• U bent ingelogd als:

Invallers maken het verschil bij VV Maarssen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op de foto: pupil van de week Thijmen te Water met Sven Eggermont.

Zaterdag was oude bekende Voorwaarts uit Utrecht de tegenstander van VV Maarssen mannen 1. Vorig seizoen speelden beide verenigingen nog in de vierde klasse, maar nu lieten ze allebei zien het niveau van de derde klasse prima aan te kunnen. In een aantrekkelijke wedstrijd golfde het spel op en neer, werd er fanatiek maar sportief gestreden en ging Maarssen er uiteindelijk verdiend met de overwinning vandoor.

 

Na de fotosessie in de nieuwe tenues van hoofdsponsor Freelance.nl werd er op een winderig sportpark Daalseweide afgetrapt. VV Maarssen begon deze keer goed aan de wedstrijd en hield Voorwaarts stevig onder druk. Ondanks de blessures van middenvelders Zaid el Jaloulli en Tim Menue was VV Maarssen de baas op het middenveld en werden er veel kansen gecreëerd. Cavit Yavuz zag zijn schot in vrije positie echter stranden op de paal en een schot van de zichzelf vrijspelende Sven van Vuuren kon via de knieën van keeper Reijer Ran met moeite gekeerd worden. De grootste kans was voor Sebas Jansen, maar zijn rebound na een actie van wederom Van Vuuren spatte uiteen op de lat. De eerste de beste keer dat Voorwaarts ten aanval trok, was het meteen raak. De verdediging van Maarssen zette onvoldoende druk op de spits, die daardoor gemakkelijk de linksbuiten in de 16 meter aan kon spelen en zijn schot ging hard langs keeper Pascal van der Werff. De 0-1 achterstand kwam hard aan en Maarssen verloor grip op het spel.

 

Na de rust zagen de toeschouwers een hartstochtelijk aanvallend Maarssen, waarbij Jeffrey de Jongh, als invaller op de linksbackpositie voor de geblesseerde Hamza Bagdadi, het goede voorbeeld gaf. Opstomend over links kon hij alleen ten koste van een overtreding in de 16 meter tegengehouden worden en de strafschop was een klein kunstje voor Sven van Vuuren (1-1). Lang kon Maarssen niet van de gelijkmaker genieten want toen Maarssen in de opbouw de bal verspeelde, was Voorwaarts dodelijk met een goed schot in de verre hoek. Dat betekende 1-2 achter met nog 30 minuten te spelen. Ronald Wielinga kwam in de spits Sebas Jansen vervangen en was direct betrokken bij de volgende goal. Wielinga liet zich zakken naar het middenveld, speelde zich goed vrij, opende op rechts waar aanvoerder Sven de Paauw een voorzet op maat afleverde die prima werd binnengekopt door de doorgelopen Ronald WIelinga (2-2).   Maarssen was op zoek naar meer en Tim Noltes kwam als extra aanvaller in het veld. Ook deze derde wissel pakte prima uit, want Noltes ging er eerst op rechts vandoor en zijn voorzet belandde weer voor de uitstekend vrijgelopen Wielinga, die de bal deze keer met zijn borst tegen het net drukte: 3-2. Maarssen stond zo binnen korte tijd van een sjagerijnige achterstand op een vrolijke voorsprong. De krachten vloeiden weg bij de mannen uit Utrecht, waar Maarssen door de voorsprong en de verse wissels juist vleugels kreeg. Nu ging Noltes er aan de linkerkant vandoor en in plaats van zelf te schieten, hield hij goed het overzicht en zijn pass tussen twee verdedigers door, kwam weer voor de voeten van Wielinga. Met een schijnbeweging werd de keeper op het verkeerde been gezet en de laatste meters richting het doel konden wandelend wordt afgelegd. Dit gaf de rest van het team de gelegenheid om richting Wielinga te sprinten en een kleine feestje te vieren. Een loepzuivere hattrick en de drie punten voor VV Maarssen.