• U bent ingelogd als:

Het gaat spoken in 4F

Geplaatst in Clubnieuws

SOEST De vierde klasse F wordt het decor van spannende en meeslepende duels. Hees, SEC en ‘t Vliegdorp vechten in dorpsderby’s om de eer, terwijl er ook streekderby’s tegen SV Baarn, Eemboys, Eemnes, VOP en De Posthoorn op het programma staan. Jordi Meerding (SEC), Dennis Schaap (Hees) en Martijn Huiden (‘t Vliegdorp) stellen zich voor en blikken hoopvol vooruit naar een seizoen waarin het behoorlijk kan gaan spoken.

 

Door Ton van Zoeren

JORDI MEERDING VAN SEC

,,Ik wil drie punten bij mijn opa pakken”

Het zal hem een worst wezen, maar Jordi Meerding (20) wil met SEC in ieder geval de punten pakken bij Hees. Daar loopt zijn opa (Daan Lazonder, red.) al jaren rond. ,,Bij Hees heb ik buiten mijn opa ook veel bekenden. Die wedstrijd wil ik dus echt winnen, ondanks dat ik heel goed kan opschieten met mijn opa.”

Meerding is een rasechte SEC man. Hij begon echter bij VVZ te ballen, om daarna via SO Soest toch bij zijn jeugdliefde te belanden. Die merkwaardige omweg had zijn oorzaak, want SEC had indertijd geen jeugdteams. De student technisch bedrijfskunde voetbalt nu vanaf de C-junioren bij de groenwitten. Hij voelt zich daar thuis. ,,Als ik naar de club ga krijg ik altijd een warm gevoel. Ik heb hier mijn draai gevonden. Er is hier veel plezier, maar ook de drang om er met zijn allen er iets van te maken.”

De kleine verdediger hoopt op een basisplek. Volgens hem moet dat zeker makkelijker worden in de vierde klasse. Vooral nu er veel jongens zijn vertrokken bij SEC. ,,Maar drie of vier jongens zijn gebleven. Dat is teleurstellend. Het is hun eigen keuze. Maar misschien is het wel goed zo. Een frisse start kan geen kwaad. Een aantal jongens uit de eigen jeugd gaat nu de stap maken naar het vlaggenschip en dat is de eerste lichting sinds de start van de heropbouw van SEC met jeugdvoetbal.”

Na drie seizoenen hangen en wurgen in de derde klas is SEC uiteindelijk toch gedegradeerd. De vierde klasse is voor Meerding geen probleem. ,,Nee hoor, we kunnen weer gaan bouwen. Misschien is deze klasse wel het beste voor mij.” Voorlopig kijkt hij uit naar een seizoen vol derby’s. ,,Derby’s kosten vaak punten, want je wil niet verliezen en gokt dan maar op een gelijkspel. Maar niet bij Hees, want daar halen we de volle winst.”

 

DENNIS SCHAAP VAN HEES

,,Derby’s spelen is erop en erover”

Voor Dennis Schaap zijn derby’s het leukste wat er is. ,,Je kent elkaar allemaal en niemand wil voor elkaar onder doen. We moeten voor tweehonderd procent gaan en erop en erover. Voor Hees is de wedstrijd tegen SEC het mooiste. Dat trekt publiek en is goed voor de clubkas. Ik kijk kijk uit naar het treffen tegen Eemboys, ik heb daar gevoetbald.”

De spits (30) heeft al een forse lijst van clubs achter zijn naam staan. Hij begon in de jeugd bij TOV. Na twee seizoenen in het tweede team van FC Utrecht kwam de klad er in. ,,Ik stond op het punt door te breken in Utrecht, maar ik kon het toen niet vinden met de trainer. Ik gooide er daarna met de pet naar. Ik heb nu wel het gevoel dat ik niet alles uit mijn carrière heb gehaald.”

Na omzwervingen bij ondermeer GVVV, VVZ’49 en Breukelen kwam Hees op zijn pad. ,,Jurre de Graaf van Hees zeurde al jaren aan mijn kop. Bovendien woon ik 400 meter lopen van de club. Zo kan ik mijn werk als zelfstandig timmerman goed combineren met mijn hobby. Ik voel me prima op deze plek. De mensen zijn vriendelijk en afloop altijd een biertje.”

Een operatie aan zijn meniscus speelde hem eind vorig seizoen parten. Hij moest langs de zijlijn toezien hoe zijn maatjes prima presteerden en zelfs de nacompetitie haalden. ,,Aan kijken naar voetbal heb ik een doodhekel. Ik doe liever mee, maar ik heb wel genoten van de jongens.” Schaap denkt op tijd klaar te zijn. Er is versterking gekomen op de vleugels en dat betekent meer aanvoer van ballen in het strafschopgebied waar Schaap overheerst. De balvaste spits wist afgelopen seizoen menig keer het net te vinden. Hij is optimistisch over wat komen gaat. ,,Als we op de voet van vorig seizoen verder gaan, kun je zomaar goed meedraaien. We gaan het meemaken.”

 

MARTIJN HUIDEN VAN ‘T VLIEGDORP

,,We gaan die derby’s niet op zeker spelen”

Zo snel mogelijk weer hogerop. Dat wil Martijn Huiden met ‘t Vliegdorp. Hij klinkt optimistisch over de derby’s. ,,Het is goed voor de clubs. De mensen komen sneller kijken en de clubs komen zo dichter bij elkaar. Maar reken er maar op dat ik er volop voor ga. Ik wil altijd winnen en we gaan zeker niet op zeker spelen.”

Het meest kijkt Huiden uit naar het treffen op de heilige grond van Hees. ,,Dat is een gezellige en gastvrije club. Ze hebben een goede ploeg die fysiek sterk is. Om daar de punten te pakken lijkt me heerlijk.” Huiden (21) begon in de jeugd bij de geelzwarten. Plannen om daar weg te gaan heeft hij nooit gehad.,,Ik ben technisch niet een van de besten. Ambities om hogerop te komen heb ik nooit gehad. Dus blijf ik lekker bij mijn eigen clubje. Weet je, ik ben geen supergoede voetballer, maar ik werk hard en wil altijd kapot van de training thuis komen. Bovendien wil ik altijd winnen.”

Dit seizoen traint hij andermaal onder Femke van Odijk. Huiden heeft geen problemen met een vrouw als trainer. ,,Het is een aardige meid en ze doet het goed. Ze heeft de kennis. We blijven kerels die van een dolletje houden, maar Femke pakt ons daarna dan wel even goed aan.”Huiden zet zelf hoog in voor het nieuwe seizoen. Lager dan een plaats in de top drie wil hij niet. Hij hoopt ook op wat meer publiek bij de thuiswedstrijden.,,Het gaat gelukkig weer wat beter nu we weer met veel eigen jongens spelen. Toen Vliegdorp in de tweede klasse speelde was het team afstandelijk en waren er weinig fans. Vliegdorp was toen geen echte dorpsclub. Gelukkig is dat achter de rug. Nu gaan we voor het hoogst mogelijke spelen met eigen jongens”, klinkt het strijdvaardig.