• U bent ingelogd als:

In the winning mood, De Meern wint ook in Alphen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na 2 knappe overwinningen op rij staat vandaag de wedstrijd bij Alphense Boys op het programma. Een club een beetje vergelijkbaar met de onze. Een grote goed georganiseerde vereniging met jeugd die allemaal op divisieniveau speelt. Bij de Alphense Boys gemiddeld genomen iets hoger dan onze jeugd, zij staan zelfs op de 1e plaats van de ranglijst “Top 100 jeugdopleidingen”.

 

Het is prachtige weer deze zondag in februari en het is ook wel eens lekker om “in de buurt” een uitwedstrijdje te spelen. We zijn ruim op tijd en nestelen dan ook eerst maar even buiten op het terras aan de tafel van Kees. Kees (Jansma) niet gezien trouwens, maar wellicht zat hij ergens in het Bobo-gedeelte op de tribune. Er waren vandaag relatief veel De Meern-supporters op deze wedstrijd afgekomen, verbaal wonnen we het vandaag in ieder geval van onze opponent zou later blijken. In mijn verslag “klaag” ik wel eens over het geringe aantal supporters bij onze thuiswedstrijden, maar mij is inmiddels gebleken dat wij geen uitzondering zijn. Bij vrijwel iedere club in onze klasse is op zondag het aantal supporters op een paar handen te tellen.

 

Aangezien Tobias Elmensdorp geblesseerd is mag onze O19-1 speler Sven Jansen vandaag rechts achterin in de basis beginnen. Sven viel vorige week al vroeg in voor Tobias en speelde die middag een uitmuntende partij. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Youri Pieters voor het begin van de wedstrijd en komen wij goed uit de startblokken. We zetten goed druk op de verdediging van Alphen en na 5 minuten is het al bijna raak voor ons. Een prachtige aanval van ons wordt opgezet door Dyllan Ahinful, waarna de bal op links bij Lejon Cats belandt. Zijn voorzet wordt bijna in eigen doel gekopt door een verdediger van Alphen. Uit de corner die volgt kan dezelfde Dyllan inkoppen, maar helaas net naast.

 

Na 7 sterke minuten van ons kantelt de wedstrijd een beetje. Het balbezit is vooral voor Alphense Boys en nadat eerst een schotje van hen in de handen van Joey Swanink wordt geschoten is het een minuut later een veel lastiger schot dat maar net naast gaat. Vooral onze youngster Sven Jansen heeft het erg lastig tegen de beste man aan de kant van Alphense Boys. Wessel Meiring, komend uit de eigen jeugd van de Boys, is een plaag voor hem. Overigens zou Sven zich in de 2e helft uitstekend herstellen. Maar ook wij houden onze gevaarlijke uitvallen. Na 16 minuten verzendt Dyllan Ahinful een prachtige pass op Fouad Dahmani, maar zijn harde schot is recht op de keeper van Alphen. Dyllan speelde op zich een goede wedstrijd, zijn technische genialiteit is vaak een lust voor het oog, maar leidt ook nog wel eens tot ergernis. Het is af en toe net Circus Boltini en als hij dan 3 man dolgedraaid heeft moet hij de bal inleveren en niet nog een 4e man opzoeken wat dan tot balverlies leidt. Wat mij betreft is Dyllan in potentie de beste voetballer bij ons, maar hij zal functioneler moeten gaan spelen.

 

Na 20 minuten wordt Sven Jansen uitgespeeld door de eerder genoemde Wessel Meiring en moet Dyllan Ahinful ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken. Uit de vrije trap die hieruit volgt kopt Mark den Hartogh bijna in eigen doel, maar met een katachtige reflex weet Joey Swanink een achterstand te voorkomen. In deze fase gaat het weer redelijk gelijk op, waarbij de keeper van Alphen steeds goed meedoet op onze diepteballen. Maar liefst 3 keer weet hij buiten zijn strafschopgebied een aanval van ons te onderbreken. Overigens staan we vandaag ook wel ontzettend vaak buitenspel, veel te vaak wat mij betreft.

 

Na 31 minuten valt dan de eerste goal, helaas voor onze opponent. Niet geheel verrassend staat de eerder genoemde Wessel Meiring aan de basis, hij omspeelt een paar mensen, legt de bal panklaar neer, waarna Nick Broekhuizen simpel de 1-0 binnen kan schuiven. Hierna zijn we van slag en is Alphense Boys duidelijk weer de bovenliggende partij. 10 minuten voor rust dan toch weer een mooie aanval van ons. Gideon Emanuels stoomt op over rechts en weet een perfecte voorzet op Alain de Koter af te leveren. Alain schiet de bal prima in 1 keer in, helaas kan de keeper nog net redding brengen. Vlak voor rust dan nog 2 hele grote kansen voor Alphen, 1 inzet gaat net langs de paal en dat geldt ook voor een kopbal uit een vrije trap. Met een 1-0 achterstand gaan we rusten en dat is een terechte tussenstand.

 

De eerst 20 minuten van de 2e helft zijn saai. Er gebeurt weinig behalve dat er veel overtredingen zijn en er vaak spelers geblesseerd op het veld liggen. Scheidsrechter Pieters zou vandaag maar liefst 7 gele kaarten trekken. Deze meneer Pieters had duidelijk niet zijn dag….. Los van het feit dat hij echt alles tegen ons floot, was hij pietluttig en geen vergelijk met de doorgaans goede scheidsrechters die wij normaal gesproken in deze klasse treffen. Feit is dat Dyllan Ahinful in de 61e minuut geblesseerd van het veld af moet (volgens het wedstrijdformulier was dit Richie Agypong, maar dit is onjuist) en komt Bob Prins in het veld. Het was prachtig weer vandaag, dus Bob was op de fiets naar Alphen gekomen. Hij was alleen vergeten zijn wielrenbroek uit te doen toen hij inviel, maar het was wel goed voor de sfeer langs de kant. En ook AD journalist Rik Bakker had er duidelijk lol in vandaag gezien zijn verslag van deze wedstrijd. Ook Serkan Yasar komt in het veld voor Alain de Koter. En deze 2 mannen zorgen voor nieuw elan aan onze kant.

 

Het wisselbeleid wordt in de 67e minuut beloond als Serkan Yasar een prima actie in huis heeft en de bal bij Bob Prins weet te krijgen. In eerste instantie kan hij nog niet scoren, maar in 2e instantie weet hij de bal achter de goede keeper van Alphense Boys te krijgen.

 

 

Wat een moment voor deze sympathieke speler uit onze O19-1 jeugd. Echt prettig dat jongens als Bob Prins en Sven Jansen voor zondag 1 kiezen volgend seizoen. Grote talenten met een goede kop erop, hier gaan we hopelijk nog veel plezier aan beleven. Vandaag sowieso, Bob kon de hoge ballen steeds goed doorkoppen en met zijn sterke lijf de bal goed in bezit houden. Dit gold overigens ook voor Serkan Yasar die ook deze week weer prima inviel.

 

In de 71e minuut krijgen we een grote tegenslag te verwerken als Tom Waltman zijn 2e gele kaart moet incasseren. Zijn eerste gele kaart was terecht, maar voordat hij nu hands maakte had hij al een vrije trap mee moeten krijgen. We moeten met 10 man verder, dus dat wordt billenknijpen. En dat wordt het ook….in de 78e minuut gaat een schot van Alphen maar net naast en kort daarna weer een schot net over. Echter, ook wij laten ons niet onbetuigd, een mooie aanval via Bob en Gideon eindigt helaas in de handen van de keeper. Ondertussen weten we achterin redelijk goed stand te houden, waarbij Mark den Hartogh met name verdedigend heel belangrijk is in deze fase.

 

En dan krijgt Gideon Emanuels het in de 87e minuut letterlijk op zijn heupen. Met tal van bewegingen passeert hij een kluwen van verdedigers en met een uitstekende schuiver met zijn linkerbeen weet hij de 1-2 op het scorebord te zetten. Wat een ontlading…..Gideon toonde direct zijn 6-pack ten koste van een gele kaart, maar binnen enkele seconden hangt Gideon en de rest van het team tegen de reclameborden in de armen van de De Meern-aanhang. Kenmerkend voor het teamgevoel en de waardering van de supporters op dit moment, kippenvel!

 

 

Als dan de blessuretijd aanbreekt begeven wij ons vast naar de overkant om het feestje met staf en spelers te gaan vieren, maar is dit niet de goden verzoeken….Gelukkig niet, want als de heer Pieters dan affluit is het één groot feest voor en achter de dug-out van De Meern. Wat is dit gaaf zeg! Het is echt ongelofelijk wat voor een team er op dit moment staat en daarvoor moeten toch ook echt de credits naar Jeroen Hoefste en Hans de Wit. In plaats van 11 individuen staat er nu echt een team, de tactiek klopt en de sfeer is erg goed. Uiteraard is het makkelijker praten als je wint, maar 3 keer winst op rij komt echt niet zomaar uit de lucht vallen.

 

Waar we de afgelopen 1,5 jaar nog wel eens met de pest in ons lijf direct de auto zijn ingestapt, is er vandaag alle reden de 3e helft  mee te vieren. We nestelen ons in het zonnetje op het terras en als dan gangmaker Lejon Cats de eerste pitchers bier op tafel zet kan het feestje beginnen. Alphense Boys daarentegen had denk ik een periode van rouw afgekondigd waardoor er geen noot door de luidspeakers klonk, maar de jukebox van het team bracht uitkomst. De verzoeknummers werden voor anderen bepaald, maar de sfeer was uiteraard opperbest en met 3 punten in de tassen werd rond 17 uur de bus opgezocht.

 

En als we dan de balans opmaken dan heerst er inmiddels het gevoel “het zal toch niet…”. Ik geef eerlijk toe, een aantal weken geleden stond ik zelf vooraan met mijn mening dat volgend seizoen 1e klasse een feit was. En nog steeds staan we er natuurlijk slecht voor, want we komen van heel ver. Jammer dat Vlissingen wederom niet gespeeld heeft, inmiddels hebben wij al 2 wedstrijden meer gespeeld en zijn Vlissingen op 1 punt genaderd. Maar…..je weet maar nooit!

 

A.s. donderdag om 20 uur spelen we de bekerwedstrijd tegen Koninklijke HFC 2 en dat wordt zeker geen makkie, dit team is koploper in de Hoofdklasse A. Maar goed, zoals Laurens Zandbelt altijd zegt….”dit is de kortste weg Europa in”, dus we moeten natuurlijk vol voor de winst gaan. Op 10 maart mogen we dan weer thuis voor de competitie aantreden tegen Leonidas, de nummer 11 van de ranglijst. Daarvoor zullen komend weekend nog wel wat mensen Oeteldonk, Peeënrijk, Kielegat, Kruikenstad of het Lampegat onveilig maken. Iedereen veel plezier gewenst, alaaf!

 

Edwin Ebskamp

’31 1-0 Nick Broekhuizen

’67 1-1 Bob Prins

’87 1-2 Gideon Emanuels

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong Lejon Cats, Mark den Hartogh, Sven Jansen, Anis Ziani, Tom Waltman, Fouad Dahmani (‘82 Jerremy Haarmans),  Gideon Emanuels, Dyllan AhinfulAlain de Koter (’61 Serkan Yasar)

Geef een reactie