• U bent ingelogd als:

IJFC de gelukkigste in derby

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Verslag Benschop

Naar schatting 700 toeschouwers waren getuigen van de vijf jaar geleden voor het laatst gespeelde derby tussen de “Berenschieters” en de “Apenluiers”. Het werd een spannende wedstrijd tussen de beide buren, waar een gelijkspel de juiste verhouding was geweest, maar IJFC aan het langste eind trok. 

Benschop was voetballende de wat betere ploeg in de eerste 20 minuten en leek in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong te komen. Een vrije trap van Biko Brazil even buiten het strafschopgebied werd op schitterende wijze vallend ingekopt door Martijn de With. Tot ieders verrassing keurde de verder goed leidende scheidsrechter Dorrestein het doelpunt voor buitenspel af, wat het absoluut niet was, daar hij een speler van IJFC over het hoofd zag. Benschop was wat meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. In de 29e minuut kwam IJFC verrassend op 0-1. Benschop verspeelde op het middenveld de bal aan Mick van Rooijen, die met een prima lange bal Jelle Eissens bereikte. Op snelheid ging hij langs Remco van Wijngaarden en zijn voorzet op maat werd door Kevin Thie onhoudbaar ingeschoten. Benschop was wat van slag en IJFC kwam wat beter in de wedstrijd, maar kansen waren er nauwelijks.

Na de rust leek Benschop de zaak recht te gaan zetten. Jeroen Lamboo, Biko Brazil en Roy Smorenburg waren gevaarlijk en in de 63e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. Biko Brazil speelde de opkomende Martijn de With aan, die goed doorging en keeper Maaswinkel kansloos liet 1-1. Benschop leek te gaan doorstoten, maar een uitval van IJFC in de 72e minuut werd Benschop fataal. Wederom balverlies op het middenveld werd prima uitgespeeld door Kevin Thie, al had hij daar wel de hulp van Benschop keeper Mitchel van Oort voor nodig, die te traag handelde. Daarna probeerde Benschop het onheil te voorkomen, maar IJFC bleef overeind en ging met de drie punten aan de haal. Het voetbal was niet goed, maar de talrijke toeschouwers zagen een spannende en sportieve wedstrijd, die na afloop op een gezellige manier door beide kampen onder het genot van een drankje en de muziek van DJ Gert werd na besproken.  

Wat gaat er komen. 

Zaterdag a.s. speelt Benschop de uitwedstrijd in Culemborg tegen Focus. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur en de spelers en supporters bus vertrekt om 12.45 uur vanaf het sportpark.   

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Jeroen Lamboo, Jurgen Ruitenbeek, Coen vd Snoek ( 80e min Bryan de Boer), Jeroen Lieverse, Thomas Banfi, Mike Vergouw (46e min Jimmy Vendrig), Biko Brazil, Martijn de With en Roy Smorenburg ( 62e min Daan de Bruin).

 

Verslag van IJFC

Op deze zonnige dag werd na 5 jaar weer de derby Benschop-IJFC gespeeld.

Vele IJsselsteiners waren op de fiets gekomen en werden  warm welkom geheten door onze Benschopse vrienden. De sfeer rond deze wedstrijd was dan ook uitstekend te noemen.

Complimenten!!

Trainer Peter van Herpen moest Ruben van Rooijen missen die tijdens de midweekse oefenwedstrijd geblesseerd was geraakt en voor Auke Bakker kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Auke zat wel op de bank waarop ook Jeroen Roodenburg plaats mocht nemen na vorige week nog in de basis te hebben gestaan. Mick van Rooijen en Kevin Thie begonnen daardoor in de basis.

In een meer spannende dan goede wedstrijd had Benschop de eerste 25 minuten in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Of het moet de afgekeurde goal zijn wegens buitenspel die door velen werd betwist. Na 25 minuten had IJFC zijn eerste goede aanval die gelijk succesvol was. Mick van Rooijen lanceerde de snelle Jelle Eissens die de bal uitstekend voorgaf op Kevin Thie die de bal snoeihard van dichtbij in de kruising schoot 0-1. Nu had IJFC het betere van het spel en leek op slag van rust op 0-2 te komen maar Jelle Eissens kwam een teenlengte tekort om succesvol te zijn.

De tweede helft weer hetzelfde wedstrijdbeeld als de eerste helft. Een sterker Benschop wat IJFC de duimschroeven probeerde aan te draaien. Uit dit veldoverwicht creëerde Benschop ook een aantal mogelijkheden. Eerst was het in de 46e minuut een schot van Biko Brazil wat werd gekeerd door Mike Maaswinkel. Even later gleed Mick van Rooijen weg bij een voorzet waardoor een Benschop aanvaller de bal verrassend voor zijn voeten kreeg maar in plaats van gelijk te schieten probeerde hij de bal aan te nemen waardoor de kans verloren ging voor Benschop. In de 52e minuut een kans voor Jelle Eissens die schuin voor het doel kwam maar de bal tegen een verdediger aan schoot. In de 57e minuut weer een kans voor IJFC toen Joost van Willigenburg zijn hoofd niet goed tegen de bal kon krijgen na een harde vrije trap van Mathijs van Geffen. Even later weer een kans voor Benschop toen Mike Maaswinkel na een misverstand  in de IJFC defensie nog net voor de doellijn kon redden. Maar in de 63e minuut werd het toch 1-1 toen Kevin Thie op middenveld balverlies leed en Biko Brazil aanvoerder Martijn de With kon bedienen die alleen voor Mike Maaswinkel geen fout maakte. Diezelfde Martijn de With kon de 2-1 maken maar zijn kopbal uit kansrijke positie ging naast. In de  71e minuut kwam Stefan de Wit de geblesseerde Joost van Willigenburg vervangen. In de 72e minuut kwam IJFC op voorsprong toen Mathijs van Geffen een steekbal gaf. Keeper van Oort twijfelde en was daardoor te laat waardoor het voor Kevin Thie een koud kunstje was om de 1-2 op het bord te zetten. Even hierna leek IJFC de wedstrijd op slot te gooien toen Jelle Eissens na een fout in de Benschop defensie alleen op de doelman af mocht gaan. Maar Jelle speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de kans verloren ging. Ook Kevin Thie liet zich nog gelden maar zijn omhaal ging jammer genoeg over het doel. Benschop ging de laatste 10 minuten alles of niets spelen maar de IJFC defensie gaf geen krimp meer en de ontlading was dan ook groot toen de prima fluitende scheidsrechter Dorrestijn voor de laatste maal floot.

Uiteindelijk een prima resultaat in een wedstrijd waarin Benschop wel meer balbezit had maar de grootste kansen voor IJFC waren.

IJFC staat nu alleen aan de leiding met 12 uit 4 wedstrijden.

Volgende week wacht weer een lastige tegenstander. Dan gaat IJFC op bezoek bij Odysseus uit Utrecht aanvang 15.15 uur.

Opstelling IJFC:
Mike Maaswinkel,Gerben Renes,Jeffrey Stigter,Marc van der Klij,Maikel van der Linden(Boy van Caspel),Joost van Willigenburg(Stefan de Wit),Erwin van Soolingen,Mick van Rooijen,Mathijs van Geffen,Kevin Thie ( Jouri de Kruijf),Jelle Eissens.