• U bent ingelogd als:

Interim-coach Henk van Asch kan tij bij VVZ’49 nog niet keren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bosman: ‘ VVZ’49  gaat dit seizoen echt niet degraderen’

De 1-2 stand op het scorebord deed vermoeden dat VVZ’49 zaterdag het hooggeplaatste De Merino’s goed partij had geboden. Maar de verhoudingen in het veld lagen anders. De Veenendalers namen verdiend de punten mee naar huis. Voor de Soesters resten nog twaalf wedstrijden om zich te handhaven. Ondanks de penibele situatie blijft voorzitter Aart Bosman optimistisch: ‘ Wij gaan echt niet degraderen. We ontlopen zelfs de nacompetitie.’

Coach Henk van Asch, die in de winterstop de taken van de vertrokken Simon Ouaali overnam, zag zijn ploeg twee verschillende helften spelen. ‘ De eerste helft van ons was de beste van dit seizoen. Als we de 2-0 maken loopt alles anders.’ De Soester doelde daarmee op de riante mogelijkheid die Saddy de Koning voorbij liet gaan. De van een blessure teruggekeerde spits mopperde op een ploeggenoot over een niet gegeven bal, maar zag niet dat het speeltuig achter zich voor het inschieten lag. Harrie Hamstra was even daarvoor wel scherp geweest en wist met een vlammend schot voor de 1-0 te zorgen. Intussen hadden de gasten problemen met het vinden van het net. VVZ’49 mocht van geluk spreken dat De Merino’s de grootste kansen voorbij lieten gaan. Bovendien kreeg de debuterende doelman Daan van der Vliet hulp van het aluminium.

Van Asch besloot in de rust Tom Gesgarz in het veld te brengen. Al na drie minuten voetballen lag de gelijkmaker achter Van der Vliet: 1-1. De thuisclub veerde even op en de beste man van het veld, Sven Kolle, probeerde het enkele malen van afstand. Maar al snel nam De Merino’s het voortouw en Van Vliet moest veelvoudig optreden. Een handsbal binnen de beruchte lijnen van Rik Sterkenburg gaf de gasten de kans om vanaf de stip voor de 1-2 te tekenen. Zaterdag speelt VVZ’49 in Nieuwegein tegen JSV. De wedstrijd zal in het teken staan van de rode lantaarn. De pupillen van Van Asch hebben slechts één puntje meer dan de Nieuwegeiners.