• U bent ingelogd als:

Jodan Boys kan ook niet winnen van hekkensluiter fc Breukelen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Door JodanBoysSupporter.nl
Jodan Boys kwam vandaag ondanks een overwicht op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen hekkensluiter fc Breuekelen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers gemakkelijk op 0-1 via een benutte strafschopg van Daniel Kops. Na rust bleef Jodan Boys een overwicht houden, maar het scoren lukte maar niet. Twee keer raakte Jodan Boys de paal, maar gelukkig was de derde bal op de paal, een minuut voor tijd, van invaller Pattinama wel raak. Keeper Turksma dacht de bal naast te kijken, maar met een boogje belandde het lage schot op de binnenkant paal en de treffer was een feit.

Onder het genot van een heerlijk zonnetje trad Jodan Boys vandaag aan tegen fc Breukelen. Met een ietswat gewijzigde basisopstelling begonnen de Boys aan de wedstrijd. Don Mimpen werd vervangen door Michel Verkaik, Dire Pieter Rietveld verving Roald Heerkens en op de bank begonnen verder Mitchel Heerkens, Elliot Pattinama en Fanny Waandels.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en had eigenlijk vanaf het begin het overwicht. In het eerste kwartier zijn er een paar kleine speldeprikken van Jodan Boys, maar nog weinig echt grote kansen. Ook de bezoekers laten nog weinig zien en eigenlijk is er weing gevaar vanuit de bezoekers. Na een minuut of tien een aardige kans voor Jodan Boys bij een hard schot vanaf randje 16. Het schot smoort in de verdediging en Jodan Boys schreeuwt om een penalty wegens hands.

Aan de andere kant is Breukelen opeens gevaarlijk, maar de steekpass gaat uiteindelijk naar een speler die buitenspel staat. Overigens leek Straver zijn poging nog wel onschadelijk te kunnen maken.

Direct daarna gevaar aan de andere kant waarbij Enzo Huntink uiteindelijk de paal raakt. Vervolgens wordt er ook nog een poging gewaagd om keeper Turksma te verrassen met een hoge bal als hij iets voor de goal staat. Deze poging wordt echter doorzien door de Breukelse sluitpost.

Even daarna een goede kans voor Leroy Brank. Hij krijgt de bal in de drukte aangespeeld, recht voor de goal. Hij wil vanuit de draai schieten, maar wordt naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Nagtegaal ziet er niets in.

Vervolgens nog een poging van Embricqs, maar na veel valwerk van deze speler komt er ook geen goed schot. Straver kan de bal eenvoudig oppakken.

Inmiddels staan er bijna dertig minuten op de klok als Leroy Brank de bal op het hoofd krijgt. Hij kan de bal echter niet de gewensde richting geven, waardoor deze poging ruim naast gaat.

Jodan Boys blijft aandringen en Marvin Straver heeft een rustige middag tot nu toe. Bram van Loon waagt nog een poging, maar zijn schot gaat naast. Ook een volgende poging van Leroy Brank levert nog geen goal op voor Jodan Boys.

En dan vlak voor rust zal je net zien dat er aan de andere kant wel een treffer valt. Net binnen het strafschopgebied wordt een Breukelse speler onderuit gehaald en Nagtegaal is resoluut. Mo Bellahcen slaat, zichtbaar gefrustreerd, de bal met zijn vuist naar de grond twee meter van zich af en Nagtegaal geeft hem direct geel.

Daniel Kops is de man die wel raad weet met zo’n buitenkansje bij Breukelen. Hij laat Straver kansloos en zet zijn ploeg drie minuten voor rust op 0-1. Als de 45 minuten op de klok staan, wordt er direct afgefloten voor de rust.

Na rust komt beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap. Jodan Boys blijft de bovenliggende partij, maar weet zichzelf niet te belonen. Leroy Brank mikt na een aantal minuten spelen op de paal en niet veel later besluit Dennis van den IJssel de eerste wissel in te zetten. Levi Marengo mag naar de kant en voor hem komt Mitchel Heerkens binnen de lijnen.

Bij vlagen goed voetbal van Jodan Boys, maar ook de bezoekers kunnen af en toe gevaar stichten. Na twintig minuten spelen kan Straver in de drukte voor de goal de bal uiteindelijk oppaken bij een aardige poging. De tijd tikt inmiddels door voor Jodan Boys, dat inmiddels ook een tweede wissel doorvoert Enzo Huntink verlaat voortijdig het veld voor Fanny Waandels. Een opvallende wissel aangezien Bradley el Idrissi vandaag juist niet heel sterkt speelt. Hoewel de aanvaller vaak de bal krijgt is er ook veel balverlies en misschien ook niet vreemd dat el Idrissi na een matige poging om te scoren gewisseld wordt voor Pattinama.

Vanaf dat moment is de jacht op de gelijkmaker geopend, maar na wat kleine pogingen lijkt het voor Jodan Boys toch fout te gaan. Bij een verdedigende actie raakt Martijn Jansen de bal kwijt op de achterlijn in het strafschopgebied. Gelukkig kan Dirk Pieter Rietveld de poging van de bezoekers onschadelijk maken.

Jodan Boys blijft druk zetten en met nog iets meer dan twee minuten op de klok lijkt het er op dat deze wedstrijd als verloren beschouwd mag worden. Vooral als Mo Bellahcen bij een schot ook nog eens veel te hoog mikt. Maar een minuut later is het dan toch raak. Elliot Pattinama krijgt de bal voor zijn voeten en lijkt naast te schieten. In ieder geval, dat is wat Turksma denkt. Hij kijkt de bal naast, maar het beetje effect wat aan de bal zit zorgt ervoor dat ie tegen de paal komt en via de binnenkant zo de goal in gaat.

Er wordt vervolgens nog aangezet, maar een tweede treffer blijkt er niet in te zetten. Zo verliest Jodan Boys niet, maar een schamel puntje tegen de hekkensluiter is natuurlijk geen goed resultaat. Het lijkt Jodan Boys momenteel te ontbreken aan scorend vermogen. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 14 op de ranglijst, Sliedrecht. De week erna wacht wederom een uitwedstrijd en dan tegen nummer 13, Smitshoek. Laten we hopen dat deze twee ontmoetingen toch wat meer punten gaan oplever als de afgelopen weken.