• U bent ingelogd als:

Hercules zaterdag wint uiteindelijk verdiend tegen sv Houten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Houten 1 – Hercules 1
Uitslag: 1 – 3
Het is alweer even geleden dat sv Houten onze tegenstander was. Ergens begin september 2016. Dat was geen eenvoudige wedstrijd voor de Zaterdag 1. sv Houten, een nieuwkomer in de zaterdagklasse, is een jonge frisse ploeg die wil voetballen.
Zaterdag 1 had veel afwezigen door de vakantie en de nodige blessures. Barry en Nabor gingen ‘door hun enkel’. Juist in een fase dat je iedereen nodig hebt, blijven er van de 23 spelers ineens 14 over. Jules probeerde het toch, ondanks de hechtingen in zijn knie.
Voor sv Houten gold hetzelfde, ook zij kampten met de nodige blessures en vele vakantiegangers.
Vandaag nog een stand-in voor Gerard Wijfje onze vaste ass. grensrechter. Omdat ook Frank van den Heuvel afwezig was, was het Ton Meijs die ons vandaag uit de brand hielp. Klasse Ton!

Eerste helft
Direct een aanvallend Hercules met na zes minuten de eerste kans via Rutger. De tegenstander schiet de bal bijna in eigen goal, de bal verdwijnt naast de paal.
Hercules schrikt wakker, de eerste de beste kans voor Houten is meteen een goal. Een onachtzaamheid achterin waarbij de nummer 11 van Houten profiteert en Olaf is zomaar gepasseerd. Toch blijft Hercules het proberen, via een bal van rechts is het Sander die naast schiet. Niet veel later moet de keeper van Houten redden op een hard schot van Pieter. De keeper tikt de bal over de lat. Weer schrikt Hercules als Frank een terugspeelbal op Olaf via een hoge lob maar net naast de goal schiet. Velen telden al de 2-0.
Hercules blijft de aanvallende ploeg met de grootste kans via Rutger die de bal op eigen helft, vanuit een tegenaanval oppikt en in volle sprint langs de zijlijn gaat, een van de spelers van Houten passeert en uiteindelijk de bal op de paal schiet. Het spel gaat op en neer en Insa moet ook nog ingrijpen op een doorgebroken speler. De tegenstoten van Hercules belanden allemaal bij de keeper.
Het tempo is te laag, er worden te weinig duels gewonnen, het moet echt een tandje scherper.
Een donderspeech van Kris in de kleedkamer kan dan niet uitblijven.

Tweede helft
Melvin komt voor Rafael en Hercules gaat direct in een hogere en fellere versnelling. Het is Cas die Melvin bereikt en via een mooie steekpass zet hij Sander vrij voor de keeper. Sander scoort de 1-1 en het is dus weer gelijk. Daarna volgt de ene aanval de andere op:
- Rutger steekt op Sander die over schiet.
- Een combinatie van Cas, via Mickey waarbij de bal voor de voeten van Melvin valt die naast puntert.
- Houten dat bijna in eigen goal schiet.
Een vrije trap van Cas belandt bovenop de lat.
Dan wisselen Bert-Jan en Mickey van positie. Nog meer snelheid voorin om een goal te forceren.
Het is echter Mickey die van achteruit de achterlijn haalt op rechts en een strakke voorzet geeft die door Melvin wordt binnengelopen. Komt hij achter de bal vandaan? De scheidsrechter stond te ver weg en gaat op het vlagsinaal van de ass. grensrechter af. Buitenspel!? Het feest gaat niet door.
En dan is het oppassen geblazen, in de rebound moet Olaf fabelachtig redden om de bal te nauwer nood uit de linkerbenedenhoek te halen. Daarna weer de nodige aanvallen van Hercules:
- Een vrije bal van Cas op de 16 hoog over.
- Mickey die in handen van de keeper schiet.
- Bert-Jan die in het midden doorbreekt maar hoog over schiet.

Frank moet nog een keer ingrijpen ten koste van een gele kaart (de tweede van de wedstrijd want het was Jules die eerdere geel pakte).

De tijd verstrijkt en er moet iets gebeuren. Met een kleine tien minuten te spelen brengt Kris dan toch Aron voor Jules en Steven voor Bert-Jan. Ineens gebeurt er van alles in het vijf meter gebied van Houten. Rutger mist op een haar de voorzet van Steven, via Aron. Maar dan is het uiteindelijk Sander die de o zo bevrijdende tweede treffer binnen schiet via het vasthouden van de bal bij Aron en de pass van Steven. Vrijwel meteen na de 1-2 is het Cas die de vrijlopende Aron bereikt.
Die neemt aan, passeert en schiet hard diagonaal langs de keeper. De alles bevrijdende 1-3 en de ploeg, die nu wel de opdrachten uitvoerde, jubelt.
Als toetje van zijn invalbeurt schiet Aron nog via een omhaal op de lat. Houten is moegestreden en na een laatste kans voor Hercules blaast de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd af.
Het team herstelde zich volledig in de tweede helft. Vandaag wel een dubbele pech voor Ward; een vertraging met de trein en niet spelen. Klasse dat je er toch was!

Volgende week
Volgende week de uitwedstrijd tegen Patria in Zeist dat vandaag met maar liefst 1-7 verloor van EDO(U). Tegen Patria heeft Zaterdag 1 wat goed te maken.

(Interim verslaggever) Ruud van der Weert

Frank van den Heuvel