• U bent ingelogd als:

Jonathan 1 kan kampioenschap vergeten; wel nacompetitie ondanks 2-4 nederlaag tegen Bunnik’73

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 18 mei de thuiswedstrijd tegen Bunnik’73. De uitwedstrijd al snel in het seizoen werd overtuigend gewonnen. Verdiend daar waren vriend en vijand over eens. Maar sinds die wedstrijd  ging het qua stand over en weer. Niet alleen aan de top maar ook in de kelder van de 3e klasse D. Vandaag dus de thuiswedstrijd tegen de Kromme Rijnbewoners. Een ploeg onderaan in de 3e klasse D maar die het velen heel lastig kan maken. Dat bleek wel vorige week zaterdag. Koploper VVZ’49 kwam op bezoek en boekte een wel heel benauwde winst op Bunnik’73.

Vandaag dus de thuiswedstrijd van de groen witten tegen Bunnik’73. Bunnik’73 in het nauw en Jonathan op de springplank naar de 2e klasse. De objectieve toeschouwer was er al snel mee klaar want Jonathan liet zich al snel de kaas van het brood af eten.

Maar eerste vooraf. Coach Rob Zomer moest improviseren. Basisspitsen Jesse Bertens en Wouter Botermans waren door uitlopende  redenen niet aanwezig. Jesse geblesseerd en Wouter vanwege familieomstandigheden. Hun afwezigheid betekende wel een basisplek voor onder andere Markus Menzies de latere man of the match.

Voordat Bunnik’73 de armen in de hoogte kon doen was het toch Jonathan dat de nodige kansen afdwong. Helaas zonder resultaat. Inzetten van onder andere Marco Knopper werden gepareerd en het was zelfs Bunnik’73 dat de leiding nam. Niet echt vanwege eigen verdienste maar meer door de hulp van het op dat moment slecht verdedigen door Jonathan. Al voor de rust verdubbelde Bunnik’73 de voorsprong. Opnieuw zag Jonathan er verdedigend niet goed uit. Met die 0-2 achterstand gingen beide ploegen rusten.

Na rust een feller Jonathan dat in eerste instantie  Bunnik’73 zag uitlopen naar een 0-3 voorsprong. Daar mee was de clementie van groenwit op. Het haalde een aantal malen de trekker over en dat betekende al snel het terugbrengen van de achterstand naar 2-3.

Wie dacht dat Jonathan daarna nog verder uit zou halen kwam bedrogen uit. Nee het was Bunnik’73 dat het vonnis definitief velde. Een scherpe counter leidde naar de 2-4 voorsprong voor de Kromme Rijnbewoners. Jonathan poogde nog wel om wat aan die achterstand te doen maar de gasten uit Bunnik gaven geen krimp meer. Na het laatste fluitsignaal van referee Dumont bleek dat Bunnik’73 ondanks de winst nog niet veilig is. Voor Jonathan dient de nacompetitie voor promotie zich aan. Door het verlies van Houten is de nacompetitie zelfs een zekerheid.