• U bent ingelogd als:

Internationaal toernooi SO Soest, iets om trots op te zijn

Geplaatst in Clubnieuws

Het woordje ‘trots’ zal in dit stukje vaker voorkomen. Wat de organisatie van dit toernooi heeft neergezet past er voor 100% bij. Een voorbereiding van maanden ( en dat zijn geen loze woorden ) leverde een deelnemersveld op waar we trots op moeten zijn, Borrussia Mönchengladbach, Malmö, Dortmund, Helsinki, Willem II, AZ,  Hammarby, Blackburn Rovers, de Meern, Ajax, Gent, Genk, Club Brugge aangevuld met een team die zorgde voor verbale variaties qua uitspraak : IF Brommapojkarna. Natuurlijk deed de gastheer zelf ook mee.

U zult op onze site nog uitgebreid worden geïnformeerd over uitslagen, rangen en standen ; heel belangrijk (je speelt om te winnen, toch) maar de sfeer waarin dit toernooi plaatsvond is haast nog belangrijker. Een vol sportpark met zo’n 1500 mensen die allen werden verwend met goed voetbal en een perfecte verzorging daaromheen. Dit alles verzorgd door vrijwilligers; een trots gevoel om deze mensen te mogen hebben. We gaan geen namen noemen, want dan wordt zeker iemand vergeten. We hebben mensen die twee dagen lang een lichte cholesterolvergiftiging hebben moeten oplopen door het bakken van honderden hamburgers, met een professionele koksmuts hebben zij zich aan hun taak gekweten.  Mensen van de kantine moesten in diverse talen proberen hun waar aan de man te helpen, het Zweeds zorgde voor de grootste problemen; de vertaling van cheese and onion chips, naar die taal, werd pas op de tweede dag gevonden. Een taalcursus voor het barpersoneel is voor de uitvoering van 2017 ingepland.

Er was een scheidsrechterspoule opgezet die alle commentaar op het fluitniveau in Nederland liet verstommen; trots op het niveau , trots op de uitvoering en inzet. Dit vooral voor de scheidsrechters die op zaterdagmiddag de laatste wedstrijd mochten fluiten; dit gebeurde in de zeikende regen, maar met hetzelfde niveau.

De EHBO heeft weer verantwoord werk verricht. Een pols , een knie , snelle doorverwijzingen naar de dokter, noppen vakkundig uit scheenbenen verwijderd en een onderlinge communicatie die Grey’s Anatomy deed verbleken.

In het zenuwcentrum werden alle wedstrijden geregeld en standen bijgehouden (en op een zwoele toon moesten worden bekendgemaakt ). Aan het eind van de eerste middag waren er drie ploegen met zes punten. Daarnaast hadden ze onderling weer van elkaar gewonnen. Tossen was geen optie omdat een muntje maar twéé kanten heeft.  Arnoud moest hogere wiskunde aanwenden  om de volgorde te bepalen die door eenieder werd geaccepteerd.

Meer dan trots zijn we op de overblijfmoeders die spelers in hun huis toelieten en zorgde voor een schitterende opvang; links  om of rechts om, voor hen een speciaal woord van dank. Het is een hele investering om een weekeind lang je huis ter beschikking te stellen; nogmaals; dánk.

Voor het eerst in de geschiedenis werd er entree geheven; die inkomsten had de organisatie écht nodig. U mag mij op mijn woord geloven dat een toernooi, op dit niveau, een aantal stuivers kost. ‘Stuivers’ is overdrachtelijk bedoeld, ik bedoel een bak Euro’s.  SO Soest is derhalve ook trots op zijn sponsors; de grote en de kleine.  De hoofdsponsor Smeeing YourLease zal het in de komende dagen en weken druk krijgen; zij hadden een perfect podium om zich te presenteren.

Voor komend jaar, want we weten zeker dat we er mee doorgaan, is er één aandachtspuntje. Bij binnenkomst kreeg iedereen een armbandje als entreebewijs, met daarop SO Soest 1926. Een mooi idee; iedereen kan de komende weken trots rondlopen met dat ding als bewijs ; ‘ik ben er geweest’.  Echter…ieder bandje op zich was apart ingepakt waardoor er één vrijwilliger werkelijk uren is bezig geweest om ze uit de verpakking te halen. En ja hoor, ook die werd gevonden. Trots op het toernooi, trots op de organisatie, trots op de vrijwilligers,…trots  op SO SOEST.

Mede namens Marien Koene en Leo Rauch