• U bent ingelogd als:

Herman Wallenburg en Nico van Woerkom stoppen per direct bij SO Soest

Geplaatst in Clubnieuws

Bas Dreef en René Kaats volgen trainersduo op

Dinsdag 4 april zijn de technische commissie en het bestuur van SO Soest met hoofdtrainer Herman Wallenburg en assistent-trainer Nico van Woerkom overeengekomen dat zij per direct niet meer de leiding hebben over de A-selectie van SO Soest. De posities van de hoofdtrainer en de assistent worden ingenomen door respectievelijk Bas Dreef en René Kaats.

Voorzitter Ries de Jong: “Het is uiteraard niet plezierig om een ingrijpende beslissing als deze te moeten nemen. Maar wij hadden onvoldoende vertrouwen dat de resultaten ten goede zouden keren. Met nog maar vijf wedstrijden op de speelkalender moest er iets gebeuren. Met Herman en Nico hebben wij overlegd en met elkaar kwamen wij tot de conclusie dat het beter is om met andere mensen de finale van het seizoen in te gaan.”

Die andere mensen zijn Bas Dreef (38) en René Kaats (50). Twee ervaren clubmensen. Bas Dreef werd afgelopen zondag kampioen met het tweede elftal. Hij heeft nu zijn handen vrij om de leiding over het eerste elftal over te nemen. Assistenten Arthur van Doren en Gerdo Kuenen gaan de training en coaching waarnemen voor het tweede elftal tijdens de slotwedstrijden van het succesvolle seizoen.

René Kaats is ruim 30 jaar jeugdtrainer bij de club. Hij heeft bijna alle selectiespelers onder zijn hoede gehad en die zijn zonder uitzondering lovend over zijn trainingsmethoden.

De Jong is optimistisch over de seizoensafloop en heeft opbeurende woorden voor de vertrekkende trainers: “Met Bas en René willen wij het vizier op handhaving zetten. Onze ambitie is om eersteklasser te zijn en te blijven. Met deze twee clubmensen verwachten wij die doelstelling te realiseren. Ik hecht er waarde aan om Herman en Nico te bedanken voor hun enorme inzet en fijne samenwerking de afgelopen twee jaar. Het heeft ze ook niet meegezeten de afgelopen periode. Onze ploeg heeft veel pech gehad met blessures en schorsingen van bepalende spelers. De tegenvallende prestaties zijn te wijten aan een complex van factoren. Het enige waar wij invloed op hebben is om met andere trainers het tij te laten keren.”