• U bent ingelogd als:

Hercules zondag doet zich tekort tegen OJC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

28.11.2016

Hercules is er zondag niet in geslaagd om de vijfde zege op rij binnen te halen. Tegen het stug verdedigende OJC Rosmalen bleef het 0-0. Zonde, want Hercules was heer en meester.

Bouwen is beleven, stond op de vele reclameborden van OJC Rosmalen langs het fraaie hoofdveld. Maar de muur die de spelers van de thuisploeg hadden gebouwd voor hun eigen doelman sprak geen moment tot de verbeelding. Dit kan hoofdsponsor Hoedemakers van OJC toch niet bedoeld hebben met beleving? Het was overigens wel een zeer solide muur die de Brabanders hadden opgetrokken. Ruim negentig minuten duurde de bestorming van Hercules op het fort van Rosmalen. Of waren het twee bussen die de roodzwarten hadden geparkeerd voor hun strafschopgebied? Feit is dat na ruim 90 minuten de thuisploeg juichend het veld verliet na het 0-0 gelijke spel. De supporters van Rosmalen hadden er zelfs nog een applausje voor over.

De mannen van Eric Speelziek dropen teleurgesteld af. Hercules had de hele wedstrijd gezocht naar een gaatje in de defensie van de thuisploeg en kreeg ook kansen om het afbraakvoetbal van OJC coach David Vecht af t straffen. Maar het ontbrak aan het laatste zetje. Dat mag de ploeg van Eric Speelziek zich aanrekenen. Want tegen deze povere tegenstander had Hercules gewoon moeten winnen.

Aan de andere kant valt het natuurlijk niet mee om tegen een ploeg te voetballen die geen enkele intentie toont om er een wedstrijd van te maken. Toeschouwers van OJC wisten te vertellen dat de thuisploeg flink wat geblesseerde en geschorste basisspelers miste. We geloven het graag. Maar dan nog… Genoeg gemopperd op de Brabantse catenaccio kunstenaars. Ze zullen overigens best wel meer kunnen dan ze zondag lieten zien, want OJC was de eerste ploeg die koploper De Dijk in eigen huis met 4-1 klopte. En OJC Rosmalen staat keurig op de achtste plek met maar drie punten minder dan Hercules.

Hercules begon goed in Rosmalen en liet er meteen geen twijfel over bestaan dat het voor drie punten naar Rosmalen was gekomen. Met verzorgd combinatievoetbal werd de tegenstander op eigen helft vastgezet. Het overwicht leidde echter niet gelijk tot doelrijpe kansen. Het duurde tot de 20steminuut totdat Hercules kansrijk voor de OJC-doelman verscheen. Jeffrey Vlug kreeg de bal na een fraaie combinatie in kansrijke positie voor de goal van OJC, maar zijn schot belandde niet in het doel. Daarna bleef Hercules vrijwel voortdurend in balbezit, maar het tempo was net iets te traag om voor serieus gevaar te zorgen. En als er dan wel een gat in de muur van OJC werd gevonden, strandden de Hercules-spelers op de uitstekende doelman van de thuisploeg. Zakaria Issarti speelde zich in de zestien meter fraai vrij. Hij deed alles goed, behalve de afwerking. Zijn inzet belandde wederom op het lichaam van de doelman van Rosmalen. In de counter was OJC een keer dicht bij de openingstreffer. Maar Fons Mulder redde de inzet.

De ploegen gingen met 0-0 rusten en het leek erop dat Hercules na de pauze wat aan dominantie had ingeleverd. De ploeg van Speelziek liet zich verleiden mee te gaan in het vechtvoetbal van de thuisploeg. Het niveau daalde, maar Hercules kreeg na het inbrengen van de snelle Gilbrano Plet weer meer grip op het duel. De omsingeling van OJC was nu compleet. De thuisploeg beperkte zich louter tot het wegmaaien van de ballen en hadden handen en voeten nodig om kwelgeest Plet te stoppen. Dat leidde tot vele overtredingen, maar omdat scheidsrechter Menno Hof de kaarten op zak hield, konden de verdedigers van OJC ongehinderd aan de noodrem blijven trekken.

Er kwamen weer kansen. Koen Oost raakte de bal verkeerd oog in oog met de Rosmalense keeper. Een schot van Plet werd van de doellijn gehaald en Kevin Ligtermoet haalde twee keer de achterlijn,maar zijn eindpass op de vrijstaande medespelers kwam niet aan. Ondertussen tikte de minuten door in het voordeel van OJC. Die ploeg kreeg zowaar nog een kans op een doelpunt in de extra tijd, maar Fons Mulder redde weer goed. Het zou de wedstrijd ook volledig op zijn kop hebben gezet. Het bleef dus 0-0. Hercules speelde goed, werkte hard, maar was alleen niet scherp in de afwerking.

Jammer, volgende week wacht UDI Beter Bed.