• U bent ingelogd als:

Heroïsche zege Maarssen VR1 op Someren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

VV Maarssen VR1 heeft zondagmiddag een heroïsche zege geboekt op Someren/NWC. Op het eigen sportpark kwam de ploeg met 0-2 achter, maar vocht het zich in de tweede helft terug naar een 3-2 overwinning. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Cynthia Buis die de assist gaf bij de eerste Maarssen-goal en tevens de winnende goal voor haar rekening nam. 

 

Coach Van Dijk had in ieder geval zijn conclusies getrokken na de nederlaag van vorige week. Hij besloot de verdediging te versterken door topscorer Marieke Baas centraal achterin te laten spelen. Routinier Sharona Abels was gelukkig weer fit.

 

Het begin van de wedstrijd was voor Someren, dat fel begon en het randje opzocht in de duels. Na een klein kwartier spelen kwam Someren op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap net over de middenlijn viel over de verdediging heen, waarna de rechtsbuiten hem voor het intikken had. Maarssen was echter niet van de leg en na een flitsende counter verscheen Sarina Pua schuin voor de keepster. Haar voorzet kwam helaas net niet aan. In de 23e minuut kreeg Maarssen een nieuwe domper te verwerken. Linksback Lizzy Bouwman voelde het in haar bovenbeen schieten nadat ze een bal op goal had geschoten. Gedesillusioneerd moest ze het veld verlaten en werd vervangen door Laura van Beek. In de 41e minuur opnieuw een doelpunt voor de tegenstanden, een kopie van de eerste goal. Wederom een vrije trap die over de verdediging heen viel en de spits die hem voor het intikken had. Ruststand derhalve: 0-2.

 

In de tweede helft begon Someren al vroeg met tijdrekken. De ploeg leek het wel te geloven na de 0-2 voorsprong. Maarssen ging vol voor de aansluitingstreffer. Coach Van Dijk schoof topscorer Marieke Baas door naar het middenveld en Sharona Abels ging linksback spelen. Laura van Beek nam de plaats centraal in de verdediging in van Marieke. Dit pakte fantastisch uit. Opeens ging het middenveld weer ouderwets draaien bij Maarssen en dat leidde in de 54e minuut tot de aansluitingstreffer. De vandaag weer fantastisch spelende Linda van der Meijden ging een driehoekje aan met Marieke Baas en Sarina Pua, waarna laatstgenoemde Cynthia Buis vrij speelde op rechts. Cynthia gaf vervolgens een perfecte voorzet die bij de eerste paal werd binnen gekopt door Tanja van Gog: 1-2. De beer was los daarna. Maarssen rook bloed en het was eenrichtingsverkeer naar de goal van Someren, waarbij de bezoekers het helemaal kwijt leken te zijn. In de 76e minuut kreeg Maarssen een vrije trap, Nico Schat ging erachter staan en die lepelde de bal voor het doel. Daar nam Linda van der Meijden de bal volley uit de lucht en schoot hem snoeihard binnen. Wat een goal! Heel Daalseweide explodeerde: 2-2. Wie dacht dat Maarssen genoegen nam met een gelijkspel kwam bedrogen uit. De ploeg ging hartstochtelijk op zoek naar de winnende goal en die viel in de 80e minuut. En ook dit was een juweel van een goal. Nadat Sharona Abels haar hele ziel en zaligheid in de strijd had gegooid om een bal binnen te houden, belandde hij uiteindelijk voor de voeten van Linda van der Meijden. Die tekende voor het hoogtepunt van de dag door om haar as weg te draaien bij haar tegenstandster en de bal bij haar volgende aanname precies op maat te steken op Cynthia Buis. Cynthia bleef vervolgens uiterst koel alleen voor de keepster en stiftte hem in de verre hoek: 3-2! Sportpark Daalsweide trilde nu echt op z’n grondvesten en de speelsters vlogen elkaar uitzinnig van vreugde in de armen. Gescoord werd er daarna niet meer en zodoende konden de Maarssen-vrouwen hun tweede overwinning van het seizoen bijschrijven.

 

Samenvatting:

https://youtu.be/sPaU2gkHabs

Geef een reactie