• U bent ingelogd als:

Johan Staal lid van verdienste

Geplaatst in Clubnieuws

Tijdens de reünie van SO Soest was er een bijzonder moment voor clubicoon Johan Staal (55). De man die sinds 1969 lid is SO Soest werd uitgeroepen tot lid van verdienste van de club. Een stampvolle feesttent, waarbij ook vriendin Wilma, zoon Boy en natuurlijk de ouders van Johan aanwezig waren, was getuige toen Johan de gouden speld kreeg opgeprikt van de voorzitter.

Staal werd in 1969 lid van SO Soest in die ruim 47 jaar heeft hij veel voor de club betekend. Hij speelde in alles selectie-elftallen en meestal had hij dan een aanvoerdersband om de arm. In zijn tijd als jeugdlid werd hij al gevraagd als leider/trainer voor andere jeugdelftallen. Op jonge leeftijd viel het al op; Johan Staal was en is ontzettend loyaal naar SO Soest en de clubleiding deed nooit tevergeefs een beroep op hem.

In de seniorenselectie kwam hij al snel in het eerste elftal terecht. Hij maakte deel uit van het team dat onder leiding van Jan van Renswouw in 1981 naar de derde klasse promoveerde. Velen zullen zich nog de kampioenswedstrijd op zondag 17 mei 1981 in Baarn herinneren. Johan hield onder meer Peter Visee van scoren af en door de 0-0 promoveerde Soest.

Na zijn voetballoopbaan die hem langs de selectie-elftallen en ook niet-selectie-elftallen heeft geleid begon voor hem een nieuwe carrière bij SO Soest, namelijk die van trainer. In verschillende periodes is Staal trainer geweest van het 2e, het 3e, de B-1, de niet-selectie-elftallen, assistent-trainer van het 1e, leider van het 1e. Daarnaast was hij actief als jeugdleider, barlid en Spetterploeglid. In een interview verklaarde Johan zelf eens : “alle jaren bij SO Soest waren voor mij één groot hoogtepunt. Vrijwilligerswerk doen is helemaal geen opgave, het is juist leuk.”