• U bent ingelogd als:

Ijzersterk optreden van SO Soest defensie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gelijkspel is gewonnen punt voor blauwe leeuwen

De 0-0 stand op het scorebord na afloop van de derby SO Soest tegen Hoogland doet vermoeden dat het een saaie vertoning was, maar de Soesters hielden stand in een aardige wedstrijd mede doordat de Hooglanders het vertikte om te scoren.

Oud SO Soest-trainer Peter Visee was op zijn zachts gezegd ontstemd: ‘ Als je zoveel kansen mist, ben je onmachtig. In mijn tijd als voetballer miste ik die kansen niet.’ De piepjonge defensie van de thuisclub speelde echter een solide partij met een hoofdrol voor Thom Kok, Niels van der Plaats en Thijs Janmaat die vakkundig gedirigeerd werd door routinier Jorney Kappenberg. De Hooglanders  waren vanaf het begin de bovenliggende partij. Echter de afwerking voor het doel van de uitmuntend keepende Diango Alvarez was beneden peil. Kansen voor Herman Struijk, Majid Ghaddari en Martijn Koelewijn werden om zeep geholpen. Pas na zevenendertig minuten stelde de thuisclub er iets tegenover. Een hoekschop was het eerste ‘wapenfeit’. Het rustsignaal van de goed leidende arbiter Evers kwam de ploeg van coach Van Wallenburg goed van pas.

Na rust bleef Hoogland op zoek naar de volle buit. Bas Wobbes zag zijn kopbal van de doellijn gehaald worden door Levi Parinussa. Ook Coen Heus kreeg het scorebord niet in beweging. Moederziel alleen voor Alvarez presteerde hij het om het speeltuig naast te mikken. Zelfs de lat kwam de Soester doelman te hulp bij een kopbal van Mohammed Alhaydar. SO Soest kon zelf geen moment imponeren op het gebied van de tegenstander, zodat het toch billenknijpen werd in de slotfase, maar de verdediging hield knap stand. Na het laatste fluitsignaal waren veel van de 400 toeschouwers het over eens dat SO Soest een punt had gewonnen met het gelijke spel.

Trainer Herman Wallenburg was blij met het punt: ‘ Dit punt pakten we puur op mentaliteit. Dus ben ik tevreden op de manier waarop. Ik miste vandaag drie belangrijke spelers in de as ( Simon van Hengstum, Robin Smeeing en Gido de Hiep, red.). Een compliment voor mijn defensie. Dit seizoen moeten we het hebben van de inzet.’ Thom Kok die met zijn 18 jaar voor de leeuwen werd gegooid was na afloop ook tevreden met het behaalde punt: ‘ Niet echt verdiend, maar wel een belangrijk punt. Dit is een meevaller.’ De derby had hem koud gelaten tijdens zijn tweede basisplaats: ‘ Ben nogal rustig. Wel een beetje gezonde spanning, maar ik had er zin in, zoals ik dat bij elke wedstrijd heb.’