• U bent ingelogd als:

Houten – Saestum = 5-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

GEMISTE STRAFSCHOP MET KANS OP 3-3 GEEFT HOUTEN DE MOGELIJKHEID UIT TE LOPEN TOT EEN 5-2 THUISOVERWINNING.

De ploeg van Maykel Tak moest vanmiddag naar SV Houten een ploeg waar in het verleden veel tegen gespeeld werd.

Zover ik in mijn geheugen kon terugkijken was de laatste wedstrijd een duel wat met 9-1 verloren werd met een debuut van de toen 17 jarige  Mischa Klomp. 

Saestum moest vanmiddag weer starten zonder de spitsen Luuk Bruijnis en Yoeri Pot. De vervangers waren deze middag Hatim Kaaouass  en Jordao Bakkenes, die vorige week na een lange blessure zijn plaats in het team van Saestum weer innam.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleken de ploegen de eerste 10 minuten elkaar aan te kijken waar de mogelijkheden lagen om elkaar af te troeven.

Saestum nam het initiatief en zette de thuisploeg flink onder druk enkele mogelijkheden om de score te openen deden zich voor, maar echt definitief afstand nemen deden ze nog niet.

Hatim kwam een keer alleen voor de doelman van de thuisploeg maar de scherpte ontbrak. Een aanval over links van de thuisploeg mist ook net het doel.

Na een lange uittrap in de 14e minuut van doelman Chris Engel leidde tot het eerste doelpunt van Saestum. De bal werd door Hatim doorgekopt en door Jordao Bakkenes met een subtiele lob over de keeper heen afgemaakt.

In de 17e minuut mocht Jeffrey een vrije schop nemen en iedereen ging er eens goed voor zitten, maar helaas mistte deze kans het beoogde resultaat.

In de 20e minuut mocht de thuisploeg een aanval opzetten over rechts. De bal werd voor het doel van Saestum geplaatst waar de geheel vrij staande linkerspits simpel de gelijkmaker achter Chris schoot.

In de komende 22 minuten was het de ploeg uit Zeist die het spel bepaalde, maar de geboden mogelijkheden werden niet uitgebuit.

In de 42e minuut mocht de thuisploeg na een zeer omstreden handsbal de 2-1 scoren. Iedereen was het erover eens dat het een zuivere handsbal was behalve de scheidrechter. Een scheidsrechter volgt normaal toch de bal, maar waar hij nu naar keek? Zo moest Saestum met een 2-1 achterstand naar de thee.  

In de 1e helft bleek dat de thuisploeg iets anders uit de kleedkamer was gekomen, dan in de eerste helft. Het spel golfde van het ene naar het andere doel.

Pas in de 67e minuut was het Saestum, die de mogelijkheid kreeg om de gelijkmaker te scoren na goed doorzetten van Lhasse op de rechterkant en bracht Nick in de gelegenheid om met een hakje de 2-2 op het scorebord te zetten.

Saestum kwam nogmaals diverse malen gevaarlijk door waarbij vooral Milan in zijn debuut in Saestum 1 de kans om Saestum op een voorsprong te zetten tot twee maal toe niet kon benutten.

Ook de thuisploeg liet zich af en toe gelden en zetten de verdediging van Saestum onder druk.

Dit leidde in de 82e minuut tot een fout in de verdediging van Saestum en de aanvaller van Houten maakte hier gretig gebruik van om Saestum op een 3-2 achterstand te zetten.

Nog geen 2 minuten na deze 3-2 mocht Saestum een strafschop nemen. Nick Garia werd ongeoorloofd aangevallen en de leidsman kon niet anders, dan de bal op de stip leggen.

Een geboden kans om de verdiende gelijkmaker te scoren, maar helaas aanvoerder Jeffrey van Maanen, die normaal zijn hand hier niet voor om draait mistte helaas deze kans op de gelijkmaker.

Na deze kans ging Saestum 1 tegen 1 spelen wat leidde tot de geflatteerde 5-2 overwinning van de thuisploeg.

Door de resultaten van de andere ploegen in de 3e klasse D blijft Saestum in de kopgroep, maar de afstand met de koplopers begint toch wat punten op te lopen.

A.s. zondag zal tegen VVZA alles uit de kast moeten worden gehaald om het verschil niet (nog) groter te laten worden.