• U bent ingelogd als:

Jelle Staal matchwinner voor Valleivogels tegen Renswoude

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De gevoelstemperaturen op de voetbalvelden in Nederland kwamen ruim onder de -10 graden. De supporters waren warm aangekleed en de voetballers moesten met hun spel voor wat extra warmte zorgen. Op sportpark De Hokhorst te Renswoude kampte men ook met een gevoelstemperatuur van ver onder de nul graden. Valleivogels wist de derby tegen Renswoude winnend af te sluiten door een vroeg doelpunt van Jelle Staal: 0-1.

Oefenmeester Dennis van der Steen had in deze derby niet de voltallige selectie tot zijn beschikking. Remco van de Fliert, Nick Engelen, Rémon Liefting, Jordy Liefting, Bart van de Vliert, Mohamed Bouyglafin en Sven van Rossum waren vanwege uiteenlopende redenen niet inzetbaar. Jelle Staal, Joshua Akerina, Friso Drewes en Anass Akharouid mochten in de basiself starten.

Aan de kant van Renswoude koos hoofdtrainer Jan van den Heuvel voor Nico van den Bosch en hierdoor moest Robert van Hoeflaken genoegen nemen met een plek op de reservebank. Mauro Aalders, Raymond van Burken en Maikel Breedijk hielden Van Hoeflaken gezelschap op deze bank.

Door de harde wind was het in het eerste bedrijf lastig voetballen voor de thuisploeg. De bal werd veelal door de lucht gespeeld waar veldspel over de grond beter was geweest. De eerste mogelijkheid kwam wel op naam van de gastheren. Ralph Boom vond echter doelman Sven Hardeman op zijn weg.

Nadat Wilbert Thomassen en Niels Sikking hun aanval zagen stranden kon Friso Drewes in de 6e minuut door goed doorgaan de bal in bezit houden. Jelle Staal bleek het eindstation en het schot bleek onhoudbaar voor goallie Jacco van Ginkel: 0-1.

Renswoude probeerde zich te herpakken, maar verder dan een cornerbal kwam het niet. Aan de andere kant kon Jelle Staal de marge verdubbelen, maar in kansrijke positie schoof hij de bal naast het vijandelijk doel. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf kreeg Joshua Akerina namens Valleivogels nog drie mogelijkheden, waarvan de laatste het kansrijkst was. Een doelpunt leverde het echter niet op.
Tussen deze pogingen door legde de thuisploeg een mooie aanval op de mat. Henk van Essen vond Ralph Boom die op zijn beurt Arjan Verhey in stelling bracht. Verhey zag zijn inzet over het doel van Hardeman heen gaan.

Na de theepauze kreeg Valleivogels te maken met de harde tegenwind, maar gingen daar beter mee om dan de tegenstander. Via de grond werden de aanvallen opgebouwd en al in de 49e minuut kreeg Wilbert Thomassen de kans om zijn ploeg verder op voorsprong te zetten. Jacco van Ginkel kwam echter als redder uit de strijd. Natuurlijk probeerden “de kraaien” het wel om de gelijkmaker te produceren. Jorino Kleijn kon de voorzet geven, maar die was veel te hard voor good-old Henk van Essen. Drie minuten na de grote kans Thomassen, kreeg ook Jelle Staal zo’n kans. Thomassen zetten Staal voor Van Ginkel, maar Staal verzuimde om zijn tweede treffer van de middag te maken. Het leek een kwestie van tijd dat de marge opgekrikt zou worden want na een mooie actie van Anass Akharouid kon Jimmy de Greef zijn tegenstander uitkappen en een poging wagen. Maar net als de vorige kansen leek Van Ginkel een onneembare vesting.

Valleivogels bleef de betere ploeg en ook Joshua Akerina kreeg de kans, maar het diagonale schot werd wederom een prooi voor de sluitpost van Renswoude.

Met nog tien minuten te voetballen, leek Van den Heuvel het startschot te geven om alles of niets te gaan voetballen. Dit leverde een mooie kans op voor Henk van Essen, maar Sven Hardeman stond zijn mannetje en kon met zijn redding zijn doel schoonhouden.
In de 86e minuut leek de aanvalsdriften succes te hebben, maar het doelpunt van Gerard Diepeveen werd wegens buitenspel afgekeurd. Het team van Van den Heuvel probeerde in de slotfase nog van alles, maar Gerard Diepeveen kon net niet bij de bal om tot een afwerking te komen. Zelfs doelman Jacco van Ginkel ging bij de cornerballen mee naar voren, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Zaterdag speelt het vlaggenschip van Valleivogels de uitwedstrijd tegen AVW ’66. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Hamerden, Hamersestraat 27 te Westervoort. Scheidsrechter is de heer S. Heusschen uit Kranenburg (Dui).