• U bent ingelogd als:

Hoogland breekt met slechte traditie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Winnaar AVK 2016
Bron : http://www.amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl

Vanaf 2007 heeft geen enkele club de AVK-titel geprolongeerd. Tijd om te breken met ‘slechte tradities’, vond gastheer Hoogland. In de finale werd VVZA met liefst 5-0 verslagen.

Opmerkelijk feit: Hoogland en VVZA stonden voor de negende keer oog in oog in de AVK-finale. Drie keer wonnen de wit-zwarten, ‘slechts’ twee keer was de bokaal een jaar lang op Sportpark Langenoord te bewonderen.

Hoogland had dus gisteravond in meerdere opzichten wat recht te zetten. De nieuwbakken hoofdklasser imponeerde op de AVK. Ook al was het team zwaar aangepast. Nagenoeg alle basisspelers werden namelijk gespaard voor komende zondag als in Huissen de eerste slag geleverd moet worden in de competitiewedstrijd tegen het sterke RKHVV.

Toch wist de tweede Hooglandse garnituur, met routinier Youssef Salama die een week geleden pas terugkeerde van vakantie, in eigen huis achtereenvolgens AFC Quick 1890 en VOP op de knieën te dwingen. VVZA pijnigde op haar beurt Cobu Boys, APWC en ASC Nieuwland om uiteindelijk na vier jaar weer eens op het slotbal van de AVK te mogen verschijnen.

De Zeehelden, die de geblesseerde Freek van Engelen en Jeffrey van Westerlaak nog niet konden vermelden op het wedstrijdformulier, pakten het serieus op. Anderhalf uur voor de eindstrijd waren pottenkijkers niet gewenst in een van de kleedkamers. Ondanks het recente overlijden van zijn vader, stond oefenmeester Willem van ‘t Land in deze ruimte voor zijn brede selectie het aanvalsplan op grote vellen papier uit te tekenen. Na de briefing hield hij zijn lippen stijf op elkaar.

Het was de vraag of hij net als tegen ASC Nieuwland weer z’n beproefde hoge druk op de verdediging van de hoofdklasser in z’n repertoire had opgenomen. “Een dergelijke tactiek vraagt veel tijd”, zei Van ‘t Land. “Wat ik tot nu toe heb gezien is dat we forse stappen hebben gemaakt in de uitvoering ervan. Natuurlijk is het risicovol. Of ik deze tactiek tegen de doorgewinterde Hooglanders ga inzetten? Dat zul je wel zien. Ik hoop op een herhaling van 2012. We verrasten Hoogland toen in de finale.”

Irritatiehaarden
Erwin Hermsen was duidelijk een andere menig toegedaan. De aanvoerder van Hoogland volgde het duel vanaf de kant en wist zeker dat ‘zijn’ team zou grijpen naar de tactiek die Van ‘t Land mogelijk ook in de kleedkamer had uitgelegd: de hoge druk. “Als Hoogland dit spel speelt, hoeven we hier na afloop geen afscheid te nemen van de AVK-beker”, aldus Hermsen.

Desondanks zag hij na de een minuut stilte voor de overleden vader van Willem van ‘t Land, in de eerste fase een strijdlustig VVZA, dat een aantal keer net de scherpte miste om het openingsdoelpunt op het scorebord te zetten. Langzaam nam de aanvallust van VVZA af. Hoogland controleerde de wedstrijd en stond bij rust al 3-0 voor.

In de tweede helft moest scheidsrechter Roelof Luinge een paar keer ingrijpen om brandjes tussen sommige spelers te blussen. De eindfase was voor Hoogland dat nog twee keer kon uithalen. De Hooglanders kregen gelijk. De slechte traditie is na 2007 gebroken. De AVK-beker is weer een jaar op Sportpark Langenoord te bewonderen.

VVZA – Hoogland 0-5 (0-3)
20 Gohkan Turksoy 0-1, 25 Hossein Mezbanali 0-2 , 40 Tieme Leunisse 0 – 3, 71 Manu Neto Gomez de Almeida 0 – 4, 87 Robin Jacuub 0 -5.