• U bent ingelogd als:

IJFC – FC De Bilt 0-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Verslag van FC De Bilt

FC De Bilt, wat als……

Na de knappe overwinning op koploper Victoria, stond voor het eerste van FC De Bilt op zaterdag 18 november de uitwedstrijd tegen de IJsselsteinse Football Club op het programma. Beide teams hadden voor aanvang van de wedstrijd 10 punten en namen bescheiden middenmootplekken in op de ranglijst. Het was dus belangrijk om te winnen en niet weer gelijk te spelen, zoals FC De Bilt dat dit jaar inmiddels al vaak heeft gedaan.

De wedstrijd begon onder een mooi najaarszonnetje en IJFC trok gelijk het initiatief naar zich toe. Voor FC De Bilt was een overwinning heel belangrijk, maar ook de IJsselsteiners gingen strijdvaardig te werk op weg naar de subtop. De bal werd veelvuldig voor het Biltse doel geslingerd, maar de verdediging bleef kalm en met overzicht te werk gaan. Goalie Jos de Gram werd slechts een enkele keer op de proef gesteld en die speldenprikken wist hij prima onschadelijk te maken. Het vizier van de IJFC-aanvallers stond ook diverse keren niet op scherp, zodat Jos alleen maar hoefde te kijken. Hoe was het aan de andere kant? Niet zoveel aanvallen, maar de enkele keren dat De Bilt voor het IJFC-doel kwam, was het gevaarlijk. Marc Schuurman en Lennart van Dijk kwamen in kansrijke posities, maar de ene keer redde de keeper en de andere keer zag de scheidsrechter een handbal.

In de tweede helft zagen we duidelijk dat Alain Hijman, trainer FC De Bilt, zijn team enkele tactische aanwijzingen heeft gegeven. De aanval werd beter gezocht en alle spelers deden voortreffelijk hun werk. Het duurde tot de 75e minuut voordat het goede spel werd beloond. De prima spelende Mano Bakkenes trok wederom langs de zijlijn naar voren en legde de bal prima voor de goal, waar Lennart samen met een verdediger een doelpunt maakte. Daarna had een van de vele mooie acties van Redouan Boussoufi zeker een beter lot verdiend.  De 0-2 hing in de lucht, maar ook de blessuretijd. In de derde minuut van de blessuretijd trok IJFC bij een vrije trap met veel mannen naar voren. De bal werd weggewerkt en deze keer wist FC De Bilt perfect gebruik te maken van de ruimte en Robin Notenboom kon op volle snelheid richting het lege doel van IJFC en de 0-2 was een feit.

Wat als………. Houd toch op, gebeurd is gebeurd…….. niet achterom kijken, het gaat om de toekomst……. Ja,ja,ja ……. Maar als we nou niet die pech in de blessuretijd hadden gehad tegen Loosdrecht, Roda en Almere…….. zes punten meer………….periodekampioen! Ja, ik ben misschien te fanatiek……… Eigenlijk moeten we tevreden zijn, dat dit vernieuwde team gewoon weer goed meedoet in deze moeilijke tweede klasse……..complimenten …….succes in de tweede periode!

 

Verslag van IJFC

In een spannende en open wedstrijd heeft IJFC 1 een overdiende nederlaag opgelopen. In de eerste helft was IJFC sterker dan FC de Bilt en creërde het een aantal goede kansen, maar door pech scoorde IJFC niet en dan zie in dit soort wedstrijden dat de goal dan aan de andere kant valt. Helaas ook nog door een fout van, de overigens goed leidende  scheidsrechter Smit ( liet veel toe aan beide kanten), want de goal ontstond uit een duidelijke buitenspel positie. Helaas.

IJFC startte in dezelfde formatie als tegen CJVV:
Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Maikel van der Linden ( Dylano Mellema) , Youri van Zwieten, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Youri de Kruif,Yuri van den Dikkenberg ( Matthijs van Geffen ) en Nino Poeketi ( Tim van de Brugge).

IJFC begon uitstekend aan de wedstrijd, zette goed druk op FC de Bilt en creëerde een aantal goede kansen. In de 10e minuut een gevaarlijke corner van Ruben van Rooijen kwam bij Youri van Zwieten terecht, die meteen verwoestend uithaalde, net over. Een minuut later de enige kans van FC de Bilt in de eerste helft, een vrije bal werd goed ingedraaid en vrij voor Mike Maaswinkel ingeschoten, Mike redde met een uitstekende reflex. Daarna kreeg IJFC na een paar goede aanvallen kans op een voorsprong. Eerst was het Youri van Zwieten die zich uitstekend vrijspeelde aan de rechterkant en een perfecte voorzet gaf op de duikende Yuri van den Dikkenberg, een prachtige kopbal die meer verdiende, net naast,. In de 16e minuut een vrije bal van Marc van der Klij en een goed schot uit de draai van Ruben van Rooijen, prachtige redding van de keeper van FC de Bilt en twee minuten later kwam Stefan de Wit een teenlengte tekort toen een vrije bal een centimeter langs de buitenkant van de paal ging.  De laatste tien minuten van de eerste helft het meer een open wedstrijd, maar echte grote kansen kwamen er niet. Rust 0-0.

In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op, maar werd FC de Bilt het laatste half uurtje iets sterker. De eerste twee kansen waren er echter voor IJFC. Eerst een prachtige aanname van Nino Poeketi ( goed geopend door Youri de Kruijf), Nino ging goed op snelheid door, schot net over de kruising. In de 59e minuut een goede actie van Youri van Zwieten , snelde tussen twee tegenstanders door en gaf een prachtige voorzet op de vrijstaande Ruben van Rooijen. Ruben schoot iets te snel, bal naast. In de 74e minuut sloeg dan toch het noodlot toe. Een voorzet, richting duidelijk in buitenspel staande spits  van FC de Bilt , werd via de kluts en de rug van de weer goed spelende Erwin van Soolingen in de goal gewerkt. Grensrechter Jan van de Berg vlagde terecht voor buitenspel, maar scheidsrechter Smit dacht als enige dat de voorzet teruggelegd werd, maar dat was duidelijk niet zo.  Begeleiders van FC de Bilt gaven het na afloop ook toe, maar waren ook heel blij met dit buitenkansje. 0-1. IJFC ging daarna vol op de aanval en nam terecht alle risico’s om een verdiend gelijkspel uit de strijd te halen. IJFC kwam zelfs nog goed weg, toen de spits alleen op Mike Maaswinkel af ging, Mike hield het hoofd koel en redde. In de 91e minuut een corner voor IJFC. Heel IJFC ging mee naar voren, maar de bal werd weggewerkt en met drie spelers alleen voor doelman Maaswinkel werd het simpel 0-2.

Nogmaals een onverdiende nederlaag en een wedstrijd die minstens een gelijkspel verdiende, maar zo gaat dat in het voetbal. De mannen van Peter van Herpen en Tjeerd Hoogendoorn hoeven zich niets te verwijten, ze hebben als team geknokt en hadden met iets meer geluk de punten in huis kunnen houden.

Volgende week speelt IJFC uit tegen VVZ’49 dat een gelijk aantal punten heeft ( 10 uit 8 ). Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden in Soest. Beide ploegen hebben de punten nodig. We hopen dat de IJFC spupporters weer in grote aantallen aanwezig zullen zijn.  De spelers/ supporters bus vertrekt om 12.30 uur en de wedstrijd begint om 14.30 uur.