• U bent ingelogd als:

Joel Bade schiet VVZ’49 naar klassenbehoud

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Spectaculaire ‘derde helft’ brengt volle winst

De twaalf minuten extra speeltijd die scheidsrechter Akkaya liet door voetballen was het aantrekkelijkste deel van de wedstrijd tussen VVZ’49 en hekkensluiter GDC. De Soesters trokken in die ‘derde helft’ met twee treffers de volle winst naar zich toe.

Na afloop was iedereen het over eens dat de overwinning gestolen was, maar de opluchting overheerste in het groenwitte kamp na een dramatisch slecht duel. Grote man was Joel Bade die in 99e minuut de 2-1 tegen de touwen schoof en zo vrijwel zeker voor klassenbehoud zorgde. ‘ Het was een heerlijk gevoel om die bal er toch nog in te prikken. We speelden een bar slechte wedstrijd en kwamen moeilijk in ons spel’, wist de kleine aanvaller, die zijn ploeg een compliment gaf voor het harde werken. VVZ’49 voetbalde zaterdag inderdaad, op zijn zachts gezegd, slecht. De bijna gedegradeerde gasten hadden weinig te duchten van het matige aanvallend spel van het team van coach Peter van Diermen. Pas na een half uur spelen stichtte Jefta van den Broek enig gevaar met een poging rakelings over de lat. ‘ We maakten verkeerde keuzes en de ballen kwamen niet aan’, bekende Van Diermen.

De Brabanders kwamen verrassend op voorsprong door een door de straffe wind gedreven schot, waarop doelman Stijn Waals geen antwoord had. Na rust ging de thuisclub mee verder waar het mee begon. Het modderde maar wat aan en een pijnlijke nederlaag leek zich aan te dienen. Toch gloorde er hoop, want een kwartier voor tijd frommelde Jefta van den Broek de 1-1 binnen. Maar vreemd genoeg veerde de gasten weer op en Waals moest zijn kwaliteiten tonen om zijn ploeg op de been te houden. De 150 toeschouwers zagen het met lede ogen aan en beseften dat een punt het hoogst haalbare resultaat was. Doch Bade dacht daar anders over. Zijn treffer in de 98e minuut betekende een vervroegde bevrijdingdag op de Eemweg. De 3-1 van Paul la Feber in de 102e minuut was leuk voor de statistieken en extra zuur voor de gasten die een punt verdiend hadden. Joel Bade was eerlijk: ‘ Dit betekend handhaving en dat is een mooi resultaat. Want gezien ons spel kunnen we bovenin niet meedraaien.’ Ook Van Diermen sprak van een gestolen overwinning. ‘ Als je deze uitslag hoort, denk je aan een reguliere zege, maar dat is echt niet zo.’