• U bent ingelogd als:

IJsselmeervogels heeft overeenstemming bereikt met Cor Ruizendaal voor de functie van trainer/coach bij het tweede elftal.

Geplaatst in Clubnieuws

Ruizendaal komt over van SEC, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen en vervangt op De Westmaat de vertrekkende Norbert Koelewijn. Ruizendaal neemt Roberto van Moorselaar mee als zijn inmiddels vaste assistent.

Ruizendaal is geen onbekende bij IJsselmeervogels. De Spakenburger doorliep de Rooie jeugdopleiding om vervolgens een flink aantal jaar bij dorpsgenoot Eemdijk te spelen. Zijn trainerscarriĆØre doorliep min of meer hetzelfde pad. Gestart in de jeugdopleiding bij de Rooien werd hij kampioenschap met de toenmalige A1 (tegenwoordig JO19-1) en maakte Ruizendaal al een jaar kennis met het trainen van het tweede elftal. Vervolgens stapte hij over naar Eemdijk. Bij Eemdijk was Ruizendaal verantwoordelijk voor de opmars van de Vierde klasse G naar de tweede klasse B alvorens hij overstapte naar de Baarnse vierdeklasser Eemboys.

Ook bij Eemboys maakte Ruizendaal furore. In 2012, het tweede seizoen van de Spakenburgse trainer buiten de dorpskernen, werd de formatie kampioen. Na nog anderhalf jaar in Baarn kwam er een einde aan de samenwerking. Daarna pakte Ruizendaal al snel het tweede elftal bij Eemdijk aan de hand.

Sinds de zomer van 2017 is Ruizendaal in Soest actief bij het bescheiden v.v. SEC dat op dat moment net gedegradeerd was uit de derde klasse. Afgelopen zomer werd de optie in zijn contract gelicht zodat Ruizendaal ook dit seizoen voor de groep staat aan de Bosstraat in Soest. Hetzelfde geldt voor Van Moorselaar met wie Ruizendaal al sinds 2007 samenwerkt.

Komend seizoen staan Ruizendaal (als trainer) en Van Moorselaar (als assistent-trainer) voor de jonge groep bij IJsselmeervogels 2. De technische commissie over hun komst: “Met de komst van Cor halen we een echte clubman terug naar De Westmaat. Iets wat past in ons beleid. Een ervaren trainer en iemand die in staat is om, samen met Roberto, een team te smeden. Met hun twee aan het roer verwachten we dat ons tweede elftal het gat met de top in de reserve hoofdklasse weer kan gaan dichten en ondertussen een team te creĆ«ren dat een brug kan vormen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.”

Ton van Zoeren

Geef een reactie