• U bent ingelogd als:

Jimmy de Greef bezorgt Valleivogels winst in blessuretijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor deze wedstrijd wisten de beide opponenten in drie wedstrijden nog geen punt te behalen. VVOP en Valleivogels realiseerden dus het belang van deze wedstrijd en gingen voor de winst voetballen. Nadat de thuisploeg tweemaal op voorsprong wist te komen, tikte Jimmy de Greef in de blessuretijd de winnende treffer voor Valleivogels binnen: 2-3.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen VSCO ’61 had trainer Dennis van der Steen zijn team op één plaats gewijzigd. Stefan van den Brink, niet geheel fit, nam op de reservebank plaats. Hierdoor nam Robert van den Broek weer de rechtsbackpositie in.

Zoals gezegd waren beide ploegen nog zonder punten en daar moest vanmiddag verandering in komen. In eerste instantie hadden de Voorthuizenaren dit meer in gedachten dan de Scherpenzelers. Al na twee minuten kon Niek Bos een poging wagen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Vier minuten later kon alsnog het scorebord bijgewerkt worden. Het leek even open huis bij Valleivogels en Niek Bos kon de bal rustig voorgeven waarna Aart van Veldhuizen er als de kippen bij was om de openingtreffer tegen de touwen te schieten: 1-0.

Valleivogels pakte na deze treffer de draad op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Remco van de Fliert, die deze middag met zijn drive fantastisch voetbalde, werd door Jeffrey Davelaar onderuit gehaald. De vrije trap van ca. 25 meter werd door Rémon Liefting over en naast geschoten. In de 21e minuut werd de bal diepgegeven en ontstond er een duel tussen doelman Pieter Verwaal, verdediger Niels Simon en aanvaller Jelle Staal. De twee eerstgenoemde spelers liepen elkaar in de weg en Verwaal beukte hierbij ook zijn medespeler naar de grond. Terwijl beide spelers ter aarde storten, kon Jelle Staal de bal oppikken en rustig naar het lege doel lopen om de bal over te lijn te schieten: 1-1.
Niels Simon kon na de botsing niet meer verder en werd vijf minuten later vervangen door Stef Overeem.

Remco van de Fliert liet weer zijn gedrevenheid zien en kon na twee man gepasseerd te hebben een poging wagen. Zijn inzet verdween echter in de handen van keeper Verwaal. Na een half uur voetballen kreeg Van de Fliert weer een mogelijkheid, maar nu ging zijn inzet naast het doel.

De verdediger van Valleivogels was ongrijpbaar en in de 31e minuut moest Jeffrey Davelaar hem onreglementair afstoppen. De gele kaart die hij daarvoor ontving zou later in de wedstrijd nog gevolgen hebben. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in het eerste bedrijf kreeg Niek Bos nog een grote kans om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Zijn diagonale schot werd echter mooi gepakt door sluitpost Sven Hardeman.

Na de rust bleef Robert van den Broek, afgelopen week hersteld van de griep, in de kleedkamer achter en kwam Stefan van den Brink in het veld. De plannen waren besproken om VVOP onder druk te zetten om de drie punten mee naar huis te nemen. Echter konden deze plannen na 46 minuten voor even in de ijskast gezet worden. Sven Hardeman kwam ver uit zijn doel om de bal voor de voeten van Jeffrey Davelaar weg te schieten. De goallie miste de bal echter volledig en dit gaf Davelaar de kans om van grote afstand de bal diagonaal bij de tweede paal binnen te schieten: 2-1.

De gastheren roken nu de kans om de score verder uit te bouwen. Aart van Veldhuizen had deze kans, maar Jordy Liefting kon de kopbal onschadelijk maken. In de 52e minuut wilde Valleivogels een strafschop. Stefan van den Brink vond Wilbert Thomassen die de voorzet kon geven. Jordy Liefting ging het duel aan met Tim van de Vis waardoor Liefting naar de grond ging. Arbiter de heer G. Stegeman uit Rijssen had hier geen boodschap aan en wuifde alles weg. De wedstrijd ontpopte zich met kansen voor beide ploegen. Nadat Jimmy de Greef zijn schot geblokt zag, kreeg aan de andere kant Aart van Veldhuizen een goede mogelijkheid, maar hij vond Sven Hardeman op zijn weg. Ook invaller Stef Overeem kon via een kopbal de marge vergroten, maar bij de tweede paal kopte hij de bal naast.

Wilbert Thomassen kon met een kopbal, na de voorzet van Stefan van den Brink, het doel bestoken, maar de bal was te zacht om het Pieter Verwaal moeilijk te maken. VVOP kreeg daarna weer een mooie kans. Aart van Veldhuizen kopte de bal in de handen van Sven Hardeman. Overeem liet zich veelvuldig voorin zien en dat leverde in de 68
e minuut een kans op. Hij kopte de bal over de doellat.

Met nog een half uur te voetballen, werd Friso Drewes bij Valleivogels gebracht voor Anass Akharouid. Dit bracht wat meer elan in het elftal en twee minuten na deze wissel ontstond een mooie aanval voor de bezoekers uit Scherpenzeel. Wilbert Thomassen kon de bal meegeven op Stefan van den Brink. De rechtsback gaf de bal op zijn beurt keurig op Rémon Liefting. De aanvoerder schoot de bal op een geweldige manier diagonaal achter keeper Verwaal: 2-2.

Remco van de Fliert kreeg deze wedstrijd heel wat te verduren en ook Daan Witte kreeg een gele kaart na de overtreding op Van de Fliert. In de 76e minuut ging Jimmy de Greef het duel aan met Jeffrey Davelaar. Davelaar had een overtreding nog om De Greef af te stoppen en aangezien dit in het zestienmetergebied gebeurde, wees scheidsrechter Stegeman resoluut naar de stip. De boosdoener kreeg hiervoor de gele prent en aangezien dit zijn tweede kaart was moest hij voortijdig het veld verlaten. Een minuut later mocht Jelle Staal aanleggen, maar de niet goed ingeschoten bal werd door Pieter Verwaal uit het doel gehouden. Na deze misser werd Friso Drewes op de bon geslingerd voor spelbederf. Zoals eerder genoemd, was Van de Fliert niet te stoppen en ook Daan Witte en invaller Jos van Milligen kregen de gele kaart na een overtreding op de linksback.

De formatie van Henk van Zoeren kreeg uit een doodspelmoment ook een mogelijkheid. Daan Witte zag zijn vrije trap, na een overtreding van Wilbert Thomassen wat hem ook geel opleverde, gekeerd worden door Sven Hardeman. Met officieel nog tien minuten te spelen, kwam de thuisploeg met negen man te staan. Aart van Veldhuizen kon niet meer verder en ging in de dugout zitten. Vanaf de zijkant zag de blauw-witte bank dat Valleivogels steeds gevaarlijker werd en wilde Van Veldhuizen weer het veld inbrengen. Leidsman Stegeman stak hier echter een stokje voor en gaf aan dat de speler het veld niet mocht betreden.

In deze fase kwam Ronnie van Essen voor Nick Engelen. Remco van de Fliert kreeg het nog een keer op zijn heupen en kon zijn solo niet een goed vervolg geven. Aangezien er veel blessurebehandelingen aan de kant van VVOP waren geweest, werden er bijna tien minuten blessuretijd bijgetrokken. In de vierde minuut van deze tijd beleefde de rood-witte ploeg een bijzonder moment. Na de cornerbal van Wilbert Thomassen viel de bal tussen veel spelers in. Jimmy de Greef was het meest alert en tikte de bal over de doellijn: 2-3.De explosie van vreugde overheerste bij Valleivogels en iedereen vierde het doelpunt uitbundig. VVOP probeerde het na deze deceptie nog wel, maar alle kracht was uit het elftal.

Zaterdag 21 oktober 2017 komt de trotse medekoploper AVW ’66 op bezoek in Scherpenzeel. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West en begint om 14.30 uur.