• U bent ingelogd als:

Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer Vriendenschaar

Geplaatst in Clubnieuws

 


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Vriendenschaar, zondag 7 januari 2017, heeft Vriendenschaar kennis kunnen maken met Jesse Donker. Hij zal met ingang van het nieuwe seizoen 2018/19 het stokje overnemen van onze huidige trainer Harry Buur.

Jesse Donker was zondag in de kantine aanwezig om het contract te ondertekenen dat hem volgend seizoen aan Vriendenschaar zal binden. Jesse vertelde zelf aan de aanwezigen dat hij in 2011 zijn trainersloopbaan begonnen is bij JSV als trainer van de junioren A. Hij was tevens assistent-trainer bij het zaterdagelftal van JSV.

In 2015 maakte hij de overstap naar RKDES uit Kudelstaart (vlak bij Aalsmeer gelegen), dat op dat moment in zwaar weer verkeerde en gedegradeerd was naar de vierde klasse (terwijl RKDES nog niet zo lang geleden tweedeklasser was, red. website). In het eerste jaar onder leiding van Jesse – seizoen 2105/16 – werd RKDES periodekampioen, maar lukte promotie naar de derde klasse, via de nacompetitie, niet. Aan het einde van de competitie 2016/17 eindigde RKDES als vierde in de competitie, maar was het opnieuw periodekampioen geworden. Het lukte RKDES ditmaal wel om via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse.

In het huidige seizoen 2017/18 presteert RKDES vooralsnog zeer naar behoren en staat het bij de winterstop tweede op de ranglijst. RKDES had graag met Jesse willen doorgaan, maar Jesse besloot , tot teleurstelling bij  RKDES, een nieuwe stap in zijn trainersloopbaan te maken:

De lange reistijden, in combinatie met zijn nieuwe zelfstandige drukkere werk, zijn jonge gezin en zijn ambitie om bij een hoger spelende vereniging te gaan trainen heeft hem tot deze beslissing gebracht’, aldus RKDES op haar website.

Die hoger spelende vereniging blijkt dus Vriendenschaar te zijn. Jesse is 37 jaar, woont in IJsselstein, is gehuwd en is systeembeheerder-ICT van beroep.