• U bent ingelogd als:

Hoevelaken strijdend naar winst op VOP

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sc Hoevelaken blijft meedoen met de grote jongens in de Derde Klasse D. Van de zes hoogst geklasseerde teams wisten de bovenste vijf de volle winst in de wacht te slepen. Hoevelaken was één van die teams. Het Amersfoortse VOP, de nummer zes op de ranglijst en tevens lijstaanvoerder in de stand om de tweede periode, bleef puntloos. De ploeg van Roger Lantinga, in het seizoen 2010-2011 nog trainer van de B-selectie van sc Hoevelaken, kreeg namelijk op Kleinhoven te maken met een geïnspireerd sc Hoevelaken. De gastheren deden fysiek niet onder voor de Amersfoortse ‘rauwdouwers’ (rouwdouwers mag ook) en versloegen Voor Ons Plezier uiteindelijk met 3-2.

Met Dennis de Haas als grote roerganger werd VOP op het hele veld opgejaagd, voor de voeten gelopen en fysiek bestreden. De enorme inzet die de spelers van de thuisclub daarbij toonden was hartverwarmend (wel handig bij die lage temperaturen) en het was dan ook vooral wachten, totdat de eerste Hoevelakense treffer zou kunnen worden genoteerd. Dat moment kwam halverwege de eerste helft, toen Patrick Kloppenburg de bal hard en tegendraads inkopte na een geweldige voorzet vanaf links van Jeffrey Huisman.

De ontlading was groot en de wedstrijd had drie minuten later in het slot gegooid kunnen worden wanneer scheidsrechter Hovinga op tijd naar Specsavers zou zijn gegaan. Na een Hoevelakense inzet werd de bal door een Amersfoortse verdediger uit het doel geslagen (strafschop en rood), maar de arbiter van dienst wist niet meer te doen dan naar de hoekvlag te wijzen. Genoemde dwaling kwam Hoevelaken bijna duur te staan, want in de slotfase van de eerste helft leek VOP op gelijke hoogte te komen na niet al te sterk verdedigingswerk. Nu had de fluitist wel de juiste bril op en bestrafte hij een buitenspelgeval in Hoevelakens voordeel.

Binnen vier minuten na de thee werd de Hoevelakense inzet van de eerste doorgang in één klap teniet gedaan. Vanuit een hoekschop kwam VOP fortuinlijk op gelijke hoogte. Maikel Bakker wilde de indraaiende bal wegkoppen, doelman Sjoerd Kloppenburg wilde diezelfde bal wegstompen, maar tot ontzetting van beiden belandde het leer in het Hoevelakense doel. VOP had daarna een ruim tijdsbestek het betere van het spel, acteerde ook veel op de Hoevelakense speelhelft, maar na een kwartier spelen wijzigden de Hoevelakense spelers op aangeven van coach Jan van den Heuvel (“ga vol op zoek naar de overwinning!”) het spelbeeld weer in dat van de eerste helft en was het veel eenrichtingsverkeer richting het Amersfoortse doel. Direct gevaar ontstond niet uit de snelle aanvallen, omdat veel ballen direct in de handen van de sluitpost belandden, maar toen na opnieuw een goede pass van Jeffrey Huisman ineens topschutter Patrick Kloppenburg oog in oog stond met de collega van zijn broer, was de Hoevelakense voorsprong daar. En het werd voor Hoevelaken nog mooier. Vijf minuten voor tijd werd Michel van de Bunt, ook niet voor het eerst, de diepte ingestuurd. De linkspoot strandde eerst nog op de doelman van VOP, maar schoot de gekeerde bal vanuit de lucht vervolgens in één beweging knap in de touwen.

De wedstrijd was (leek) daarmee gespeeld, maar nog geen drie minuten later leidde simpel balverlies ineens tot een spannende slotfase: 3-2. VOP probeerde met lange ballen nog wel iets te forceren, maar Hoevelaken werd gered door de ‘gong’.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Ludo Horst, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Maikel Bakker, Randy Gerritsen, Dennis de Haas (83. Joost van den Heuvel), Michel van de Bunt; Patrick Kloppenburg, Jeffrey Huisman.

Scoreverloop: 21. Patrick Kloppenburg 1-0; 49. VOP 1-1, 75. Patrick Kloppenburg 2-1, 85. Michel van de Bunt 3-1, 88. VOP 3-2.