• U bent ingelogd als:

Jean-Paul nog steeds ongeslagen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto: FC Utrecht


Bron: 030.nl/Vak P

 

Vol bewondering hebben wij op Vak P de slijtageslag tussen FC Utrecht en Ajax aanschouwd.Na de zware duels tegen AZ en Feyenoord moest de formatie van Jean-Paul de Jong het nu opnemen tegen de klasseploeg uit Amsterdam die een veel langere rustperiode had gekend. De FC-formatie haalde op het tandvlees het eindsignaal van de goed fluitende Danny Makkelie en kreeg dan ook een verdiende ovatie van het weer eens uitverkochte stadion.

 

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren had tevoren gehoopt op een score van vier punten uit drie duels maar verwachten niet dat morgen de wacht wordt aangezegd bij de kersverse hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. Drie keer een gelijkspel mag als een uiterst veelbelovend debuut gelden voor de nieuwe FC-coach die tegen Ajax voor een behoudende maar doelmatige speelwijze had gekozen. Alleen in de slotfase was het alle hens aan dek voor de uitblinkende doelman David Jensen die mogelijk ook wel tot man-of-the-match uitverkoren had mogen worden.

 

Niet dat wij op Vak P het Mark van der Maarel die onderscheiding niet gunden, want hij was deze middag toch het symbool van de onverzettelijkheid die FC Utrecht in het sfeervolle Galgenwaard ten toon spreidde. De sfeer was goed ondanks het spreekkoor ‘Ten Hag, neem je rotzooi mee’ maar die kreet was meer ingegeven door de angst van de Bunnik Side dat Lucky Ajax in de slotfase alsnog doeltreffend zou toeslaan. Dat gebeurde niet zodat FC Utrecht en Jean-Paul de Jong beloond werden met een puntje.

 

Hoe gaat het nu verder met FC Utrecht? Wij op Vak P hebben begrepen dat Zakaria Labyad tot het einde van het seizoen wil blijven, hoewel hij na afloop nogal demonstratief het shirt ruilde met een (mogelijk toekomstige) collega van Ajax.  De komende duels tegen Excelsior (uit) en Sparta (thuis) zullen duidelijk maken of de formatie van aanvoerder Willem Jansen de opgaande lijn van deze ‘Super Week’ zal kunnen vasthouden. Hoe dan ook, Jean-Paul wil zeker nog even ongeslagen blijven..!