• U bent ingelogd als:

Het geluk van de koploper

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 19 januari. Vandaag stond de laatste heenwedstrijd van dit seizoen op de rol. Vanaf volgende week zullen de tegenstanders :”oude bekende” zijn. Opponent van vandaag was fc Oudewater. Oudewater is in 2016 ontstaan na een fusie van OVS (sinds 1932) en vv Unio (sinds 1933). Beider clubkleuren werden in het nieuwe tenue verweven, zodat er een schitterend rood/wit shirt met blauwe broek en kousen overbleef. Het kan veel slechter.

Valse start…

Het geduld van de toeschouwers en spelers werd vandaag danig op de proef gesteld. Scheidsrechter van vandaag, dhr. Van der Geest, zette op de A12 zijn auto in buitenspelpositie tegen de vangrail, en meldde richting VVZ’49 dat zijn auto niet meer bij machte was om hem in Soest af te leveren. De KNVB schakelde snel, wist dhr. van Noordenburg uit Soesterberg te mobiliseren waardoor de wedstrijd alsnog kon aanvangen, al was het wel 20 minuten later.

Bij afwezigheid van de zieke aanvoerder, Ruben, was het Bjorn die de toss niet in het voordeel van VVZ’49 kon bewegen. Oudewater had de keus, en koos om te draaien van speelhelft. Oscar had dus de eerste helft de lage zon in het gezicht en VVZ’49 speelde dus de eerste helft al richting kantine. Enig voordeel hiervan was wel, dat pupil van de week, Tom de Neef, zijn Moment of Fame nu voor heel wat meer toeschouwers, richting een volle kantine kon pakken, in plaats van richting een troosteloze Petersbaan. Hij slaagde met vlag en wimpel.

Meer spannend dan goed…

Oudewater startte furieus. Al binnen een minuut zagen we een tweetal hachelijke momenten voor de neus van Oscar. Het liep echter goed af, zoals dit vanmiddag vaker het geval zou zijn. Oudewater had het initiatief, VVZ’49 liep er achteraan. Na 7 minuten mocht VVZ’49 voor het eerst aan iets van een aanval denken. Kevin zocht met een diepe bal de looplijn van Luuk op. Luuk werd, zoals de hele wedstrijd, strak op de huid gezeten door zijn opponent en met dat Luuk de bal met de borst wil controleren, slaat de Oudewater verdediger zijn arm om Luuk heen. Bal op de arm, bal naar de arm, een oerdomme handsbal wat VVZ’49 een penalty opleverde. Sebastiaan klaarde dit kunstje met gemak, en VVZ’49 kon een 1-0 voorsprong noteren. Maar als je dan denkt dat VVZ’49 wat makkelijker gaat voetballen, dan heb je het mis. Luuk en Floris wisten zich zelden te ontdoen van hun tegenstander. De ruimte achter de verdediging lag er wel, maar hier wisten beide jongelingen niet hun tegenstanders af te schudden. Enige wapenfeiten waren wat schoten uit de tweede lijn, maar allen zonder gevaar.Halverwege de eerste helft leek Oudewater op gelijke hoogte te komen. Vooral de nummers negen en tien bleken een plaag voor de zonder Ruben opererende VVZ verdediging. Zoals gezegd zag Oscar één van de aanvallers voor zich opdoemen, maar vandaag zou Oscar onverslaanbaar blijken in zulke en soortgelijke situaties. Toch wist Oudewater vlak voor rust een terechte gelijkmaker te produceren. Een strakke voorzet vanaf de rechter kant werd feilloos in de verre hoek binnen gekopt. Enkele minuten later floot dhr. van Noordenburg voor de rust.

Iets spannender en iets beter…

Met de wetenschap, dat de tweede helft bij VVZ’49 geregeld beter is dan de eerste helft, was er nog niks aan de hand. Maar als we een kwartier verder zijn wordt het allemaal wat bedenkelijker. Voetballend was het bij VVZ de tweede helft wel wat beter, maar kansen werden er niet of nauwelijks gecreeerd. Oudewater deed dat wel…. en hoe! Net als in de eerste helft, stond Oscar nu tot twee keer toe oog in oog met één van de Oudewater aanvallers. De kersverse vader, wiens vaderschapsverlof hem schijnbaar goed heeft gedaan, kwam hierbij tot twee keer toe als winnaar uit de bus. VVZ’49 leefde nog, al had het zomaar anders kunnen zijn. Terwijl Oscar nog vanuit het publiek de complimenten in ontvangst nam, stuurde Bjorn de zestienjarige Luuk wederom de ruimte achter de verdediging in. Luuk leek zich weer vast te lopen, maar zag Steyn in zijn ooghoeken geheel vrij “er overheen komen”. Balletje op maat, Steyn alleen voor de keeper en dan een lesje over hoe het wel moet. Zoals John van Loen het graag ziet????.Vleugelverdedigers (toch een mooier woord dan back) die de hele flank bestrijken en dus ook af en toe, zoals deze 63e minuut, in scoringskans komen EN scoren. Het zou het sein moeten zijn om met deze voorsprong het spel wat meer te controleren. Maar Oudewater wilde meer, verdiende eigenlijk ook meer, maar wat zij ook probeerde, zij kregen niks meer. VVZ’49 speelde verdedigend onzeker en aanvallend niet slim genoeg. Verschillende keren werden Luuk en/of Floris gezocht, terwijl de ruimte op de flanken lag. We noteerden nog één hachelijk moment voor de goal van Oscar. Een vrije trap richting de goal leek in zijn geheel niet gevaarlijk, maar doordat de VVZ-verdediging de bal liet lopen, in plaats van uit te verdedigen, moest Oscar nog éénmaal gestrekt naar de hoek. De corner, en nog enkele corners daarna, waren een prooi voor Oscar. Hij gaf zijn kind als tweede naam “Hero”, maar vandaag mocht hij deze “titel” ook achter zijn eigen naam plakken. VVZ’49 hield stand, en Oudewater droop gedesillusioneerd af. Zij brachten de VVZ’49 aan het wankelen, maar VVZ’49 had het geluk van de koploper????en Oscar! De MotM jury gunde niet Oscar de etensbon van De Droom,maar bepaalde dat de maker van het winnende doelpunt,Steyn, de Droomspeler van de week was.

Alle lof voor Oudewater…

Oudewater bleek een taaie tegenstander. Met maar liefst 8 afwezigen wisten zij toch VVZ’49 het vuur aan de schenen te leggen. Een sympathieke vereniging met een leuk voetballend team. Zij zullen het menig team in deze competitie nog lastig maken. VVZ’49 speelde niet op zijn niveau. Verdedigend onzeker en aanvallend slordig en gehaast. Maar als je ook de slechte wedstrijden zoals deze winnend afsluit, moeten we maar niet klagen. Volgende week weer volop ruimte voor verbetering.

Volgende week speelt VVZ’49 voor het eerst dit kalenderjaar een uitwedstrijd. De reis gaat naar Houten,vandaag verloren van CDW en afgezakt naar de 5e plaats.

VVZ’49:

Oscar Kooij, Steyn Boers, Delano Engelhart ,Kevin Schimmel ,Stan ter Huurne ,Uzir Ilbay ,Jordy Schimmel (Tijmen Volmer), Sebastiaan Kolff, Bjorn Frolich (Joey van de Bedum) , Floris Boer (Bjorn Bosman), Luuk Ouderdorp

Geef een reactie