan. Op zich een noodzaak om koploper CDW in het vizier te blijven houden.

Voor de weinige toeschouwers was het niet de vraag wie als eerste zou scoren maar meer wanneer dat zou gaan gebeuren. Voor rust gaven Jesse Bertens, Marco Knopper en  Rogier van der Hout daarop het antwoord. Met een luxe 0-3 voorsprong zochten de groen witten de kleedkamer.

Na een rust een identiek spelbeeld waarbij Jonathan de voorsprong verhoogde. Opnieuw Jesse Bertens en ook Marco Knopper tilden de stand naar  0-5. Hierbij de moet de inbreng van Alexander Prent vanaf de rechterkan niet veronachtzaamd worden. Zijn voorzetten waren van prima kwaliteit. Overigens had die 0-5 voorsprong had nog veel meer kunnen zijn. Met de regelmaat van de klok kreeg Jonathan namelijk de gelegenheid om de score naar een nog hoger plan te tillen.

Al met al een onbetwiste en zeker ook gedisciplineerde winst voor Jonathan dat de achterstand op koploper CDW wist terug te brengen tot slechts twee punten. CDW speelde namelijk gelijk bij het Utrechtse DVSU (3-3).

Met de resultaten van deze zaterdag blijft de strijd aan de kop van de 3e klasse D ongemeen spannend. Er zijn nog vier ploegen die om de medailles strijden. De komende vier wedstrijden zullen daarover uitsluitstel geven.

Feit is wel dat de komende wedstrijd op Paaszaterdag 20 april thuis is tegen buurman FZO. Aanvang van deze derby is om 14.30 uur op sportpark Achter ‘t Slot. Komt allen is de oproep aan alle groen-witten die geen competitieverplichtingen hebben. Een goed bezet sportpark is altijd een pré.