• U bent ingelogd als:

In the winning mood: Alverna thuis 3-1 winst!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zondag 5 februari, eindelijk weer eens een dag waarop alle wedstrijden in onze poule doorgang konden vinden. En dat was een tijd geleden leert een blik op de ranglijst en het grote verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. Feit was dat wij in “the winning mood” waren en dit hopelijk vandaag een vervolg kon krijgen. Persoonlijk kwam ik in allerbeste stemming naar ons sportpark na een succesvol casino-bezoek in Scheveningen met mijn ega de avond ervoor. En met succesvol bedoel ik geen verlies en net voldoende winst om vanmiddag een bittergarnituur te kunnen bestellen. Tel daar het prachtige winterweer en de leuke wedstrijd vorige week tegen Hoogland bij op en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke voetbalmiddag. In mijn verslag van de uitwedstrijd (4-1 verlies) heb ik al uitvoerig stilgestaan bij het curriculum vitae van trainer Jan Pruijn, maar los van de ervaren trainer bestaat Alverna vooral uit een jonge onervaren groep goede voetballers. Aan ons de taak hen 3 punten afhandig te maken. Een blik op de website van Alverna leerde dat men dit zag als een écht degradatieduel tegen onder andere de ex-profs Rick Kruijs en Jordy Zuidam…….waarbij de laatste toch echt alweer enige seizoenen geleden voor het laatst in ons oranje tenue te bewonderen was.

Dan de opstelling, iedere keer denk ik de opstelling te weten, maar weet de technische staf mij toch weer te verrassen. Dat Irak geschorst zou zijn was een gegeven, maar dat Rick Hauwert op de bank zou zitten en Redouan El Yakoubi op 4 zou spelen deed mijn wenkbrauwen fronsen. De verklaring voor Rick Hauwert was eenvoudig, de hele week ziek geweest en niet getraind, maar Redouan op 4….wie verzint dat! Navraag leerde mij dat hij dat vroeger bij Elinkwijk ook gespeeld had, maar dan nog……Dit is de reden waarom ik geen trainer ben en niet meer dan een, soms wat subjectieve, supporter en een beetje verslaggever, want deze zet pakte achteraf prima uit, daarover later meer. Verder stond Leon Cats in de basis en was verder de opstelling zoals verwacht.

 

Vorige week uit bij Hoogland vormde het publiek op een prachtige manier de 12e man en mijn hoop was dat dit vandaag weer het geval zou zijn. Groepsapp, twitter, alle media werden ingezet om supporters te bewegen vooral live aanwezig te zijn bij deze wedstrijd en gelukkig was er heel wat support aanwezig. Of deze media daar debet aan waren laat ik in het midden, maar leuk te zien dat ons eerste blijkbaar weer in positieve zin leeft!

 

Vorige week bij Hoogland was ik mijn stoel nog aan het uitzoeken toen Gokhan al na 23 seconden scoorde. Dat gaat mij niet nog een keer overkomen, dus om 13.45 uur zit ik al op mijn plaats en een kwartier later fluit scheidsrechter de heer Midden, dit keer zonder vrouwelijke grensrechter in minirok en laag uitgesneden blousje, voor het begin van de wedstrijd. Zou er vandaag weer zo snel een goal vallen? Het had zomaar gekund als Kesly na een mooie pass van Rick Kruijs alleen op de keeper af kan gaan. Echter, met zijn chocoladebeen (rechts dus) schuift hij de bal net naast. Gelijk daarna gevaar aan de andere kant als Twan een bal loslaat en het net goed gaat.

 

1 minuut later gaat het net niet goed als Ruben Rip vanaf rechts schiet en Twan de bal niet kan keren. Zo staan we binnen 5 minuten alweer met 1-0 achter, wat een domper! Een paar minuten later krijgen wij een grote mogelijkheid middels een vrije trap op de 16, maar Hakan neemt deze slecht en de bal gaat hoog over. Tegelijkertijd blijft Alverna gevaarlijk, met name hun nummer 9 Ruben Rip blijkt een begenadigde speler waar wij onze handen vol aan hebben. Wij krijgen de ballen moeilijk bij de juiste spelers, waarbij met name opvalt dat vooral Tom van der Linden nauwelijks (aanspeelbare) ballen krijgt. Het grootste gevaar komt nog van zijn vrije trappen, hieruit viel vorige week de 1-2 van Rick Kruijs, maar vandaag lukt dit net niet. Na een half uur beginnen we iets beter in ons spel te komen waarbij Kesly een mooie solo inzet, maar het vervolg wat minder is. Daarna leggen we een prachtige aanval op de mat die Joris van Rooijen met een halve omhaal probeert af te ronden. Hoewel er weinig andere keuze was en ik niet op de hoogte ben van zijn kamasutra-vaardigheden is hij hier volgens mij net niet lenig genoeg voor…….verder speelt Joris overigens een puike partij vandaag! Kort daarna weer 2 hachelijke momenten voor ons eigen doel waarbij Twan onnodig zijn doel uitkomt, maar het loopt met een sisser af. In de 34e minuut ontvangt Gokhan een terechte gele kaart nadat hij ietwat gefrustreerd zijn tegenstander een trapje geeft. Kort daarna ook een gele kaart voor Alverna als Rick Kruijs vastgehouden wordt. Inmiddels zitten we in de 37e minuut als Hakan een werkelijk fantastische lange bal op zijn broer geeft. Zonder nadenken verlengt Gokhan deze bal met zijn hoofd. Doelpunt en 1-1! Kort daarna dan nog een keer het laatste wapenfeit van Gokhan voor de rust. Een prachtige actie schuift hij net naast het doel.

 

Na de thee komen de teams ongewijzigd het veld op en beginnen we beter dan aan de eerste helft. We controleren de wedstrijd en Alverna moet af en toe aan de noodrem trekken om ons te stoppen. Dit heeft de eerste 10 minuten al 2 gele kaarten voor hen tot gevolg. In de 12e minuut stoomt Redouan eens mee naar voren. Via rechts stuurt hij een aantal man geniaal het spreekwoordelijke bos in, helaas schiet hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Hoewel Redouan niet vaak doorschoof was dit kenmerkend voor de klasse die hij in zich heeft. Maar juist ook verdedigend en opbouwend was hij erg goed vandaag. Ik had het gelukkig weer helemaal verkeerd gezien toen ik twijfelde aan de keuze van de technische staf door hem op 4 te zetten. Sterker nog, in de rust kwam er iemand in een lange regenjas en pruik en plaksnor op naar mij toe met de vraag wie die goede voetballer was….Supporter van Alverna of scout….ik heb het niet gevraagd, maar toen ik zei “Redouan El Yakoubi” moest ik dat 3 keer voor hem spellen voordat hij afdroop. Mijn toevoeging dat hij al getekend had bij DVS ’33 uit Ermelo heeft hij volgens mij niet meer gehoord…..

 

En zo controleren wij redelijk probleemloos de wedstrijd, alleen moeten we echt de 2-1 nog even zien te maken. Al is het alleen al voor het hartritme van iedereen op de tribune. Gelukkig gebeurt dit in 58e minuut als er in het strafschopgebied van Alverna wat klutsvoetbal gespeeld wordt en uiteindelijk Kesly den Haag de bal in het net weet te krijgen. De dik verdiende voorsprong is een feit en ook erg leuk voor Kesly die na de fantastische wedstrijd tegen JOS toch 2 mindere wedstrijden gespeeld heeft. Maar vandaag is hij gelukkig weer helemaal terug.  In deze fase van de wedstrijd leggen we steeds mooie aanvallen op de mat en heeft Alverna niets in te brengen.  Achterin zit het goed dicht, op het middenveld winnen we de strijd en voorin is het wachten op het juiste balletje. In de 72e minuut krijgt Tom een domme gele kaart voor het wegtrappen van de bal, dat zijn onnodige kaarten.  Gelukkig blijven we goed voetballen, waar eerder het seizoen het “Meerns kwartiertje” garant stond voor zweet tussen de bilnaad en hachelijke momenten voor onze goal, heb je nu geen moment het idee dat het nog fout kan gaan. Sterker nog, schoten van Tom en Redouan willen er net niet in, want anders was het 3-1 geweest. In de 83e minuut maakt Tom plaats voor Eddy Vorm en in de 85e minuut doet Anis hetzelfde voor Bob Verweij. In de laatste minuut krijgt ook de “ervaren” coach Jan Pruijn van Alverna nog de gele kaart voorgeschoteld. Geen idee waarvoor, maar zal ongetwijfeld met praten te maken gehad hebben hoewel iedere kritiek op de scheidsrechter vandaag onterecht zou zijn. En zo lijkt de wedstrijd in 2-1 te eindigen totdat een fraaie dieptebal Gokhan alleen voor de keeper zet. En zoals altijd schuift hij de bal beheerst langs de keeper waardoor het alsnog 3-1 staat. Doelpunt nummer 20 voor hem inmiddels, chapeau!  Hij mag direct naar de zijkant komen voor een (publieks?)wissel, maar enig balcontact is invaller Remco de Smit niet gegund, want de scheidsrechter fluit gelijk voor het einde van de wedstrijd.

 

Vandaag hebben we wederom verdiend 3 punten binnen gehaald. Met name de 2e helft was erg goed, waren we de bovenliggende partij en was de overwinning ook terecht. Waar voor de winterstop het nogal eens de verkeerde kant op viel, valt het nu wel goed. Ik heb altijd gezegd dat de kwaliteit een keer boven komt drijven en gelukkig lijkt dit nu het geval. Echter, één zwaluw……oftewel, we staan nog steeds op een lastige positie gezien de vele inhaalwedstrijden van de concurrentie. Maar voorlopig staan we wel 10e en moeten zij deze eerst maar eens in winst om zien te zetten. Hoewel ik het onderwerp liever nog even vermijd staan we ook nog eens bovenaan in de tweede periode. Dit wordt wat mij betreft pas echt actueel als de wedstrijd a.s. zondag uit bij Woezik in winst omgezet kan worden. En dat zal geen sinecure zijn, Woezik staat niet voor niets 2e op de ranglijst en thuis hebben we met 2-1 van hen verloren. De aftrap in Wijchen is om 14.30 uur!

Edwin Ebskamp

 

’5 0-1 Ruben Rip

‘37  1-1Gokhan Yasar

’58 2-1 Kelsy den Haag

’89 3-1 Gokhan Yasar

 

De Meern: Twan Verweij, Leon Cats, Redouan El Yakoubi, Hakan Yasar, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Kruijs,  Anis Ziani (’85 Bob Verweij), Kesly den Haag, Gokhan Yasar (’89 Remco de Smit) en Tom van der Linden (’83 Eddy Vorm)

 

En hieronder de beelden: