• U bent ingelogd als:

Herman Wallenburg verlaat SO Soest na dit seizoen

Geplaatst in Clubnieuws

Afgelopen week hadden voorzitter Ries de Jong namens het bestuur en Henk Kok en Bert Holwarda namens de technische commissie het jaarlijkse evaluatiegesprek met hoofdtrainer Herman Wallenburg. Dit evaluatiegesprek is in goede sfeer en positief verlopen. Ondanks de goede sfeer en de prima onderlinge verhouding zijn de vereniging en de hoofdtrainer tot overeenstemming gekomen om de huidige verbintenis niet te verlengen.

Herman Wallenburg is bezig met zijn tweede seizoen bij de blauwwitten. In zijn eerste seizoen werd de trainer verdienstelijk achtste in de eerste klasse. Voor de club betekende die prestatie een derde opeenvolgend seizoen in de eerste klasse.
Voorzitter Ries de Jong over het afscheid van de trainer: “Herman is een ambitieuze en ervaren trainer. Hoewel wij tevreden zijn over zijn werkzaamheden tot nu toe kregen wij toch het idee dat een nieuw gezicht komend seizoen verfrissend werkt voor onze jonge en talentvolle spelersgroep. Herman was het hiermee eens.”

Dat eind november al duidelijk is dat de wegen tussen Herman Wallenburg en SO Soest gaan scheiden is een bewuste keuze van beide partijen. De trainer wil tijdig een nieuwe club vinden en SO Soest heeft ruimschoots de tijd om een kundige vervanger voor Herman Wallenburg te zoeken en te vinden. De trainerscarrousel gaat binnenkort weer draaien en dan is het prettig als je op de voorste rij zit. Voor zowel Herman Wallenburg als de technische commissie en het bestuur van SO Soest is het duidelijk dat de twee seizoenen een prachtige afronding verdienen met een positie in de middenmoot van de eerste klasse. Dat is een doelstelling waar de trainer en zijn staf en de spelers zich voor 100% voor gaan inzetten.