• U bent ingelogd als:

Jimmy de Greef matchwinner voor Valleivogels

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Diep in de blessuretijd wist Valleivogels de overwinning naar zich toe te trekken door een doelpunt van Jimmy de Greef. Daarvoor wist Jos van Leeuwen zijn ploeg in het eerst bedrijf op voorsprong te zetten. Halverwege de tweede helft bracht Thomas Broedelet de stand weer in evenwicht, maar in de 94e minuut kon de rood-witte aanhang het winnende doelpunt bejubelen: 1-2.

Hoofdtrainer Rob van den Broek kon nog geen beroep doen op Rémon Liefting. De aanvoerder was nog niet fit genoeg voor 90 minuten en startte op de bank. Joshua Akerina was te laat voor de wedstrijdbespreking, dus ook begon hij op de reservebank. Jelle Staal werd gepositioneerd in de spits en Robbert Vlaanderen mocht ook vanaf het begin startten.

De eerste grote kans kwam al in de 3e minuut. Jelle Staal ging goed om zijn man heen en kon diagonaal richting het doel opstomen. Zijn inzet in de korte hoek werd gepareerd door doelman Freek van de Steeg. De Scherpenzelers startten fel en lieten zien dat ze niet voor niets gekomen waren. De felheid leverde een gele kaart voor Friso Drewes, maar ook een doelpunt. Robbert Vlaanderen kon aan de rechterkant goed doorgaan en zijn voorzet werd op vakkundige wijze door Jos van Leeuwen tegen de touwen geschoten: 0-1.

De ploeg van oefenmeester John Martens ging direct op zoek naar de gelijkmaker. In vrije schietpositie bestookte Niek Bos het doel, maar zijn inzet werd onderweg geblokt. VVOP probeerde veelal met de lange bal de voorwaartsen te bereiken, maar dit had geen enkel resultaat. De bezoekers kregen daarentegen de mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Friso Drewes kopte de cornerbal van Patrick van de Berkt naast het doel van Van de Steeg en Robbert Vlaanderen zag zijn schot geblokt worden. Trainer Martens moest noodgedwongen zijn elftal in de 39e minuut wijzigen. Lars Hoogebeen kwam voor de geblesseerde Jeffrey Davelaar. Valleivogels kreeg voor rust nog één goede kans. In de 44e minuut stuurde Friso Drewes met een mooie pass Jos van Leeuwen weg. De snelle aanvaller zag zijn inzet net op tijd geblokt worden. Ook VVOP kreeg in de blessuretijd nog een grote kans op de gelijkmaker. Thomas Broedelet verscheen alleen voor sluitpost Sven Hardeman en met een bijzonder mooie redding kon keeper zijn doel schoon houden. Direct daarna zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In plaats van de lange bal te hanteren, ging VVOP in de tweede helft het met voetballen proberen. Het wedstrijdbeeld werd anders en uit cornerbal van Thomas Broedelet kopte Niek Bos de bal voorlangs. Acht minuten na de rust kreeg Mathijs van Dusschoten een grote kans, maar wederom eiste Sven Hardeman de hoofdrol op door met een mooie redding de bal uit zijn doel te houden.

Friso Drewes liet het publiek de adem inhouden na een indrukwekkende solo. Tot opluchting van de supporters van VVOP was de uiteindelijke inzet te zacht om het doelman Van Steeg moeilijk te maken. Na 57 minuten konden de handen van de thuisploeg wel op elkaar. Thomas Broedelet was het eindstation voor de gelijkmaker: 1-1.

Het spel golfde nu op en neer en beide ploegen kregen kleine mogelijkheden. In de 77e minuut dacht iedereen dat de voorsprong voor Valleivogels in de maak was. Jelle Staal kopte de bal echt uit vrijstaande positie over het vijandelijk doel. De voorsprong had er ook kunnen komen voor VVOP, maar weer kwam Sven Hardeman als winnaar uit de strijd op de mooie vrije trap van Jos van Milligen.

Trainer Rob van den Broek bracht in de 87e en 88e minuut Joshua Akerina voor Friso Drewes en Rémon Liefting voor Jelle Staal. In de 94e minuut mocht invaller Liefting de vrije trap nemen. De bal werd doorgekopt door Nick Engelen waarna de bal viel tussen een aantal spelers. Liggend wist Jimmy de Greef zijn voet tegen de bal te krijgen en deed hierdoor het net bollen: 1-2.

Zaterdag 16 februari 2019 staat er een leuke derby op het programma. Op sportpark De Bree-West zullen Valleivogels en Lunteren strijden om de punten. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer W. O’Niel.

Geef een reactie