• U bent ingelogd als:

Het was vanmiddag net wel en net niet bij Saestum

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Zondagmiddag moest Saestum op bezoek bij Vriendenschaar in Culemborg. Na het verlies van vorige week, een nieuwe kans om te laten zien dat we in staat zijn goed te voetballen.

Trainer Maikel Tak startte zondagmiddag met een versterkt middenveld en 2 spitsen. Yoeri Pot mocht zijn plaats innemen in de basis. Youri had een moeilijke start dit seizoen ivm een langdurige blessure. Samen met Luuk Bruijnis moesten ze het de verdediging van de thuisclub moeilijk maken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter M van Daalen liet de thuisploeg zien zich niet onder de voet te laten lopen. Met snel aanvalsspel zetten ze de verdediging van Saestum onder druk.

Dit leidde in de 5e minuut tot een corner die na niet goed ingrijpen van onze verdediging voor de voeten kwam van de spits van de thuisploeg die keihard de bal achter keeper Chris Engel in de touwen schoot.

De thuisploeg probeerde na deze snelle goal vlug een 2e goal te scoren om het Saestum zo nog moeilijker te maken.

Saestum liet zien het hier niet mee eens te zijn door een goede mogelijkheid van Luuk Bruijnis, die zichzelf goed vrij speelde en bijna de gelijkmaker maakte.

Het spel golfde heen en weer waarbij beide ploegen in deze fase van de wedstrijd gelijkwaardig waren. Echter in de 36 e minuut stond de verdediging van de bezoekers niet goed waardoor de linksbuiten van de thuisploeg zichzelf geheel vrij speelde en de spits van de thuisploeg in de gelegenheid bracht om simpel de 2-0 te scoren.

Saestum was in deze fase de toch wel bovenliggende partij, maar deze goal gaf de thuisploeg vleugels om de voorsprong uit te breiden, maar ook bij hun ontbrak het aan de nodige schotkracht.

De rust werd daarom ook met deze 2-0 voorsprong bereikt.

Vanaf de aftrap van het 2e gedeelte nam Saestum het initiatief. Vriendenschaar nam de verdedigende stellingen in en probeerde met counter voetbal Saestum een hak te zette.

Saestum was veel in bal bezit en liep constant tegen de muur van Vriendenschaarspelers aan, maar zag geen mogelijkheid deze muur te breken.

Af en toe een counter bracht nog wat gevaar voor het doel van Saestum. In de 55e minuut mocht Luuk Bruijnis uit het niets de 2-1 scoren.

Een ieder die een Saestum hart bezit ging er eens goed voor zitten. Maar de aanvallen van Saestum werden met lange trappen naar voren door de verdedigers van de thuisclub onderbroken. 1x Moest onze doelman Chris Engel ingrijpen nadat een aanvaller alleen op hem afkwam. Een handsbal in de verdediging van Saestum werd door de leidsman niet als opzettelijk beoordeeld.

De thuisploeg bleef in hun verdedigende stellingen en Saestum verhoogde de druk op het doel van de thuisploeg. Helaas leidde het niet tot de verdiende gelijkmaker.

Volgende week de derby tegen Zeist, die de competitie wel goed zijn begonnen.