• U bent ingelogd als:

Het strijdbare collectief bezorgde Lopik een 1-2 overwinning!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

4-2-2017 DOSC-Lopik

Voor Lopik was dit de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Trainer Van Schaik kon deze middag niet beschikken over de geblesseerde Jacco Borst en Dick de Knikker en Jordy van den Berg was ook nog niet geheel hersteld van een blessure en mocht plaatsnemen op de bank. DOSC stond voorafgaande aan de wedstrijd, met een wedstrijd meer gespeeld, drie punten voor op Lopik dus een belangrijk wedstrijd voor Lopik in De Dolder. Het veld was al behoorlijk gehavend door voorgaande wedstrijden en het ging ook nog eens regenen. Het was duidelijk dat het vandaag een wedstrijd zou worden waarin technische hoogstandjes het zouden afleggen tegen inzet, strijd en passie. Aan het einde van de wedstrijd kon worden geconcludeerd dat Lopik wat beter wist om te gaan met de elementen van de dag en door een tomeloze inzet de felbegeerde drie punten mochten meenemen uit De Dolder.

Lopik begon sterk en al in de 4e minuut leverde Jonathan Werrie na een fraaie actie een prima pas af op Bas Landman, maar het vizier van Landman stond nog niet op scherp. In de 10e minuut bereikte een verre ingooi van Tom Grootendorst medespeler Davy Boon, die alleen op de keeper afging maar de keeper stopte de inzet. Daarna kwam DOSC beter in de wedstrijd en creëerde kansen door Rodney van Klooster en Marco van Amerongen. In de 28e minuut ging Ardy de With sterk door op de rechterflank en trok de bal hard en strak voor het doel maar zijn medespelers kwamen iets te laat om de score te kunnen openen. Het laatste kwartier van de eerste helft werd DOSC sterker en moest Lopik alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen, de bezoekers verdedigde sterk en keeper Joey Broekhuizen bleek vanmiddag weer in zeer goede vorm en hield zijn doel tot aan de rust schoon. Kort na de rust, in de 46e minuut, was het aanvoerder Rodney van Klooster die zijn ploeg naar een voorsprong schoot. De thuisploeg kon echter maar kort genieten van deze voorsprong want twee minuten daarna was het Davy Boon van Lopik die een -door DOSC – niet goed weggewerkte vrije trap genadeloos afstrafte en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht, 1-1. Daarna ontstond weer een open wedstrijd met veel passie, strijd en kansen. Beide ploegen streden voor wat zij waard waren en het leek af te stevenen op een puntendeling. Toch lukte het Lopik om in de 71 minuut van de wedstrijd op voorsprong kwam. Uit een corner van Tom Grootendorst kopte een uitblinkende Jonathan Werrie met een snoekduik de bal zeer fraai door naar zijn spits Ardy de With, die deze geboden kans knap wist binnen te schieten, 1-2. De laatste 20 minuten waren vooral heel spannend met kansen over en weer. In de 79e minuut etaleerde Werrie zijn klasse nog eens door op onnavolgbare wijze op rechts enkele verdedigers te passeren en een goede voorzet af te leveren op de mee opgekomen Davy Boon. Echter lukte het Boon niet om DOSC op grotere achterstand te zetten. In de 86e minuut kwam keeper Broekhuizen precies op tijd uit zijn doel om de bal van een doorgebroken speler van DOSC te pakken. In de laatste spannende minuten van de wedstrijd was er tumult over een buitenspelsituatie van een aanvaller van DOSC en werd de hard werkende Bas Landman van Lopik enkele meters in het strafschopgebied ten val gebracht. Scheidsrechter Wesselink liet deze middag vrij veel doorgaan en floot ook niet voor deze overtreding. Het kon Lopik niet deren want kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de bezoekers de fel begeerde drie punten mee naar Lopik nemen.

Opstelling Lopik: Joey Broekhuizen, Matrix Tuls, Mark Broekhuizen, Dave van de Akker, Tom Grootendorst, Peter van Wijk, Floor Manschot, Bas Landman, Davy Boon (88e Robbin de Vos), Ardy de With, Jonathan Werrie.