• U bent ingelogd als:

Jeugdig PVCV revancheert zichzelf met winst op Nieuw Utrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Een jeugdig PVCV heeft afgelopen zondag verdiend met 0-1 gewonnen bij SV Nieuw Utrecht. In een wedstrijd, beïnvloed door een harde, snijdende wind, maakte PVCV vanaf de eerste minuut duidelijk dat ze gekomen waren om de punten mee te nemen. Na een aantal onbenutte kansen werd uitgerekend een fout van de keeper door Daniel afgestraft en zodoende beslissend. Daarmee revancheerde de ploeg zich na een aantal lastige weken en was er eindelijk weer eens goed nieuws te melden! De broodnodige winst bracht PVCV weer terug in de strijd tegen degradatie; met 2 punten tussen vijf ploegen wordt het spannend onderin de tweede klasse B.

 

Het lijstje met afwezigen werd de afgelopen week met de dag langer: Regilio, Bart, Jeffrey, Luc, Ivo (allen geblesseerd), Jim (stage), Robbin (ziek) en Bas (vakantie). Het was dus een pittige puzzel die gelegd moest worden en ook deze keer werd het team aangevuld met de nodige spelers uit de jeugd. David Kraan maakte op doel zijn debuut, Damian Schipper kon zijn minuten in de tweede klasse verder opschroeven en ook Fabian van Haarlem (16 jaar oud!) werd vanuit JO19-1 toegevoegd aan de selectie.

 

Na het echec van afgelopen week tegen Weesp was het belangrijk dat er een reactie zou komen van de groep en haar omgeving. Trainer Ton Delfgou nam hierbij het initiatief door met een aanvallende 4-3-3 te komen met veel pressie vooruit. En het moet gezegd, het team reageerde geweldig! Onder aanvoering van aanvoerder Sam jaagde PVCV het elftal van Nieuw Utrecht over het gehele veld op. Ondanks de harde en lastige tegenwind wist PVCV via Dennis zelfs een tweetal goede kansen af te dwingen. Nieuw Utrecht kon hier weinig tegenover stellen en de keren dat ze dreigend konden worden stond onze debuterende keeper David goed zijn mannetje! De achterhoede gaf verder geen ruimte; Damian vormde centraal een goed en stabiel duo met Sander en speelde weer alsof hij daar al jaren stond. Rust werd behaald met 0-0, de tweede helft, met de wind in de rug, zou makkelijker moeten worden.

 

In de tweede helft bleek al snel dat Nieuw Utrecht moeite had zich een weg te voetballen door de tegenwind. PVCV bleef veel energie in de wedstrijd steken, in die optiek verdiend het elftal deze week een groot compliment. Jaouad en Dennis zorgde voor veel dreiging en dat leidde tot onder andere een 100% kans voor de hardwerkende Daniel; die schoot echter van korte afstand over. Nadat Nieuw Utrecht 10 minuten het initiatief probeerde te pakken en David ons nog behoedde voor een onterechte achterstand, was het uiteindelijk een fout van de keeper die er voor zorgde dat Daniel de bevrijdende 0-1 in het doel kon schuiven. Een kwartier voor tijd maakte Fabian nog zijn debuut in het eerste elftal. Hij deed dit verdienstelijk, bracht nieuwe energie in de ploeg en kreeg het meteen aan de stok met de verdedigers van Nieuw Utrecht, met een knipoog: een goed teken voor een jongen (of moet ik in het geval van Fabian ‘man’ zeggen) van die leeftijd. PVCV bleef moeiteloos overeind en trok hiermee de eerste echt verdiende en overtuigende winst van het seizoen over de streep.

 

En dan ziet de wereld er opeens anders uit. Met vijf ploegen binnen 2 punten is het spannend. Eén ploeg degradeert direct, twee anderen moeten een aantal ronden in de na-competitie zien te overleven. Alles is dus nog mogelijk! Met de energie en wilskracht van vandaag zijn dit niet de laatste punten die we gaan pakken, we weten nu wat gevraagd is!

 

Het was sowieso een goed weekend voor de selecties van PVCV. Alsof het niets is wisten O13-1, O15-1, O17-1 en O19-1 allemaal hun wedstrijd voor een tweede week in successie te winnen en daarmee allen hun promotiekansen verder te vergroten. Ook op zaterdag genoeg te doen dus bij PVCV, hard werken en het worden nog een aantal leuke maanden! Gefeliciteerd met dit weekend in ieder geval!

 

Er zijn voor ons eerste elftal nog 8 wedstrijden te gaan. Volgende weekzondag 25 maart om 14.00 uur speelt ons eerste thuis tegen Elinkwijk, één van de ploegen die we dit seizoen hebben weten te verslaan. De roemruchte club uit Utrecht heeft dus nog een appeltje met onze mannen te schillen. PVCV staat voor de uitdaging gevolg te geven aan de positieve wedstrijd van vandaag. Lekker trainen en zondag weer op scherp! Kom het team steunen in haar strijd tegen degradatie, laten we er als club achter gaan staan!

 

Opstelling: David (debuut), Collin, Sander, Damian, Dion, Sam, Koen, Thom, Dennis (Fabian, debuut), Daniel en Jaouad.