• U bent ingelogd als:

Huzarenstukje eindigt met promotie naar 3e klasse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was afgelopen zaterdag groot feest bij v.v. Voorwaarts, na het huzarenstukje in de nacompetitie en met de promotie naar de 3e klasse.
Onze zaterdag 1 won eerder de eerste twee wedstrijden in de tweeluik voor promotie van 3e klasser DVSU (1-1 thuis en 1-2 uit).

Op de foto de ietwat gespannen trainers Ron Daselaar (links) en Rinco Bos (rechts) met teammanager/voorzitter Ferry Bontrop voor aanvang van de laatste wedstrijd van de tweeluik tegen VVA-Achterberg.
De finale van de nacompetitie waren de twee wedstrijden tegen VVA Achterberg, welke overtuigend en gesteund door vele leden/supporters van onze vereniging, met 0-4 (uit) en 8-0 (thuis) gewonnen werd.

Zie onder “lees verder en onderstaande link” het wedstrijdverslag Voorwaarts-VVA Achterberg 8-0 afkomstig van v.v. Voorwaarts en de Veenendaalse krant.

http://bdu.bbvms.com/view/veenendaalse_krant/2814480.html

VVA Achterberg startte vorige week in de uiteindelijk met 0-4 verloren wedstrijd met haar sterkste team. Helaas zag het team voor de return vanwege familie-uitjes, blessures en schorsingen er geheel anders uit en kon de geplaagde VVA-trainer slechts over drie vaste basisspelers beschikken.
VVA Achterberg volbracht haar sportieve plicht door de wedstrijd met aanvulling uit het tweede team te spelen.

Met op de middenstip “Sven - pupil van de week ” (zoon van speler Jannik Brock).

v.v. Voorwaarts kwam fel uit de startblokken en wilde het karwei tegen het mentaal zwakke VVA gauw klaren.
Het was Luuk Baas die na een paar minuten al de eerste kans miste na een mooie aanval over rechts via Rob Grondhuis.
Dezelfde Rob Grondhuis verschalkte met zijn snelheid en op aangeven van de goed spelende Robin de Rooij de VVA-verdediging en liet hij de jonge en onervaren VVA-keeper kansloos (1-0).
Opnieuw werd Rob Grondhuis in de diepte weggestuurd door spits Luuk Baas, botste hij onschuldig tegen de VVA-doelman op en kon Joris “Hankie” Zijlema(N)  vanuit  de kluts vrij gemakkelijk score op 2-0 brengen.
Na bijna een half uur spelen brak Joris “Hankie” Zijlema(N) op aangeven van middenvelder Ruud van der Sar op links door en werd hij met een overtreding neergehaald door zijn directe tegenstander.
De scheidsrechter beoordeelde terecht dat deze overtreding op een doorgebroken speler bestraft moest worden met een rode kaart en kende hij ook een vrije bal toe op de rand van de zestien meter.   Met heel zijn ziel en zaligheid ramde Ruud van der Sar de bal snoeihard boven de VVA-keeper tegen de touwen aan (3-0).

Duidelijk was dat onze zaterdag 1 heerste op het middenveld en kon zelfs de 4-0 worden gescoord door rechtsback Rian Bijl na een mooie een-twee met Luuk Baas.
Robin de Rooij stuurde met zijn steekpass Luuk Baas in de 40e minuut diep en hij bepaalde de ruststand op 5-0 door op de rand van de zestien meter zijn aktie schitterend af te ronden met een sublieme en onhoudbare stift/lob over de iets teveel voor zijn doel staande VVA-keeper.
De tweede helft leek een formaliteit en telde slechts een paar oplevingen.
De eerste kwam van de voet van Luuk Baas die, na een mooie pass van Ruud van der Sar, met een ietwat slap schot toch de VVA-keeper verraste en daarmee de stand op 6-0 bracht.  Na een aktie en mooie passeerbeweging bracht Luuk Baas onze invaller Thom Kraaij in stelling, die vrij simpel de 7-0 binnen tikte.
Het slotakkoord kwam van linksback Niek “Woutertje” in ‘t Veld  en bracht met een intikkertje in de 87e minuut eindstand van 8-0 op het scorebord.
De assist op deze 8-0 kwam op naam van de 39-jarige reserve-doelman Reijer Ran, die als beloning en waardering na rust als linksbuiten mocht invallen om na deze wedstrijd en op een hoogtepunt afscheid te nemen van het zaterdagvoetbal.
Na het laatste fluitsignaal vierde onze zaterdagselectie en vaste begeleiding op het veld uitbundig feest en terecht.
Wie had dit durven dromen, wie had dit gedacht dat onze zaterdag 1 voor het eerst in de historie op zaterdag in de derde klasse gaat spelen.

De gehele zaterdag-1 selectie (incl. trainers, teammanager, materiaalman en grensrechter) dankt het bestuur (en haar leden) alsmede alle supporters voor het vertrouwen en steun tijdens dit fantastische seizoen en in bijzonder tijdens de 4 wedstrijden van deze nacompetitie.

Ook een speciaal dankwoord aan alle sponsoren en fotograaf Ben Romp, die deze heugelijke en historische dag en promotie naar de 3e klasse in het jaar dat wij als vereniging 110 jaar (= vrijdag 1 december 2017) oud gaan worden onvergetelijk hebben gemaakt.